Nedelja 26.07.2015.
18:48 >> 21:06h
Vestionline

Zvezda posle "šestice" na "nuli" u Gornjem Milanovcu

twitter.com/@crvenazvezdafk
Navijači Zvezde istakli zanimljiv transparent u MIlanovcu

Posle goleade u prvom kolu protiv OFK Beograda i velikog preokreta na poluvremenu, fudbaleri Crvene zvezde razočarali su na gostovanju u Gornjem Milanovcu. Premijerno gostovanje u ovom gradu pamtiće po remiju.

Metalac je tako osvojio prvi bod u novoj sezoni, a Zvezda već od drugog kola zaostaje za vodećim Partizanom.

Najviše uzbuđenja viđeno je u nadoknadi vremena kada su se tresle prečka i stativa na obe strane. najpre je Mbođ u 90. minutu pogodio prečku, a Katai u nastavku nije bio spretan, da bi Mladenović već u narednom napadu mogao da donese tri boda Metalcu. Međutim, pogodio je stativu.

Domaći tim je mogao i ranije da stigne do gola. Imali su tri sjajne prilike, za razliku od crveno-belih koji su samo jednom na pravi način pripretili golmanu Beliću, pre Mbođovog šuta. Učinio je to Luka Jović u 81. minutu kada mu je golman Metalca paradom odbranio šut sa peterca.

Mlak udarac glavom Parkera na početku meča, solidan šut Ristića sa 25 metara, lukav pokušaj Ibanjeza iz skraćenog kornera i prilika za Jovića koji je sa par metara u 70. minutu šutirao preko gola. Ukratko, sve prilike ili poluprilike koje su gosti imali na meču.

Nasuprot Zvezdi, fudbaleri Metalca su bili konkretniji. Mladenović u 10. minutu umalo nije polomio prečku gola koji je čuvao Kahriman, da bi Đenić u sledećem napadu promašio fudbal. Da je zahvatio loptu na petercu teško da bi Kahriman imao šansu da je odbrani.

METALAC: Belić, Nikodijević, Otašević, Sedlar, Rnić, Bukorac, Mladenović, Dimitrijević, Merdović, Đenić, Ivanović.
CRVENA ZVEZDA: Kahriman, Cvetković, Jovanović, Mbođ, Ibanjez, Kovačević, Ristić, Savićević, Katai, Gavrić, Parker.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

90+4. minut - Kraj utakmice.
90+1. minut - Na drugoj strani stativa. Pogodio je Nemanja Mladenović.
90. minut - Prečku je pogodio Mbođ. Najpre je pokušao glavom, a potom nogom pogodio okvir gola. Nastavlja se inicijativa Zvezde.
81. minut - Najbolja prilika za Zvezdu. Jović je tukao sa par metara glavom, a Belić se istakao paradom. Svemu je prethodila situacija u kojoj igrači gostiju nisu želeli da izbace loptu iz igre, pošto domaći igraći, po ko zna koji put, pribegavaju izležavanju. 
72. minut - Metalac će do kraja igrati sa dva napadača. Merdović je izašao iz igre, a ušao je Milovanović.
70. minut - Velika prilika za Crvenu zvezdu. Vered je dobro pronašao Jovića, ali je mladi napadač crveno-belih isputio priliku da zatrese mrežu Belića.
67. minut - Umalo da se osveti Zvezdi inicijativa. Metalac je razvio kontru, Nikodijević je probio po desnom krilu, odlično uposlio Merdovića, koji se spetljao u petercu.
65. minut - Slobodan udaraca za goste, ztv. skraćeni korner. Ibanjez je odlično centrirao na drugu stativu, ali Mbođ nije uspeo da smesti loptu u mrežu.
62. minut - Mihajlo Ristić izlazi iz igre. Na terenu je Luka Jović. To je poslednja izmena u redovima Beograđana.
56. minut - Okušao je sreću Argentinac Ibanjez sa više od 25 metara iz slobodnjaka. Ipak, bio je zamalo neprecizan.
50. minut - Sudeći po prvih pet minuta, Crvena zvezda je mnogo agilnije ušla u drugi deo utakmice.
48. minut - Miodrag Božović napravio je na velikom odmoru dve promene u sastavu. Miloša Cvetkovića je zamenio Marko Petković, a Nenada Gavrića Idan Vered.
46. minut - Počeo je drugi deo meča. Drugo poluvreme je počelo bakljadom najvatrenijih pristalica crveno-belih.
45+2. minut - Kraj prvog poluvremena.
44. minut - Odlična prilika za Metalac. Bukorac je pokušao glavom posle kornera, ali je bio neprecizan. Zaspala je Zvezdina odbrana.
41. minut - Propala je kolosalna šansa za crveno-bele. Gavrić je prošao po desnoj strani, dao loptu "na tacni" Parkeru, koji je bio u petercu, ali je špic Zvezde glavom šutirao pored stative. Bio je to čist zicer.
39. minut - Greška Jovanovića na sredini terena, izgubio je loptu, a Đenić je krenuo u kontru i ozbiljno ugrozio Kahrimana. Lopta je rikošetirala i završila u korneru.
36. minut - Nameštao se Katai na udarac, potom izgubio korak posle kontakta sa čuvarom, a zatim je Risitić pokušao sa distance. Samo preko gola.
31. minut - Zvezda je, čini se, uhvatila ritam. Savićević je pokušao sa 20 metara, malo iznad prečke, a akciju je izgradio Katai.
29. minut - Najzad šansa za crveno-bele. Ristić je "opalio" sa 25 metara, a Belić se ispružio do krajnjih granica i izbacio loptu u korner. Nije bilo problema potom po gol domaćih.
23. minut - Još jedna dobra prilika za domaćina. Nikodijeviću se otvorio prostor, jer se okliznuo Jovanović, ali je njegov udarac sa 15 metara zaustavio Kahriman.
18. minut - Zvezda za sada oprezna. Ne zaleće se, jer Metalac želi da iz kontre ugrozi rivala.
15. minut - Žuti karton za mlađanog Vukašina Jovanovića, koji je zaustavio kontru Metalca. Zvižduci arbitru sa tribina.
10. minut - Strašna prilika za Metalac. Mladenović je šutirao sa 22 metra i zatresao prečku. Kahriman je ostao nem. U nastavku još jedna prilika za domaćina, ali je nisu iskoristili.
4. minut - Slobodan udarac za goste sa oko 25 metara og gola, kraj lopte su Katai i Ibanjez. Šutirala je Zvezdina desetka, ali je izblokiran.
1. minut - Utakmica je počela.
2024 © - Vesti online