Sreda 12.08.2015.
18:49 >> 21:09h
Vestionline

Ibanjez tvorac novog Zvezdinog preokreta, Čuka bez "čuke"

crvenazvezdafk.com
Probio led: Hugo Vijeira

Apsolutni junak crveno-belih bio je levi bek Luis Ibanjez, koji je prvo dva puta zatresao mrežu golmana Stevanovića, a potom i asistirao Aleksandru Kataiju za konačan rezultat.

Crvena zvezda je ove sezone u šest od sedam utakmica prva primila gol i imala rezultatski zaostatak na poluvremenu, ali su crveno-beli treći put uspeli da preokrenu i pobede.

Možda tim Miodraga Božovića nije imao hladnu glavu tokom većeg dela meča, ali u Luisu Ibanjezu je imao srce velikog šampiona. Topovima iz njegove levice srpski vicešampion je treće pobede u prvenstvu i zbacio sa sebe negativnu tradiciju u sudarima sa družinom sa Banovog brda.

Zvezda je u najboljoj igri sezone klizila ka porazu, ali "brđani" su mislili da će strogom defanzivom uvući domaćina u nervozu i pregaziti ga kao "plitak potok". Bio je to klasičan previd, pa je silno motivisana Zvezda obradovala nešto više od 15.000 ljudi na stadionu "Rajko Mitić".

SASTAVI TIMOVA:
CRVENA ZVEZDA: Rajković, Petković, Pavićević, Jovanović, Ibanjez, Kovačević, Grujić, Vered, Stojanović, Plavšić, Vijeira.
ČUKARIČKI: Stevanović, Ranđelović, Pjasentin, Ostojić, Regan, D. Srnić, S. Srnić, Matić, Mandić, Pavlović.

ROK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE: 

90+3. minut - Kraj utakmice.

88. minut - GOOOL!!! Zvezda vodi 3:1, strelac Aleksandar Katai. Fenomenalna lopta Ibanjeza ka Kataiju, koji je glavom smestio iza Stevanovića.

85. minut - Odličan pokušaj Bojića sa šesnaesterca, lopta je fijuknula tik iznad prečke.

83. minut - GOOOL!!! Zvezda vodi 2:1, strelac Luis Ibanjez sa bele tačke. Hugo Vijeira je oboren i nije bilo dileme kod arbitra.

79. minut - Šut Ibanjeza zaustavio je Vijeira ispred gola gostiju.
77. minut - Kontra Čuke, lopta do Bojića na ivici šesnaesterca, ali njegov loš potez i presečena lopta.
74. minut - Petković je centrirao, Katai sam na drugoj stativi sačekao da lopta padne, uhvatio volej, ali visoko preko gola.
69. minut - Hugo Vijeira nije lepo zahvatio loptu, koja odlazi daleko od gola
66. minut - Propala je kolosalna šansa. Aleksandar Katai se oprobao. Izbio je as Zvezde sam na golmana Čuke, obišao ga s loptom, a onda tukao pored stative na praznu mrežu.
65. minut - Vihorna kontra Zvezde posle velike greške štopera gostiju Ranđelovića, lopta je išla kao po koncu, Jović je na kraju odložio za Petkovića, koji je tukao preko gola.
63. minut - Saša Stojanović izlazi iz igre. Na terenu je Luka Jović.
61. minut - Obeng Regan je dobio žuti karton zbog preoštrog starta nad Plavšićem. Zakuvalo se na terenu.
59. minut - Korner za Zvezdu, nebeski skok Sava Pavićevića i udarac u prečku!

56. minut - GOOOL!!! Zvezda je izjednačila na 1:1, strelac Luis Ibanjez iz slobodnog udarca. Stevanović je bio na "krivoj nozi".

51. minut - Idan Vered izlazi iz igre. Na terenu je Aleksandar Katai.
49. minut - Imao je Dragoljub Srnić lepu poziciju da uposli Mandića na ivici šesnaesterca Zvezde, ali je oklevao i izgubio loptu.
48. minut - Hugo Vijeira šutira pored gola.
46. minut - Počeo je drugi deo igre.
45+1. minut - Kraj prvog poluvremena.
42. minut - Dve dobre prilike za Čuku u jednom napadu: najpre je udarac Pavlovića izblokiran, a onda je Matić iskosa probao da iznenad Rajkovića, ali je šutirao tik pored stative.
39. minut - Kakva situacija za Vereda! Išao je Izraelac sa Vijierom na Ranđelovića, ali je štoper Čuke uspeo da mu uzme loptu u poslednjem trenutku.
37. minut - Odlična akcija Čuke, Matić je na boku "izbacio" Stojkovića, ali njegov centaršut levom nije bio precizan ka samom Slavoljubu Srniću.
34. minut - Sada kolosalna prilika za "brđane". Kao kod prvog gola, ovog puta je Srnić s boka zavrnuo povratnu loptu ka sredini šesnaesterca, tu je natrčao Matić i potpuno sam sa 15 metara je šutirao preko prečke.
32. minut - Velika šansa za Zvezdu. Pavićević je poslao dugu loptu, Vijeira je pobegao odbrani Čuke, ali je pokušao da lobuje Stevanovića. Golman je uhvatio loptu.
27. minut - Tri centaršuta sa bokova za Zvezdu, lopta je na kraju u rukama golmana gostiju Stevanovića.
23. minut - Lopta desno za Vereda, mogao je Izraelac da zakomplikuje situaciju pred golom Čukaričkog, ali je odigrao očajan pas.
21. minut - Nova opsna akcija Čukaričkog, Slavoljub Srnić i Mandić, na kraju je Jovanović odneo loptu u poslednjem trenutku.

19. minut - GOOOL!!! Čukarički vodi 1:0, strelac Slavoljub Srnić. Prva akcija gostiju i odmah gol. Dragoljub Srnić je krenuo u kontru, dodao Staniši Mandiću na bok i ovaj odlično uposlio drugog brata Srnića koji je zakucao loptu u mrežu.

16. minut - Još jedan korner bez efekta za Zvezdu.
13. minut - Filip Stojković igra na ovoj utakmici na mestu levog beka i očigledno mu to ne leži. Čak i kada uspe da probije, ne može levom da centrira, a Čukarički je nebrojeno golova postigao upravo posle njegovih centaršuteva.
8. minut - U odličnoj prilici se našao Idan Vered, ali je iznudio samo korner. Fenomenalono je po levom boku protutnjao novajlija Plavšić i stvorio izglednu priliku.
4. minut - Iskomplikovali su Stojković i Pjasentin situaciju kod svog kornera, pa je Vijeira ukrao loptu, a Stojković napravio faul. Plavšić je bio neprecizan posle centaršuta Ibanjeza.
1. minut - Utakmica je počela.
2024 © - Vesti online