Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 19.04.2010.
15:11
Vestionline A

LŠ: Počinje rasplet, Inter čeka Barsu

Fudbaleri aktuelnog šampiona Evrope Barselone gostuju u utorak u Milanu protiv Intera u prvom polufinalnom susretu Lige šampiona.

Ovaj duel mogao bi da se nazove i finalnom pre finala, ako se uzme u obzir da se u drugom polufinalu, u sredu, sastaju minhenski Bajern i francuski Lion, igrački ipak slabije ekipe od Intera i Barse.

Barselona i Inter se odlično poznaju imajući u vidu činjenicu da su igrali u grupnoj fazi takmičenja. Prvi meč, odigran baš u Milanu, završen je bez golova, ali je katalonska ekipa bila dominantnija. Revanš u španiji Barsa je dobila, slobodno se može reći rutinski, iako je bila lišena usluga nekoliko standardnih igrača. Bilo je 2:0, golovima Pikea i Pedra još u prvom poluvremenu.

Međutim, izvesno je da će ovo biti sasvim drugačije utakmice. Naravno, glavni adut "nero-azura" trebalo bi da bude "Specijalni", trener Žoze Murinjo, koji je ipak iskusniji trener od Pepe Gvardiole, bar kada su ovakve utakmice u pitanju.

Portugalac je uspeo da promeni mentalitet ekipe, koja ranijih sezona nije mogla dalje od osmine finala. To se najbolje videlo u revanšu osmine finala protiv Čelsija u Londonu, gde je tim taktički delovao savršeno. Italijani sada, kao nikada pre, očekuju od "Specijalnog" da pokaže svoju trenersku magiju u duelu sa najboljim timom planete.

Najbolji fudbaler Barselone ali i sveta Leo Mesi misli drugačije:


"Ovo će sad biti nešto sasvim drugačije. Inter iz novembra prošle godine i ovaj aprilski nisu isti tim. Gledao sam njihove duele protiv Čelzija, pokazali su da su izuzetno jaka ekipa. Ono što se zimus dešavalo u grupi nikako ne bi smelo da nas zavara. Siguran sam da nas sad čeka velika borba", kaže Mesi, koji zbog povrede nije igrao na "Kamp Nou".

"Nule" u Milanu

18. februar 2003.

Barselona - Inter 3:0 (Saviola, Koku, Klajvert)
26. februar 2003.

Inter - Barselona 0:0
16. septembar 2009.

Inter - Barselona 0:0
24. novembar 2009.

Barselona - Inter 2:0 (Pike, Pedro)

Inter se mučio u poslednjem prvenstvnom kolu protiv Juventusa, u derbiju Italije. Iako su Torinezi imali igrača manje, Inter je meč prelomio tek u finišu maestralnim potezom Brazilca Maikona, koji je postigao gol iz voleja posle nekoliko dodira lopte u vazduhu, klasično brazilski, kao na plaži. Kasniji gol Etoa samo je potvrdio pobedu Intera. Međutim, Milanezi su i dalje drugi u šampionatu sa bodom manje od lidera Rome.

Sa druge strane, Barselona je kiksnula u gradskom derbiju protiv Espanjola (0:0), a Katalonci su imali problem igrača manje jer su gotovo celo drugo poluvremena igrali bez isključenog Danija Alveša. Ipak, uspeli su da stvore nekoliko prilika koje nisu iskoristili. Zbog toga, Real Madrid im se približio na samo bod zaostatka.

Interesantan podatak mogao bi da bude i taj da su igrači Barselone na put za Milano krenuli autobusom zbog prekida vazdušnog saobraćaja usled pepela sa islandskog vulkana. S obzirom da Katalonci, kao i svaki drugi klub, idu na putovanja avionom, postavlja se pitanje kako će put od nekoliko sati uticati na spremnost igrača.

Problem za Gvardiolu moglo bi da predstavlja i neigranje Andresa Inijeste koji se povredio tokom treninga prošle nedelje, i nije ga bilo ni u duelu sa Espanjolom. Pod znakom pitanja je i nekadašnji igrač Milaneza Zlatan Ibrahimović, iako je on izrazio želju da se nađe u timu protiv bivšeg kluba. Sa druge strane, Inter će biti kompletan. Prema procenama italijanskih medija, srpski internacionalac Dejan Stanković meč će početi sa klupe.

O novom duelu sa Kataloncima kapiten "orlova" kaže:


"U prvom meču protiv Barse na našem terenu pružili smo lošu partiju, ali to ne znači ništa. Sad će biti potpuno drugačije. Pokazali smo da smo jak kolektiv, pun samopouzdanja i verujem da možemo da odemo do samog kraja, finala u Madridu", rekao je Stanković, koji je ove sezone postigao dva gola u Ligi šampiona, jedan manje od najboljeg Interovog strelca Milita.

(Ne)pobedivi u Milanu

 

Tradicija i statistika često ne moraju ništa da znače, ali fudbalere Intera sigurno hrabri činjenica da ove sezone nisu izgubili nijedan meč na svom stadionu "Đuzepe Meaca", kako u Seriji A, gde brani titulu prvaka Italije, tako ni u Ligi šampiona.

 

Osim toga, Inter je u dosadašnjih 17 evropskih mečeva protiv španskih klubova u Milanu doživeo samo jedan poraz, uz osam pobeda i isto toliko remija.
Jedini španski klub koji je kao gost pobedio Inter bio je maleni Alaves, koji je 2001. u Kupu UEFA slavio sa 2:0, a vodeći gol postigao je Žordi Krojf, sin legende Barselone i svetskog fudbala Johana Krojfa!

Utorak, 20. april:
Inter - Barselona 20,45

Sreda, 21. april:
Bajern Minhen - Lion 20,45

Revanš utakmice na programu su 27. i 28. aprila. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online