Četvrtak 12.02.2015.
14:39
P. Bajić - Vesti

"VESTI" u Beleku: Kiša jača od fudbala

crvenazvezdafk.com
Uprkos lošem vremenu, vedar duh ne napušta ekspediciju crveno-belih
Vesti

A, gledajući jedino sa profesionalne strane, jasno je da fudbaleri i članovi stručnog štaba ne bi imali ništa protiv da još dana provedu u ovom poznatom turskom letovalištu, imajući u vidu uslove. Jedino na šta domaćin nije mogao da utiče je vreme, a to je ono što donekle kvari planove trenera Nenada Lalatovića, i to baš u danima kada je trebalo da izoštri sliku kada je reč o prvoj postavi, koja će započeti utakmicu protiv Radničkog u Nišu 21. februara.

Beograđani najduže

u Turskoj

Ove nedelje su na turskom primorju boravile ili još borave delegacije čak šest klubova iz Super lige. Rad se vratio u Beograd u ponedeljak, Jagodina u sredu, a Vojvodina dan kasnije. Novosadski crveno-beli su bili smešteni u hotelu blizu Partizana, koji planira da ostane do subote i OFK Beograda, koji je tu do nedelje, kao i Crvena zvezda, koja je udaljena više kilometara od ovih rivala.

Plan je poštovan više od nedelju dana, do utorka, do kada je sunce obasjavalo Belek, a onda se nebo "otvorilo" i donelo obilne padavine, koje su se pojačavale kako se bližilo veče. Optimizam je ulivala činjenica da je nekoliko sati ranije, na istom terenu, "večiti rival" - Partizan odigrao utakmicu protiv bugarskog Liteksa (1:2), ali je Jagodina, zbog provale oblaka i grada, nešto kasnije prekinula duel sa ruskom ekipom UFA posle prvog poluvremena (pri rezultatu 0:3). Ipak, da od večernjeg duela neće biti ništa postalo je jasno još dok su fudbaleri Crvene zvezde pristizali na stadion. Nešto ranije su stigli predstavnici protivnika, ruskog Rostova, pogledali teren i nevoljno vrteli glavom.

Na brzinu su pokušali da nađu rešenje, proverili su još jedan teren u okruženju, ali su potom i definitivno odustali od duela. Na drugoj strani bi verovatno pristali da igraju i na takvom terenu, a nije izostala ni doskočica da će ih baš takvi dočekivati na nekim gostovanjima u Srbiji. Među prisutnima u sportskom centru "Susesi", koji su čekali konačnu odluku, bio je i fudbalski menadžer Ranko Stojić, koji je posmatrao utakmice naših klubova tog dana.

Kiša je te večeri bila jača od fudbala, a nije pomogla ni čvrsta namera crveno-belih da bar održe trening. Jednostavno, nije se moglo. Usledio je povratak u hotel "Kalistu", koja se nalazi desetak minuta vožnje dalje od "Susesija" i trening u teretani, po želji. Prema rečima kondicionog trenera Mihajla Bate Radulovića, izostanaka nije bilo.

Sledećeg jutra je stigla "naredba" - trening po svaku cenu, iako je i dalje padala kiša s vremena na vreme. Nije bilo teško da se to učini jer je teren bio u besprekornom stanju, iako je veče pre toga bila drugačija situacija. Po kiši je komandovao trener Lalatović, naglašavao značaj razgovora među saigračima u igri, a fudbaleri su izvršavali sve zadatke, bez pogovora. U jednom trenutku je jak udarac u glavu dobio ofanzivni vezista Nenad Gavrić, pa mu se ukazivala pomoć na klupi. Brzo se vratio na teren uz aplauze saigrača i komentar: "Nije Gavri ništa, nego lopti".

"Prorok" Jovanović

Hol hotela "Kalista" je centralno mesto okupljanja fudbalera Crvene zvezde. Tu se susreću članovi delegacije crveno-belih sa drugim gostima i prijateljima koji im dolaze u posetu. To je i mesto gde predstavnici srpskih medija sreću fudbalere, kojima je posebno interesantna kamera "Sport netvorka".

Snimatelj Miroslav Jeremić je prvo prepustio kameru igračima, a onda je mikrofon preuzeo novajlija Džošua Parker, jedan od najveselijih u taboru crveno-belih u Beleku. Momak koji je odrastao u Londonu je prvo pokušao da nagovori na razgovor cimera Miloša Stojanovića, a potom je odlučio da intervjuiše Vukašina Jovanovića, uz asistenciju u prevodu od strane PR menadžera Marka Nikolovskog. I baš u tom razgovoru, kao svoje ciljeve, Jovanović je postavio da "odbrani gol i da ga postigne pošto Parker ne može". U prvoj sledećoj utakmici, protiv Mordovije, prvo je Miloš Stojanović zajedno sa njim izbacio loptu sa gol linije na početku drugog poluvremena, a u poslednjim trenucima utakmice je upravo Jovanović zatresao mrežu.

- Aj' da kažem sada i da ćemo da osvojimo titulu, pa neka bude tako - uz osmeh je rekao Jovanović.

Kako je intenzitet treninga rastao, tako se i pljusak pojačavao, a počeo je da jenjava pred odlazak igrača sa terena. Gledao je sekretar stručnog štaba Goran Negić u nebo i svaki nagoveštaj boljeg vremena dočekivao sa osmehom. Nikome nije trebao još jedan dan bez ispunjenog cilja. A, želje su uslišene i tokom popodneva su tamni oblaci napustili Belek, a crveno-beli su uveče izašli na duel sa ruskom Mordovijom predvođeni Darkom Lazovićem, kao logičnim izborom imajući u vidu staž i dosadašnji učinak u ovom klubu. Problemi iz prethodnih dana su, čini se, sada manji, a da tako bude zaslužan je, pre svih, sam Lazović zbog svog smirenog stava.

Ujedno, ovo bi trebalo da bude kraj nevolja u vezi vremena, što je nagovestio sunčani četvrtak, a imajući u vidu i prognozu. O drugim glavoboljama, vezanim pre svega za status kapitena, razmišljaće se još narednih dana, po povratku u Beograd - do konačnog dogovora.

2024 © - Vesti online