Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 21.07.2015.
18:03
Tanjug A

Poslanici progovorili o lakrdiji na Vračaru! Stefanović: Suspendujte šampionat

Poslanici Skupštine Srbije su, povodom navoda o nameštanju fudbalske utakmice proteklog vikenda, među mogućim rešenjima problema naveli privatizaciju sportskih klubova, striktnu primenu zakona, ali i suspenziju fudbalske lige.

crvenazvezdafk.com
Parker i Ristić slave, a ni samo ne znaju šta

Šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić rekao je novinarima da ne bi želeo da kometariše dešavanja proteklog vikenda jer navodi da, ako je bilo nepravilnosti, nije stručan da ih ocenjuje.

- Smatram da je privatizacija rešenje. Unos zdravog i ispravnog kapitala u klubove podići će i rejting i kvalitet igre, i ponovo ćemo fudbal izmestiti iz kancelarije, saveza, sa tribina, i vratiti ga na fudbalski teren - kaže Babić.  

Tanjug
Zoran Babić (SNS)

Babić navodi da će nam u fudbalu ići ovako sve dok su popularniji i češće pominjani predsednici klubova i saveza, nego igrači.  

- Znam ko su predsednici dva naša najveća fudbalska kluba, i predsednik F S S, ali ne znam da nabrojim 11 igrača jer se toliko brzo menjaju i odu negde dalje da prave karijeru - rekao je Babić i dodao da je neophodno tražiti rezultate, a ne grčevito se boriti za fotelju u klubu i savezu.  

Kako je naveo, SNS se pre više od godinu dana povukla sa pozicija u savezima i klubovima. 
Zamenik šefa poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević kaže da ne želi da veruje da ovakve stvari postoje na utakmicama, ali da ukoliko postoje bilo kakve indicije o nameštanju utakmica, to je pitanje za nadležne.  

ds.org.rs
Borislav Stefanović (DS)

Šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović rekao je treba striktno primeniti postojeće zakone i rašcistiti taj očigledno prisutan kriminal koji je endemski u našem fudbalu, navodeći da se zalaže za suspenziju naše fundalske lige dok se te stvari ne raščiste.  

- Posle ovakvih skandala ne vidim drugo rešenje nego da se liga suspenduje i da se izvrši temeljna istraga i odgovorni pohapse. To je moj predlog - kaže Stefanović i dodaje da treba rešiti pitanje privatizacije klubova.  

On smatra da bi trebalo zabraniti političarima i članovima stranaka da budu u upravama sportskih klubova.  

- Ako se ovako nastavi, garniture će se menjati, neko će uzimati kajmak od prodaje igrača, nameštaće se utakmice, neke lige će večno biti u fudbalu, samo se ekipa smenjuje koja je na vlasti i koja menja svoje ljude u upravama klubova - rekao je Stefanović novinarima.   

Tanjug
Zoran Živković (Nova stranka)

Poslanik  Nove stranke Zoran Živković, kometarišući navode o nameštanju utakmica, kaže da je to za njega apsolutno neprihvatljivo i da odgovor na to ne treba da daju FSS i UEFA nego nadležno tužilaštvo i policija.  

- Srpski fudbal je odavno van sporta. U fudbalu je kriminal i na svetskom niovu, ali to nije opravdanje za ono što se dešava u Srbiji - rekao je Živković navodeći da je srpki fudbal mesto za pranje biografija i novca.  

- Pogledajte ljude koji su u vrhovima klubova i njihove veze sa bivišim i sadašnjim političarima i sve je jasno - dodao je Živković.  

Poslanik PUPS Momo Čolaković kaže da je bio 50 godina sportski radnik, da je njemu ovo što se sada dešava neshvatljivo i neprihvatljivo i da držva treba da reaguje.  

- Mislim da ima mesta i za intervenciju države, odnosno ministarstva. Moraju se preduzeti korenite mere a posebno insistiram na tome da se što pre donese novi zakon o sportu - rekao je Čolaković novinarima. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online