Ponedeljak 09.03.2015.
12:28
Vestionline, partizan.rs

Partizanov "buldožer": Možda nismo najbolji, ali...

fkpartizan.rs
Partizanov "buldožer": Nikola Drinčić

U poslednjim momentima je Živko Živković izvadio iz "devedeset" strašan šut iz slobodnog udarca Josimova, koji lako mogao da šokira crno-bele.

Šef struke tima iz Humske stalno je podsećao na opasnost od takvih situacija rečenicom: - Loptu moraš da poštuješ, da te ne bi kaznila.

Jedan od onih koji je dao ogroman doprinos prvoj prolećnoj pobedi je Partizanov "buldožer" Nikola Drinčić.

- Posle dva nerešena meča imali smo imperativ pobede, a to je na neki način i normalno kada igraš za Partizan. Lepo je bilo kada smo ranije pobeđivali, a sada kada je teško treba da se skupimo i damo maksimum. Možda nismo najbolji, ali ćemo se boriti da to postanemo.

Prvo poluvreme ste odigrali na visokom nivou, bilo je dobrih akcija, igre, šansi, ali je i dalje izgleda problem postići gol?

- Moguće je, ali u ovom trenutku u kakvoj smo situaciji, kada postignemo jedan gol, obzirom na kvalitet našeg tima ne bismo smeli da primamo gol, a to nam se dešava često. Treba da nađemo neki balans i pored lepe igre vodimo računa i o rezultatu, jer znamo gde i za šta igramo. Svesni smo da će nam biti teško u narednom periodu, ali nas ohrabruje pomisao koliko će nam biti lepo na kraju kad ostvarimo svoje ciljeve.

Jeste li osećali pritisak pre utakmice?

- Naravno da jesmo. Ima tu mnogo sitnica koje nam smetaju, a kada čovek čita po novinama neke stvari, to nesvesno ostaje negde u mozgu kao opterećenje. Ipak, to nam daje dodatni elan da se napnemo još više i osvajanjem prvog mesta pokažemo da zaslužujemo da nosimo dres Partizana.

Koliko vam onda u tom smislu znači pobeda?

- Mnogo nam znači, ali smo svesni da do kraja ima još 12 utakmica. Ipak, konačno smo uhvatili tu neku našu igru, pobedili, ali od sutra moramo još više da radimo, budemo predani 100 odsto na treninzima, što nam jedino garantuje da ćemo nastaviti u dobrom ritmu i osvojiti titulu.

Koliko Kojiću znače dva postignuta gola, pošto je na njemu, izgleda, bio najveći pritisak?

- Njegov problem je duga pauza i neigranje, pa kako bude više igrao, polako će dolaziti u pravu formu i biće mu sve lakše i lakše…Sada je postigao dva gola i to mu može biti veliki podstrek za ono što je pred nama. Koja je vredan i posvećen momak i to će mu se sigurno vratiti na terenu.

2024 © - Vesti online