Sreda 29.04.2015.
16:19 >> 20:13h
Vestionline

Prvenac Orlandića i evrogol Lazovića za Zvezdin trijumf u Novom Sadu

Tanjug
Razbio maler: Petar Orlandić

Branilac titule se konsolidovao posle remija u "večitom derbiju" odigranom na stadionu "Rajko Mitić", i primakao se na dva boda zaostatka za Partizanom, koji ima utakmicu manje.

Punih 45 minuta Crvena zvezda je tražila put do gola Donjeg Srema, mučila se i posustajala na ivici kaznenog prostora, ali je onda pogodila dva puta za samo 11 minuta i skinula veliki teret sa leđa.

Strelci za goste iz Beograda bili su Petar Orlandić u 49. i Darko Lazović u 60. i 87. minutu, dok je Risto Mitreski u 53. minutu pogodio mrežu Predraga Rajkovića.

Najavljivao je trener Zvezde Nenad Lalatović da će klinci dobiti priliku u Novom Sadu od prvog minuta i donekle je ispunio obeđanje. Grujić je zamenio Kovačevića, ali su Stojanović i Parker počeli od prvog minuta. Bolje da nisu, jer je vezista očajno šutirao u dva navrata, dok se Parker nije video osim kada napravi faul.

Prepoznao je to Lalatović na poluvremenu i u igru je ubacio Orlandića koji mu se četiri minuta kasnije odužio golom. Prvenac Crnogorca u crveno-belom dresu, a asistent je bio Jović. Sjajan centaršut mladog napadača i šut glavom Orlandića sa pet metara.

DONJI SREM: Belić, Lakićević, Prljević, Vukobrat, Crnomarković, Mitrevski, Sinđić, Šarac, Jelić, Mirković, Bogunović.

CRVENA ZVEZDA: Rajković, Cvetković, Pavićević, Jovanović, Anđelković, Grujić, Ristić, Stojanović Lazović, Jović, Parker.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

90+2. minut - Kraj utakmice.
90. minut - Igraće se još dva minuta nadoknade vremena. Marko Petković je posle višemesečnog odsustva zbog povrede dobio priliku da zaigra, zamenio je Cvetkovića.

88. minut - GOOOOL!!! Zvezda vodi 3:1, strelac Darko Lazović. Odlično je Čačanin povukao kontru i sam završio napad.

71. minut - Luka Jović se, po izlasku Parkera iz igre, vratio na levo krilo. Danas je počeo u špicu. Parker je igrao po strani.
68. minut - Ambiciozan pokušaj Jelića volejem sa skoro 25 metara. Daleko od gola.

60. minut - GOOOOL!!! Zvezda vodi 2:1, strelac Darko Lazović. Kapiten Beograđana odloično je izveo slobodnjak sa oko 25 metara. Golman Sremaca nije imao šanse da ukroti projektil.

54. minut - GOOOOL!!! Donji Srem je izjednačio na 1:1, strelac Risto Mitrevski. Odbrana crveno-belih nije uspela da napravi ofsajd zamku, pa je centaršut ubačen na peterac iskoristio Mitrevski i lukavo glavom poslao loptu iza Rajkovića.

50. minut - GOOOOL!!! Zvezda je povela 1:0, strelac Petar Orlandić Odličan prodor i centaršut Luke Jovića omogućili su crnogorskom napadaču da se na petercu "pokloni" i smensti loptu u mrežu. Njegov prvenac u Zvezdinom dresu.

46. minut - Počeo je drugi deo igre.
45+2. minut - Kraj prvog poluvremena.
45. minut - Zbog grube igre žutim kartonom su sankcionisani Saša Stojanović i Risto Mitrevski.
41. minut - Brzonogi Bogunović i Mirković prave dosta problema odbrani Crvene zvezde.
36. minut - Igra se odvija na sredini terena, uz mnoogo prekršaja.
30. minut - Pokušao je Parker atraktivno posle centaršuta Lazovića, ali bez promene rezultata.
24. minut - Fenomenalna šansa za Zvezdu. Luka Jović je fenomenalno uštopovao loptu i oslobodio se čuvara, snažno šutirao, ali je u poslednjem trenutku izblokiran i lopta je pogodila spoljnu mrežu. Nije bilo uzbuđenja posle udarca iz ugla.
19. minut - Oslobodio se domaćin pritiska. Dino Šarac je imao odličnu priliku, šutirao je iskosa sa desne strane tik pored stative. Rajković je bio "nepokretan".
12. minut - Crvena zvezda ima terensku inicijativu u ovim trenucima, ali nije uspela da je valorizuje golom.
7. minut - Propala je izgledna prilika za goste iz Beograda. Darko Lazović je probio po desnoj strani, uputio centaršut i time prevario golmana, ali je sa gol linije intervenisao defanzivac Donjeg Srema.
4. minut - Slaba poseta. Verovatno je ishod večitog derbija uticao na to da "delije" ne dođu u tako velikom broju kako smo navikli.
1. minut - Utakmica je počela.
2024 © - Vesti online