Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 01.02.2015.
22:43
mondo.rs A

"Ostajem, navijaću za Zvezdu sa severa"

Crvena zvezda će na proleće napasti Partizanovih šest bodova prednosti sa samo trojicom napadača u timu. Nenad Lalatović odlučio je da precrta Đorđa Despotovića i osloni se na Luku Jovića, Džošuu Parkera i Fuada Salamija.

FK Crvena zvezda
Ne napušta klub koji voli: Đorđe Despotović

Prilično rizično, imajući u vidu da je Joviću tek 17 godina i iza sebe ima samo šest meseci seniorskog iskustva, a da su Parker i Salami stranci koji su tek stigli među crveno-bele. Uz to, ovaj prvi je zbog lakše povrede propustio završni deo prve faze priprema, a drugi, o čijem fizičkom stanju već kruže negativne glasine, nije putovao u Sloveniju.

Lalatović je u razgovoru sa novinarima u Kopru jasno istakao da mu nisu potrebna četiri napadača na treninzima, ali je i najavio da će tokom prijateljskih mečeva u Turskoj probati da igra sa dvojicom istovremeno.

Ako se ova druga opcija ispostavi kao uspešna, onda bi mogao da se pojavi problem zbog nedostatka konkurencije.


U tom slučaju, trener crveno-belih neće morati da brine, jer će moći da "reaktivira" Đorđa Despotovića.


Mladi napadač rekao je da nije klonuo duhom i da će pokušati da se izbori za status prvotimca i posle trenerove odluke da ga ne vodi na završne pripreme u Turskoj.

- Odlučio sam ostanem u Zvezdi, klubu za koji živim, a sledeći gol u crveno-belom dresu biće mi najdraži u karijeri - poručio je 22-godišnji centarfor, koji je ove zime odbio ponude Slovana iz Bratislave i Debrecina.

Despotović će u narednom periodu trenirati pod nadzorom Ivice Momčilovića.

- Trudiću se da kao i uvek dajem maksimum. To ste mogli da vidite i na treninzima u Sloveniji, a tako će biti i ubuduće - rekao nam je i dodao:

- Dok se ne vratim u tim, utakmice ću gledati sa severne tribine. Zajedno sa bratom i drugarima iz Loznice kao nekada.

Despotović sa crveno-belima ima ugovor na još dve i po godine. Ovaj napadač je ponikao upravo na "Marakani", ali je posle pozajmice Sopotu prešao u Spartak iz Subotice za koji je pre dve sezone postigao 14 golova u superligaškom društvu. Bila je to preporuka da pređe u Lokeren, međutim, u Belgiji je odigrao samo pet mečeva, posle čega je letos kao slobodan igrač stigao u Zvezdu.

Pored Despotovića, Lalatović je sa spiska prvotimaca precrtao i Nikolu Antića, Novaka Martinovića, Bogdana Planića i golmana Filipa Manojlovića, koji će nastaviti da brani za mlađe kategorije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online