Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 12.02.2015.
14:39
P. Bajić - Vesti A

"VESTI" u Beleku: Kiša jača od fudbala

Vreme u našoj zemlji je bila jedna od tema među brojnim Srbima koji ovih dana borave na turskom primorju, pa tako i među fudbalerima Crvene zvezde. Postavljalo se pitanje da li će takmičenje početi prema važećem rasporedu 21. februara, što je zvaničan stav čelnih ljudi Zajednice fudbalskih klubova Super lige ili će doći do odlaganja, a samim tim i mogućeg dužeg ostanka u Beleku. Sada je već jasno da će povratak biti po planiranom rasporedu - u nedelju.

crvenazvezdafk.com
Uprkos lošem vremenu, vedar duh ne napušta ekspediciju crveno-belih
Vesti

A, gledajući jedino sa profesionalne strane, jasno je da fudbaleri i članovi stručnog štaba ne bi imali ništa protiv da još dana provedu u ovom poznatom turskom letovalištu, imajući u vidu uslove. Jedino na šta domaćin nije mogao da utiče je vreme, a to je ono što donekle kvari planove trenera Nenada Lalatovića, i to baš u danima kada je trebalo da izoštri sliku kada je reč o prvoj postavi, koja će započeti utakmicu protiv Radničkog u Nišu 21. februara.

Beograđani najduže

u Turskoj

Ove nedelje su na turskom primorju boravile ili još borave delegacije čak šest klubova iz Super lige. Rad se vratio u Beograd u ponedeljak, Jagodina u sredu, a Vojvodina dan kasnije. Novosadski crveno-beli su bili smešteni u hotelu blizu Partizana, koji planira da ostane do subote i OFK Beograda, koji je tu do nedelje, kao i Crvena zvezda, koja je udaljena više kilometara od ovih rivala.

Plan je poštovan više od nedelju dana, do utorka, do kada je sunce obasjavalo Belek, a onda se nebo "otvorilo" i donelo obilne padavine, koje su se pojačavale kako se bližilo veče. Optimizam je ulivala činjenica da je nekoliko sati ranije, na istom terenu, "večiti rival" - Partizan odigrao utakmicu protiv bugarskog Liteksa (1:2), ali je Jagodina, zbog provale oblaka i grada, nešto kasnije prekinula duel sa ruskom ekipom UFA posle prvog poluvremena (pri rezultatu 0:3). Ipak, da od večernjeg duela neće biti ništa postalo je jasno još dok su fudbaleri Crvene zvezde pristizali na stadion. Nešto ranije su stigli predstavnici protivnika, ruskog Rostova, pogledali teren i nevoljno vrteli glavom.

Na brzinu su pokušali da nađu rešenje, proverili su još jedan teren u okruženju, ali su potom i definitivno odustali od duela. Na drugoj strani bi verovatno pristali da igraju i na takvom terenu, a nije izostala ni doskočica da će ih baš takvi dočekivati na nekim gostovanjima u Srbiji. Među prisutnima u sportskom centru "Susesi", koji su čekali konačnu odluku, bio je i fudbalski menadžer Ranko Stojić, koji je posmatrao utakmice naših klubova tog dana.

Kiša je te večeri bila jača od fudbala, a nije pomogla ni čvrsta namera crveno-belih da bar održe trening. Jednostavno, nije se moglo. Usledio je povratak u hotel "Kalistu", koja se nalazi desetak minuta vožnje dalje od "Susesija" i trening u teretani, po želji. Prema rečima kondicionog trenera Mihajla Bate Radulovića, izostanaka nije bilo.

Sledećeg jutra je stigla "naredba" - trening po svaku cenu, iako je i dalje padala kiša s vremena na vreme. Nije bilo teško da se to učini jer je teren bio u besprekornom stanju, iako je veče pre toga bila drugačija situacija. Po kiši je komandovao trener Lalatović, naglašavao značaj razgovora među saigračima u igri, a fudbaleri su izvršavali sve zadatke, bez pogovora. U jednom trenutku je jak udarac u glavu dobio ofanzivni vezista Nenad Gavrić, pa mu se ukazivala pomoć na klupi. Brzo se vratio na teren uz aplauze saigrača i komentar: "Nije Gavri ništa, nego lopti".

"Prorok" Jovanović

Hol hotela "Kalista" je centralno mesto okupljanja fudbalera Crvene zvezde. Tu se susreću članovi delegacije crveno-belih sa drugim gostima i prijateljima koji im dolaze u posetu. To je i mesto gde predstavnici srpskih medija sreću fudbalere, kojima je posebno interesantna kamera "Sport netvorka".

Snimatelj Miroslav Jeremić je prvo prepustio kameru igračima, a onda je mikrofon preuzeo novajlija Džošua Parker, jedan od najveselijih u taboru crveno-belih u Beleku. Momak koji je odrastao u Londonu je prvo pokušao da nagovori na razgovor cimera Miloša Stojanovića, a potom je odlučio da intervjuiše Vukašina Jovanovića, uz asistenciju u prevodu od strane PR menadžera Marka Nikolovskog. I baš u tom razgovoru, kao svoje ciljeve, Jovanović je postavio da "odbrani gol i da ga postigne pošto Parker ne može". U prvoj sledećoj utakmici, protiv Mordovije, prvo je Miloš Stojanović zajedno sa njim izbacio loptu sa gol linije na početku drugog poluvremena, a u poslednjim trenucima utakmice je upravo Jovanović zatresao mrežu.

- Aj' da kažem sada i da ćemo da osvojimo titulu, pa neka bude tako - uz osmeh je rekao Jovanović.

Kako je intenzitet treninga rastao, tako se i pljusak pojačavao, a počeo je da jenjava pred odlazak igrača sa terena. Gledao je sekretar stručnog štaba Goran Negić u nebo i svaki nagoveštaj boljeg vremena dočekivao sa osmehom. Nikome nije trebao još jedan dan bez ispunjenog cilja. A, želje su uslišene i tokom popodneva su tamni oblaci napustili Belek, a crveno-beli su uveče izašli na duel sa ruskom Mordovijom predvođeni Darkom Lazovićem, kao logičnim izborom imajući u vidu staž i dosadašnji učinak u ovom klubu. Problemi iz prethodnih dana su, čini se, sada manji, a da tako bude zaslužan je, pre svih, sam Lazović zbog svog smirenog stava.

Ujedno, ovo bi trebalo da bude kraj nevolja u vezi vremena, što je nagovestio sunčani četvrtak, a imajući u vidu i prognozu. O drugim glavoboljama, vezanim pre svega za status kapitena, razmišljaće se još narednih dana, po povratku u Beograd - do konačnog dogovora.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online