Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 09.03.2015.
12:28
Vestionline, partizan.rs A

Partizanov "buldožer": Možda nismo najbolji, ali...

Posle dva remija kod kuće protiv davljenika, Partizan je protiv trećeg iz grupe timova koji se bore za goli život uspeo da povrati obrise jesenje igre, kada se pobeđivalo u seriji. Pred početak meča među igračima se osećao veliki pritisak, ali i rešenost da se ostavi i poslednji atom snage, kako bi se osvojio ceo plen.

fkpartizan.rs
Partizanov "buldožer": Nikola Drinčić

U poslednjim momentima je Živko Živković izvadio iz "devedeset" strašan šut iz slobodnog udarca Josimova, koji lako mogao da šokira crno-bele.

Šef struke tima iz Humske stalno je podsećao na opasnost od takvih situacija rečenicom: - Loptu moraš da poštuješ, da te ne bi kaznila.

Jedan od onih koji je dao ogroman doprinos prvoj prolećnoj pobedi je Partizanov "buldožer" Nikola Drinčić.

- Posle dva nerešena meča imali smo imperativ pobede, a to je na neki način i normalno kada igraš za Partizan. Lepo je bilo kada smo ranije pobeđivali, a sada kada je teško treba da se skupimo i damo maksimum. Možda nismo najbolji, ali ćemo se boriti da to postanemo.

Prvo poluvreme ste odigrali na visokom nivou, bilo je dobrih akcija, igre, šansi, ali je i dalje izgleda problem postići gol?

- Moguće je, ali u ovom trenutku u kakvoj smo situaciji, kada postignemo jedan gol, obzirom na kvalitet našeg tima ne bismo smeli da primamo gol, a to nam se dešava često. Treba da nađemo neki balans i pored lepe igre vodimo računa i o rezultatu, jer znamo gde i za šta igramo. Svesni smo da će nam biti teško u narednom periodu, ali nas ohrabruje pomisao koliko će nam biti lepo na kraju kad ostvarimo svoje ciljeve.

Jeste li osećali pritisak pre utakmice?

- Naravno da jesmo. Ima tu mnogo sitnica koje nam smetaju, a kada čovek čita po novinama neke stvari, to nesvesno ostaje negde u mozgu kao opterećenje. Ipak, to nam daje dodatni elan da se napnemo još više i osvajanjem prvog mesta pokažemo da zaslužujemo da nosimo dres Partizana.

Koliko vam onda u tom smislu znači pobeda?

- Mnogo nam znači, ali smo svesni da do kraja ima još 12 utakmica. Ipak, konačno smo uhvatili tu neku našu igru, pobedili, ali od sutra moramo još više da radimo, budemo predani 100 odsto na treninzima, što nam jedino garantuje da ćemo nastaviti u dobrom ritmu i osvojiti titulu.

Koliko Kojiću znače dva postignuta gola, pošto je na njemu, izgleda, bio najveći pritisak?

- Njegov problem je duga pauza i neigranje, pa kako bude više igrao, polako će dolaziti u pravu formu i biće mu sve lakše i lakše…Sada je postigao dva gola i to mu može biti veliki podstrek za ono što je pred nama. Koja je vredan i posvećen momak i to će mu se sigurno vratiti na terenu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online