Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 18.02.2015.
20:36 >> 01:20h
Vestionline A

LŠ: Ronaldo utišao Gelzenkirhen, "zmajevi" kući pevajući

Raskid sa lepom Ruskinjom Irinom Šajk uticao je na slabu formu Kristijana Ronalda poslednjih nedelja, ali kada je bilo najvažnije Portugalac je proradio. Real je pobedio Šalke 2:0 u Gelzenkirhenu i napravio veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale Lige šampiona.

Fonet/AP
Kristijano Ronaldo lako je izlazio na kraj sa Markom Hogerom

Najbolji fudbaler današnjice dočekan je zvižducima u Gelzenkirehnu, ali je domaćim navijačima odgovorio na svoj način - sjajnom igrom i golom u 26. minutu posle odličnog centaršuta Karvahala. Bio je to 71. pogodak Ronalda čime se na večnoj listi strelaca u najjačem klupskom takmičenju izjednačio sa Raulom (Mesi beži tri gola). .

OVDE pogledajte foto galeriju sa meča u Gelzenkirhenu

Pre tog gola, nemački tim je bio bolji, ali posle pogotka Portugalca, na terenu je postojao samo jedan tim - Real.

Rutinskom igrom, četa Karla Anćelotija otaljala je posao, a lepim golom Marsela u finišu susreta, posle dobrog prodora Ronalda, Real je gotovo sigurno obezbedio plasman među osam najboljih klubova Evrope. Jedina šansa za Šalke propustio je mladi Plate, koji je u 74. minutu pogodio prečku gola Ikera Kasiljasa.

U drugom meču u Bazelu, Porto je odigrao odličnih 1:1 sa švajcarskim šampionom. Domaćin je veoma brzo poveo preko Gonzalesa u 11. minutu, koji je iskoristio odličnu asistenciju Fraja. Međutim, u nastavku susreta razigrali su se "zmajevi". Kazimiro je na startu drugog poluvremana zatresao mrežu domaćina, ali je zbog ofsajda gol poništen. Ali, u finišu, Danilo je iz penala doneo odličan rezultat portugalskom vicešampionu pred revanš na svom terenu.

PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

90+3. minut - Utakmice su zavšene. Real je pobedio Šalke u gostima 2:0, dok su Bazel i Porto igrali 1:1.

79. minut - GOOOL - Real vodi 2:0. Fenomenalan pogodak Marsela. Odličan prodor Ronalda, a Brazilac sa ivise šesnaesterca rezantnim udarcem skida paučinu sa gola domaćina.

78. minut - GOOOL - Porto je izjednačio u Bazelu. Strelac je Danilo iz penala.

74. minut - Velika šansa za Šalke. Mladi rezervista Plate, koji je zamenio povređenog Huntelara, zatreao je prečku gol Reala. Najbolja prilika na meču. Publika se probudila, domaćin napada.
72. minut - Dobra šansa za Real posle lepe akcije Bejla i Iska, ali španski reprezentativac nije bio precizan.
68. minut - Real i Bazel i dalje imaju minimalnu prednost. Porto napada, Šalke bezopasan.
55. minut - Šalke pokušava da ugrozi gol Reala, ali domaćin je bezopasan u završnici.
48. minut - Poništen je gol Porta. Kazemiro je bio u ofsajdu. Bazel i dalje vodi 1:0.
46. minut - Počela su druga poluvremena na oba meča Lige šampiona.
45+2. minut - Završena su poluvremena u Bazelu i Gelzenkirehnu. Minimalna prednost za Bazel i Real. Strelci Ronaldo za Madriđane i Gonzales za švajcarskog šampiona.
40. minut - Posle primljenog gola, Porto je bolji, napada, ali odbrana Bazela i dalje odoleva.
35. minut - Real silan. Ronaldo je sjajno izveo slobodan udarac, ali je golman domaćina Velenrojter intervesnisao i spasao svoj tim. Ostaje 1:0 za Madriđane.
31. minut - Benzema je imao priliku za 2:0, ali je loše šutirao iz izgledne prilike. Huntelar traži izmenu. Šalke u nastavku susreta bez prve zvezde tima.

26. minut - GOOOL - Kristijano Ronaldo postiže pogodak, vodi Real. Sjajan pas Karvahala ka Portugalcu, koji umirujue domaće navijače. Bio je ovo 71. gol Ronalda u dresu kraljevskog kluba čime je izjednačio rekord Raula. Mesi je prvi sa 74 pogotka.

24. minut - Prvi šut ka golu Šalkea, uputio je Ronaldo, ali neprevizno. S druge šstrane, šansu je imao Huntelar, ali je Kasiljas bio na pravom mestu. Ostaje bez golova u Gelzenkirhenu.
20. minut - Šalke bolji u Gelzenkirhenu. Aogo je imao šansu, ali je šutirao iznad gola. Madriđani, zasad, bezopasni. Kad god Ronaldo dobije loptu, slede salve zvižduka navijača domaće ekipe.
12. minut - U Gelzenkirhenu nema uzbuđenja. Šalke napada, ali jalovo. Real pasivan na startu meča.

11. minut - GOOOL - Vodi Bazel, strelac je Derlis Gonzales. Sjajna asistencija Fabijana Fraja.

1. minut - Počele su obe utakmice.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online