Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 18.02.2015.
10:55
alo.rs A

Đurić laže, on se zaduživao kod zelenaša!

Uzvraća udarac! Zoran Popović, predsednik FK Partizan, munjevitom brzinom je odgovorio na prozivke svog prethodnika Dragana Đurića, koji ga je dan ranije u intervjuu za "Alo!" optužio da vodi klub u propast, kao i da je nedopustivo to što je stavio hipoteku pod "SC Zemunelo", nakon što je uzeo kredit od četiri miliona evra.

Fonet
Oštro po Đuriću: Predsednik FK Partizan Zoran Popović

Popović, koji je u Humsku stigao krajem decembra prošle godine, nije se uopšte potresao zbog svega što je izrekao Đurić, već je mirno i staloženo redom odgovarao na naša pitanja, a iskoristio je priliku i da poentira, otkrivši nam kako su poslovali Dragan Đurić i njegova uprava.

- Đurić laže! Priče da smo moja uprava i ja stavili „Zemunelo“ pod hipoteku zbog kredita od

Nisu me doveli Vučić i SNS!

Na konkretno pitanje da li ima istine u glasinama kako su ga u Partizan doveli Aleksandar Vučić i SNS, kako bi se prema nekim teorijama zavere urušio klub iz Humske, a izdigla Crvena zvezda, Popović je odgovorio:
- Ma, ne... Taman posla da je to. Skupština me je jednoglasno izabrala. Čak je i mišljenje Dragana Đurića i Branka Ružića bilo da sam najbolji kandidat - ističe prvi čovek Partizana.

četiri miliona nisu tačne. Hipoteka prvog reda je stavljena tokom vladavine prethodne uprave, početkom decembra 2014. godine, kada su Đurić i njegovi saradnici uzeli kredit od „Poštanske štedionice“ u iznosu od oko 20 miliona dinara (oko 200.000 evra).

Naravno, kredit nije vraćen, mi treba tek da ga vratimo. Takođe, prethodnoj upravi nijedna banka nije htela da odobri kredit, a na mnoge pragove su zakoračili...

Hoćete da kažete da niste podigli kredit od četiri miliona evra?

- Kredit je odobren u pomenutom iznosu, ali ga nismo podigli jer smo prodali Škuletića za četiri miliona i taj novac ćemo iskoristiti za izmirenje tekućih obaveza. Nije bilo potrebe za novcem od kredita, stoji nam u rezervi. A što se hipoteke tiče, stavljena je hipoteka drugog reda, što je normalno zbog iznosa. Sve je rađeno po zakonu i tako mora da bude.

Osim što ste zatekli "Zemunelo" pod hipotekom, šta vam je Đurić još (ne)prijatno pripredio?
- On i njegovi saradnici su uzimali pare od zelenaša na pet odsto kamate na mesečnom nivou, a ništa od toga nije vraćeno. Bio sam šokiran kada sam video. Uzimali su pare za potrebe kluba od fizičkih lica. Kamata je ogromna, jer ovaj kredit koji je nama odobren je 6,4 odsto na godišnjem nivou.

Đurić prvi hteo da proda Škuletića, ali...

Popović ne beži od toga da je pod njegovim predsednikovanjem prodat Škuletić, što mu mnogi "grobari" zameraju. A na pomenutu temu kaže:
- Đurićeva uprava je prva htela da proda Škuletića, ali za 2,3 miliona evra, koliko je nudio francuski Lil. To im nije prošlo jer sam imao informaciju da za takvog igrača mogu da se dobiju četiri miliona evra. Ispostavilo se da sam bio u pravu - ponosan je Popović.

Kada ste već ovako daleko otišli, idite do kraja i otkrijte kolika je suma u pitanju koju je Đurić uzeo, kako kažete, od zelenaša?

- Oko 100.000 evra! Ni evro nije vraćen, tek treba da vidimo kome se uopšte duguje taj novac...

Nije Đurić jedini koji tvrdi da vodite klub u kontra pravcu i da će Partizan propasti kao Zvezda. Mnogi vam zameraju zbog prodaje Škuletića i Lazovića, što bi klub moglo da košta titule...

- Vreme će pokazati kako sam radio. Verujem u titulu i imam maksimalno poverenje u trenera Nikolića, stručni štab i igrače - zaključio je Zoran Popović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online