Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 26.05.2015.
18:43
mozzartsport.com A

Žreb za LŠ: Partizanu bitno da izbegne Sarajevo, Trenčin i opasne Kazahstance

Posle proteklog vikenda mnogo toga je jasnije kada su u pitanju mogući rivali Partizana na startu kvalifikacija za Ligu šampiona.

partizan.rs
Foto: Ilustracija

Ono što je od ranije poznato jeste da crno-beli kreću od druge runde, kao i da će biti u grupi povlašćenih ekipa. Nekoliko je rivala koje bi u ovoj fazi trebalo izbeći. Bez sumnje, najteži protivnik u drugoj rundi moglo bi da da bude Sarajevo - kolo pre kraja prvenstva u BiH tim sa "Koševa" ima bod više od Željezničara i upašće u grupu nepovlašćenih. Crno-beli bi verovatno voleli da izbegnu i slovačkog prvaka Trenčin, odnosno predstavnika Kazahstana - Astanu.

U grupi nepovlašćenih nalaze se još Dila Gori (Gruzija), Ventspils (Letonija), Žalgiris (Litvanija), Milsami (Moldavija), Vardar (Makedonija), Stjarnan (Island), Fola Eš (Luksemburg), Dandalk
(Republika Irska) i Hibernijans (Malta).

Tu su i timovi koji će morati da prođu prvu rundu kako bi upali u ovu grupu, a to su 
Levadija (Estonija), Pjunik (Jermenija), Santa Koloma (Andora) i TNS (Vels).  

Čudo bi trebalo da se dogodi pa da dođe do nekih promena na ovoj listi, a pod čudo bismo mogli da podvedemo da Sarajevo izgubi titulu u poslednjem kolu od Želje i da tako prvak Bosne i Hercegovine ipak ode među povlašćene timove, što bi značilo jednog opasnog potencijalnog rivala manje za Partizan. Loša stvar za crno-bele bila bi da prvak Poljske postane Jagelonija - ali to se gotovo izvesno neće dogoditi, pošto su tri kola pre kraja Leh i Legija u velikoj prednosti - jer bi u tom slučaju ta ekipa otišla među nepovlašćene i postala mogući protivnik srpskom šampionu. Slično je i sa Rumunima, pošto naš tim treba u poslednjem kolu da navija za Steauu. Samo poraz nekadašnjeg prvaka Evrope i trijumf Targu Mureša značio bi da prvak iz našeg komšiluka ide u slabiji šešir.  

Uz klub iz Humske u jačoj grupi su još Seltik, APOEL, BATE Borisov, Ludogorec, Dinamo Zagreb, Maribor, Makabi, Malme, Karabag, Helsinki, Molde, Midtiland i Videoton. U trećoj rundi Partizan neće biti povlašćen i u toj fazi očekuje ga mnogo snažniji protivnik. Dovoljno je pomenuti samo Salcburg, Bazel, Seltik, Plzen, BATE Borisov...

Ime protivnika na startu kvalifikacija Partizan će saznati 22. juna na žrebu u Nionu, dok će se sami mečevi igrati 14. ili 15. jula i 21. odnosno 22. istog meseca. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online