Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 26.07.2015.
18:48 >> 21:06h
Vestionline A

Zvezda posle "šestice" na "nuli" u Gornjem Milanovcu

Fudbaleri Metalca i Crvene zvezde odigrali su u Gornjem Milanovcu bez golova (0:0), u duelu drugog kola Super lige Srbije.

twitter.com/@crvenazvezdafk
Navijači Zvezde istakli zanimljiv transparent u MIlanovcu

Posle goleade u prvom kolu protiv OFK Beograda i velikog preokreta na poluvremenu, fudbaleri Crvene zvezde razočarali su na gostovanju u Gornjem Milanovcu. Premijerno gostovanje u ovom gradu pamtiće po remiju.

Metalac je tako osvojio prvi bod u novoj sezoni, a Zvezda već od drugog kola zaostaje za vodećim Partizanom.

Najviše uzbuđenja viđeno je u nadoknadi vremena kada su se tresle prečka i stativa na obe strane. najpre je Mbođ u 90. minutu pogodio prečku, a Katai u nastavku nije bio spretan, da bi Mladenović već u narednom napadu mogao da donese tri boda Metalcu. Međutim, pogodio je stativu.

Domaći tim je mogao i ranije da stigne do gola. Imali su tri sjajne prilike, za razliku od crveno-belih koji su samo jednom na pravi način pripretili golmanu Beliću, pre Mbođovog šuta. Učinio je to Luka Jović u 81. minutu kada mu je golman Metalca paradom odbranio šut sa peterca.

Mlak udarac glavom Parkera na početku meča, solidan šut Ristića sa 25 metara, lukav pokušaj Ibanjeza iz skraćenog kornera i prilika za Jovića koji je sa par metara u 70. minutu šutirao preko gola. Ukratko, sve prilike ili poluprilike koje su gosti imali na meču.

Nasuprot Zvezdi, fudbaleri Metalca su bili konkretniji. Mladenović u 10. minutu umalo nije polomio prečku gola koji je čuvao Kahriman, da bi Đenić u sledećem napadu promašio fudbal. Da je zahvatio loptu na petercu teško da bi Kahriman imao šansu da je odbrani.

METALAC: Belić, Nikodijević, Otašević, Sedlar, Rnić, Bukorac, Mladenović, Dimitrijević, Merdović, Đenić, Ivanović.
CRVENA ZVEZDA: Kahriman, Cvetković, Jovanović, Mbođ, Ibanjez, Kovačević, Ristić, Savićević, Katai, Gavrić, Parker.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

90+4. minut - Kraj utakmice.
90+1. minut - Na drugoj strani stativa. Pogodio je Nemanja Mladenović.
90. minut - Prečku je pogodio Mbođ. Najpre je pokušao glavom, a potom nogom pogodio okvir gola. Nastavlja se inicijativa Zvezde.
81. minut - Najbolja prilika za Zvezdu. Jović je tukao sa par metara glavom, a Belić se istakao paradom. Svemu je prethodila situacija u kojoj igrači gostiju nisu želeli da izbace loptu iz igre, pošto domaći igraći, po ko zna koji put, pribegavaju izležavanju. 
72. minut - Metalac će do kraja igrati sa dva napadača. Merdović je izašao iz igre, a ušao je Milovanović.
70. minut - Velika prilika za Crvenu zvezdu. Vered je dobro pronašao Jovića, ali je mladi napadač crveno-belih isputio priliku da zatrese mrežu Belića.
67. minut - Umalo da se osveti Zvezdi inicijativa. Metalac je razvio kontru, Nikodijević je probio po desnom krilu, odlično uposlio Merdovića, koji se spetljao u petercu.
65. minut - Slobodan udaraca za goste, ztv. skraćeni korner. Ibanjez je odlično centrirao na drugu stativu, ali Mbođ nije uspeo da smesti loptu u mrežu.
62. minut - Mihajlo Ristić izlazi iz igre. Na terenu je Luka Jović. To je poslednja izmena u redovima Beograđana.
56. minut - Okušao je sreću Argentinac Ibanjez sa više od 25 metara iz slobodnjaka. Ipak, bio je zamalo neprecizan.
50. minut - Sudeći po prvih pet minuta, Crvena zvezda je mnogo agilnije ušla u drugi deo utakmice.
48. minut - Miodrag Božović napravio je na velikom odmoru dve promene u sastavu. Miloša Cvetkovića je zamenio Marko Petković, a Nenada Gavrića Idan Vered.
46. minut - Počeo je drugi deo meča. Drugo poluvreme je počelo bakljadom najvatrenijih pristalica crveno-belih.
45+2. minut - Kraj prvog poluvremena.
44. minut - Odlična prilika za Metalac. Bukorac je pokušao glavom posle kornera, ali je bio neprecizan. Zaspala je Zvezdina odbrana.
41. minut - Propala je kolosalna šansa za crveno-bele. Gavrić je prošao po desnoj strani, dao loptu "na tacni" Parkeru, koji je bio u petercu, ali je špic Zvezde glavom šutirao pored stative. Bio je to čist zicer.
39. minut - Greška Jovanovića na sredini terena, izgubio je loptu, a Đenić je krenuo u kontru i ozbiljno ugrozio Kahrimana. Lopta je rikošetirala i završila u korneru.
36. minut - Nameštao se Katai na udarac, potom izgubio korak posle kontakta sa čuvarom, a zatim je Risitić pokušao sa distance. Samo preko gola.
31. minut - Zvezda je, čini se, uhvatila ritam. Savićević je pokušao sa 20 metara, malo iznad prečke, a akciju je izgradio Katai.
29. minut - Najzad šansa za crveno-bele. Ristić je "opalio" sa 25 metara, a Belić se ispružio do krajnjih granica i izbacio loptu u korner. Nije bilo problema potom po gol domaćih.
23. minut - Još jedna dobra prilika za domaćina. Nikodijeviću se otvorio prostor, jer se okliznuo Jovanović, ali je njegov udarac sa 15 metara zaustavio Kahriman.
18. minut - Zvezda za sada oprezna. Ne zaleće se, jer Metalac želi da iz kontre ugrozi rivala.
15. minut - Žuti karton za mlađanog Vukašina Jovanovića, koji je zaustavio kontru Metalca. Zvižduci arbitru sa tribina.
10. minut - Strašna prilika za Metalac. Mladenović je šutirao sa 22 metra i zatresao prečku. Kahriman je ostao nem. U nastavku još jedna prilika za domaćina, ali je nisu iskoristili.
4. minut - Slobodan udarac za goste sa oko 25 metara og gola, kraj lopte su Katai i Ibanjez. Šutirala je Zvezdina desetka, ali je izblokiran.
1. minut - Utakmica je počela.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online