Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 10.02.2015.
13:26
P. Bajić - Vesti A

"VESTI" u Beleku: Kruševačka veza vodi ka tituli

Odvojenim stazama, iz Beograda i Štitara, krenuli su ka zvezdama. Jedan je već bio na "Marakani", ali ga je put odveo u druge sredine (Zemun, Rad, Palić i Hajduk iz Kule), dok je drugi počeo u lokalnom Jedinstvu, pa je prešao u Mačvu iz Šapca. Putevi su im se ukrstili u Kruševcu - i postali su nerazdvojni. Cimeri su bili u Napretku, družili su se tamo godinu dana, a onda su se razišli na kratko. Još letos je u redove aktuelnog šampiona Srbije stigao Nenad Gavrić (23), a ove zime se na "Marakanu" vratio desni bek Miloš Cvetković (25).

P. Bajić
Ponovo saigrači: Miloš Cvetković i Nenad Gavrić
Vesti

- Sa moje strane je postojala želja da se vratim u klub u kojem sam počeo da igram fudbal. To je generacija u kojoj je bio i golman Marko Trkulja. Eto, nas dvojica smo sada prvotimci, a tu su još bili i Vujadin Savić, Milan Pršo... Trenirao nas je Konstantin Đurić. Nažalost, nismo ostali na okupu. Ja sam te 2005. prešao u Zemun. I na promociji sam rekao da ne bih da pričam o tome zašto sam otišao posle pet godina u Omladinskoj školi. Bilo je šta je bilo, sada sam opet tu i to je najvažnije - rekao je Cvetković.

Mbođ razume srpski

Na "Marakanu" se iz Kruševca ove zime vratio i štoper Mamadu Mbođ (21). Senegalac je tokom jeseni igrao na pozajmici u Napretku, pa je naučio domaće reči.

- On je baš dobar igrač. Zna srpski, naučili smo ga u Kruševcu. Forsirali smo ga da priča srpski zato što ne zna engleski, već jedino francuski, koji je malo ko znao u našem okruženju. Dosta toga sada razume. Naučiće i Džošua Parker i Gbolahan Salami, ima vremena - rekao je Cvetković.

Obojica su pojačala redove crveno-belih na insistiranje trenera Nenada Lalatovića, koji ih je dobro upoznao tokom boravka u Napretku.

- Cvele se dobro uklopio i značiće nam dosta u nastavku sezone. Navikli smo jedan na drugog. Znamo se dobro i na terenu i van terena. U Kruševcu smo igrali na istoj strani, desnoj, dok je na levoj bio Nikola Trujić. Šteta što nam se nije pridružio, postojala je mogućnost. Po meni, on je najbolje levo krilo u zemlji. Jeste da sam i ja sada na toj poziciji, ali sebe smatram desnim krilom - rekao je Gavrić.

On bi rado promenio stranu, ali se očigledno i ovako dobro snalazi. U prve tri utakmice na pripremama u Turskoj, Crvena zvezda je dala dva gola, a oba puta je strelac bio upravo Gavrić - protiv Olimpije iz Ljubljane (1:1) i Rubina iz Kazanja (1:0).

- Moja prirodna pozicija je na suprotnoj strani, ali navikavam se. Sve je to u službi ekipe. Sada je desno Darko Lazović, on je praktično legenda ovog kluba, tu je već pet, šest godina. A, što se golova tiče, sigurno je da znače za samopouzdanje, ali ovo su samo pripremne utakmice.

Za Napredak ih vežu najlepše uspomene, a jedina mrlja se dogodila pri povratku u Kruševac u dresu Crvene zvezde.

- Malo su vređali Gavru. To svakako nije očekivao, ali dobro sada, prošlo je - prisetio se Cvetković.

Ipak, oni se uvek sa radošću sete mnogo lepših priča.

- Postojao je krug igrača koji se baš međusobno družio, ali Gavre nigde nije bilo, nego je stalno bio sa devojkom Sarom. Ima dosta onih koji su se zaljubili u Kruševcu, krenuli su Gavrinim stopama - "pecnuo" je cimera Cvetković.

Cvetković odgovarao na pitanja "novinara" Gavrića

Tokom razgovora, ulogu novinara je preuzeo Gavrić, koji je postavio nekoliko pitanja svom cimeru. Prvo je bilo o tome šta je sanjao kada je počeo da šutira fudbalsku loptu.

- Ja sam počeo u Crvenoj zvezdi i želja mi je bila da zaigram za prvi tim. Kao mali nisam maštao o nekom drugom klubu sem Crvene zvezde - rekao je Cvetković.

Gde bi voleo da igraš u inostranstvu, koja liga ti odgovara?

- Najviše volim špansku ligu, ali videćemo, daleko je to. Samo je bitno, ako može, da ne bude previše hladno.

A, hoćeš li da povedeš devojku Tamaru?

- Pa naravno, ja bez Tamare ne idem nigde - zaključio je Cvetković mini intervju.

A, Nenad je još na početku razgovora opisao kakva je atmosfera kod njih u sobi.

- Miloš je stalno na telefonu, sa devojkom Tamarom. Razumem ga, na početku je veze. Ja sam navikao, tri godine smo zajedno - uz osmeh je rekao Gavrić i dodao da je odmor na prvom mestu kada god imaju slobodno vreme.

A, upravo to im je najpotrebnije posle treninga u Beleku.

- Najbitnije je da se dobro pripremimo za prolećnu polusezonu. Za razliku od klubova u kojima smo ranije igrali, u Crvenoj zvezdi je svaki remi ravan porazu. Svesni smo toga, ali je to izazov. Motiv više da se dokažemo je to što smo došli kao želje trenera Lalatovića, što veruje u nas. Verujem da ni prednost Partizana nije nedostižna i da će nam se vratiti za sve promašaje u napadu u dosadašnjem toku sezone. Stvorili smo veliki broj prilika i tokom jeseni, ali jednostavno lopta nije htela u gol - zaključio je Gavrić.

Lalatović ne gubi ni u nožnom tenisu

Beta/AP/B.B./EV
Ne ume čovek da izgubi, i neće: Nenad Lalatović, trener Crvene zvezde

Na treninzima u Beleku postoji jedno nepisano pravilo - šef ne gubi.

- Ne samo ovde, već od kada mi je trener, Lalatović nije izgubio ni nožni tenis, ni na male goliće, ma bilo koju igru. Ni u Napretku, ni sada u Crvenoj zvezdi. Davno smo shvatili da sa stručnim štabom ne vredi igrati. Kakav god da je rezultat, oni pobeđuju na kraju - sa osmehom je rekao Cvetković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online