Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 29.04.2015.
16:19 >> 20:13h
Vestionline A

Prvenac Orlandića i evrogol Lazovića za Zvezdin trijumf u Novom Sadu

Crvena zvezda je ostala u trci za šampionski pehar, pošto je u okviru 25. kola Jelen Super lige u Novom Sadu savladala Donji Srem 3:1 (0:0).

Tanjug
Razbio maler: Petar Orlandić

Branilac titule se konsolidovao posle remija u "večitom derbiju" odigranom na stadionu "Rajko Mitić", i primakao se na dva boda zaostatka za Partizanom, koji ima utakmicu manje.

Punih 45 minuta Crvena zvezda je tražila put do gola Donjeg Srema, mučila se i posustajala na ivici kaznenog prostora, ali je onda pogodila dva puta za samo 11 minuta i skinula veliki teret sa leđa.

Strelci za goste iz Beograda bili su Petar Orlandić u 49. i Darko Lazović u 60. i 87. minutu, dok je Risto Mitreski u 53. minutu pogodio mrežu Predraga Rajkovića.

Najavljivao je trener Zvezde Nenad Lalatović da će klinci dobiti priliku u Novom Sadu od prvog minuta i donekle je ispunio obeđanje. Grujić je zamenio Kovačevića, ali su Stojanović i Parker počeli od prvog minuta. Bolje da nisu, jer je vezista očajno šutirao u dva navrata, dok se Parker nije video osim kada napravi faul.

Prepoznao je to Lalatović na poluvremenu i u igru je ubacio Orlandića koji mu se četiri minuta kasnije odužio golom. Prvenac Crnogorca u crveno-belom dresu, a asistent je bio Jović. Sjajan centaršut mladog napadača i šut glavom Orlandića sa pet metara.

DONJI SREM: Belić, Lakićević, Prljević, Vukobrat, Crnomarković, Mitrevski, Sinđić, Šarac, Jelić, Mirković, Bogunović.

CRVENA ZVEZDA: Rajković, Cvetković, Pavićević, Jovanović, Anđelković, Grujić, Ristić, Stojanović Lazović, Jović, Parker.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

90+2. minut - Kraj utakmice.
90. minut - Igraće se još dva minuta nadoknade vremena. Marko Petković je posle višemesečnog odsustva zbog povrede dobio priliku da zaigra, zamenio je Cvetkovića.

88. minut - GOOOOL!!! Zvezda vodi 3:1, strelac Darko Lazović. Odlično je Čačanin povukao kontru i sam završio napad.

71. minut - Luka Jović se, po izlasku Parkera iz igre, vratio na levo krilo. Danas je počeo u špicu. Parker je igrao po strani.
68. minut - Ambiciozan pokušaj Jelića volejem sa skoro 25 metara. Daleko od gola.

60. minut - GOOOOL!!! Zvezda vodi 2:1, strelac Darko Lazović. Kapiten Beograđana odloično je izveo slobodnjak sa oko 25 metara. Golman Sremaca nije imao šanse da ukroti projektil.

54. minut - GOOOOL!!! Donji Srem je izjednačio na 1:1, strelac Risto Mitrevski. Odbrana crveno-belih nije uspela da napravi ofsajd zamku, pa je centaršut ubačen na peterac iskoristio Mitrevski i lukavo glavom poslao loptu iza Rajkovića.

50. minut - GOOOOL!!! Zvezda je povela 1:0, strelac Petar Orlandić Odličan prodor i centaršut Luke Jovića omogućili su crnogorskom napadaču da se na petercu "pokloni" i smensti loptu u mrežu. Njegov prvenac u Zvezdinom dresu.

46. minut - Počeo je drugi deo igre.
45+2. minut - Kraj prvog poluvremena.
45. minut - Zbog grube igre žutim kartonom su sankcionisani Saša Stojanović i Risto Mitrevski.
41. minut - Brzonogi Bogunović i Mirković prave dosta problema odbrani Crvene zvezde.
36. minut - Igra se odvija na sredini terena, uz mnoogo prekršaja.
30. minut - Pokušao je Parker atraktivno posle centaršuta Lazovića, ali bez promene rezultata.
24. minut - Fenomenalna šansa za Zvezdu. Luka Jović je fenomenalno uštopovao loptu i oslobodio se čuvara, snažno šutirao, ali je u poslednjem trenutku izblokiran i lopta je pogodila spoljnu mrežu. Nije bilo uzbuđenja posle udarca iz ugla.
19. minut - Oslobodio se domaćin pritiska. Dino Šarac je imao odličnu priliku, šutirao je iskosa sa desne strane tik pored stative. Rajković je bio "nepokretan".
12. minut - Crvena zvezda ima terensku inicijativu u ovim trenucima, ali nije uspela da je valorizuje golom.
7. minut - Propala je izgledna prilika za goste iz Beograda. Darko Lazović je probio po desnoj strani, uputio centaršut i time prevario golmana, ali je sa gol linije intervenisao defanzivac Donjeg Srema.
4. minut - Slaba poseta. Verovatno je ishod večitog derbija uticao na to da "delije" ne dođu u tako velikom broju kako smo navikli.
1. minut - Utakmica je počela.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online