Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 23.06.2015.
11:50
Tanjug A

"Orlići" u glas: Volimo svoju zemlju i ginemo za nju. Niko kao mi!

Omladinski fudbalski reprezentativci Srbije Ivan Šaponjić i Vukašin Jovanović poručili su da su osvajanjem Svetskog prvenstva na Novom Zelandu zadali zadatak narednim generacijama i da će veoma teško ponoviti taj uspeh.

Reuters
Narod dočekao heroje: Omladinci na balkonu Skupštine grada

Više od 50.000 navijača došlo je u ponedeljak da pozdravi ekipu Veljka Paunovića ispred balkona Skupštine grada, napravivši sjajnu atmosferu prilikom proslave.

- Doček je bio neverovatan. Kada sam izašao na terasu i video toliku masu nije mi bilo svejedno. Zažmurio sam i pomislio u sebi da li je moguće da mi se sve ovo dešava sa 17 godina?! Da sam crtao ne bih mogao bolje da uradim. Presrećan sam i zahvalio bih se ljudima koji su došli da nas podrže. Dajem reč da ćemo i u narednom periodu ginuti za Srbiju - rekao je Šaponjić Tanjugu čvrsto držeći svetsku titulu u ruci.

Prema njegovim rečima, "orlići" su i posle poraza na startu prvenstva od Urugvaja (1:0) verovali u osvajanje pehara.

- Svi smo na šampionatu bili kao porodica, iako smo poraženi na startu od Urugvaja, verovali smo da možemo da prođemo tešku grupi. Išli smo korak po korak i sve je dolazilo samo po sebi. Imali smo ogromnu želju, borili smo se za našu zemlju i za sve to nas je bog nagradio u produžecima i nadoknadi vremena.

Napadač Partizana će predvoditi narednu generaciju omladinaca, čiji će šef struke najverovatnije biti Branislav Nikolić.

- Daćemo sve od sebe da generacija '97 pokuša da na neki način opravda ovaj uspeh i odbrani trofej. Biće teško, ali nadamo se najboljem - dodao je talentovani ofanzivac crno-belih.

Naslednici, evo vam domaći zadatak

Jedan od najglasnijih na proslavi svetske titule bio je štoper Vukašin Jovanović, koji je sve vreme imao šajkaču na glavi.

- Ne znači ovo samo meni, to je uspeh cele ekipe. Disali smo kao jedan i to smo pokazali i na dočeku, predvođeni stručnim štabom. Sve je bilo u neverovatnom stilu i pitanje je da li ovakav uspeh može da se ponovi. Nadam se da će sledeća generacija za dve godine ponovo osvojiti titulu, ali na ovakav način mislim da neće nijedna - rekao je Jovanović.

Jovanović je dodao da najjače oružije ove ekipe nesalomiv duh i fantastična atmosfera.

- Bili smo svi kao jedan i da nije bilo tako verovatno bi popadali već u prvom produžetku. Dokazali smo da smo pravi momci, da volimo i ginemo za svoju zemlju. Ne bih da zvučim prepotentno, ali slobodno mogu da kažem da smo dali domaći zadatak naslednicima - podvukao je defanzivac Crvene zvezde.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online