Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 10.04.2010.
15:27
Vestionline A

Đurić posle 100 dana: Može mnogo bolje

Predsednik fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić ocenio je prvih 100 dana svog novog mandata kao "veoma uspešnim" iako, kako kaže, još nije u potpunosti zadovoljan.

Đurić je pre 100 dana reizabran za predsednika FK Partizan u veoma zanimljivoj trci protiv Save Miloševića. On je na skupštini kluba "pobedio" Miloševića, i u narednih pet godina će obavljati ovu funkciju.

Đurić je pozitivno ocenio dosadašnji rad i zaključio da može još mnogo bolje. Isto tako najavio je i velike promene.

"Dosta je urađeno u prethodna tri meseca, ali nisam u potpunosti zadovoljan. Tražim da se radi brže, konkretnije, bolje i efikasnije", rekao je Đurić.

Zbog ove konstatacije, "prvi čovek" Partizana najavljivao je da će njegovi saradnici morati da spavaju u "Zemunelu" kako bi svi poslovi bili obavljeni na vreme.

"Disciplina u sportskom centru podignuta je na viši nivo, a za to je zaslužan koordinator Albert Nađ, mada i on može mnogo bolje. Ostali se nisu pretrgli u aktivnostima i zato ćemo u junu napraviti pravilnik o nagradama i kaznama za funkcionere. Biće i velikih promena jer od ulaska na stadion do predsedničke kancelarije moraće da se zna red. članovi Upravnog odbora će morati da me obaveste dokle su stigli sa izvršavanjem zadataka.

Na kraju sezone ćemo analizirati i rad trenera Gorana Stevanovića jer mu se u rad niko ne meša, što znači da je i njegova odgovornost veća. Menjaćemo sve od portira, do generalnog sekretara", kazao je za "Žurnal" Đurić, a na dodatno pitanje da li to znači da će i sadašnji gensek Darko Grubor biti smenjen odgovorio.

"U principu sam zadovoljan njegovim učinkom, samo smatram da neke poslove može i brže da radi. Možda mu je potrebna pomoć", odgovorio je predsednik crno-belih.

U razgovoru je morala i da se dotakne tema "verbalnog rata" sa predsednikom Crvene zvezde, Vladanom Lukićem.

"Samo se branimo i nikada ne napadamo. Ne dozvoljamo da budemo vređani, a za to je odgovoran i FS Srbije. Umesto da se isti aršini primenjuju za Partizan, Zvezdu ili Sevojno, upali su u apatiju i ne reaguju na odgovarajući način. Znam da kritike na moj račun ne dolaze iz Lukićevih usta. Ne želim da detaljišem, ali ću sve reći na kraju sezone", rekao je Đurić.

Prvi čovek "parnog valjka" se okrenuo i pitanjima vezanim za finansije.

"Nije realno da svi oko nas budu u problemima, a da mi živimo lagodno. Uprkos tome, igrači, članovi stručnog štaba i Radna zajednica redovno dobijaju plate. Kako znamo, moraćemo da smanjimo budžet barem za dva miliona, da bismo ga doveli na sumu, od osam miliona evra, što je na nivou dobrostojeće firme.

Nije ni tačno da smo u minusu od tri miliona evra za 2009. godinu, jer nije uračunata realizacija transfera Adema Ljajića. Da je taj posao završen u decembru bili bismo u plusu 2,5 miliona, a ovako nam je Fiorentina tek u februaru uplatila prvu ratu. Neće biti ni problema da servisiramo kredite kod banaka, jer očekujemo da nam Espanjol, Saragosa i Fiorentina, za transfere uplate oko 4,5 miliona evra.

Biće prodaje i na leto, ali ne svih igrača. Dogovorićemo se da sve bude u ineteresu kluba", zaključio je Đurić.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online