Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 17.09.2014.
15:59
mondo.rs A

Nikolić pred Totenhem: Nećemo da budemo topovska hrana

Trener crno-belih Marko Nikolić od svojih igrača u Ligi Evrope očekuje samo jedno - da uživaju i da navijačima prirede isto. Bez trojice standardnih, ali... "To nam nije alibi, niti ga tražimo".

Večiti optimist: Trener crno-belih Marko Nikolić 

Londonski Totenhem, jedan od najvećih i najpopularnijih engleskih klubova, dolazi u Humsku, na otvaranje ovosezonskog takmičenja Lige Evrope. Idealna prilika da Partizan vidi koliko je jak, koliko je kvalitetan i da li, uopšte, ima sposobnost da se nosi sa ekipom koja dolazi iz najjače lige na svetu.

Ako pogledamo kako je bugarski Ludogorec igrao protiv Liverpula u 1. kolu Lige šampiona, a zna se da su Bugari igrali sa Partizanom u kvalifikacijama (i da je oba puta bilo nerešeno), onda ima razloga za blagi optimizam i u redovima srpskog vicešampiona i njegove armije navijača.

Malo statistike: Totenhemu će ovo biti treći put da igra sa beogradskim klubovima u evropskim takmičenijima.

Prvi put je 1963. godine igrao protiv OFK Beograda u Kupu pobednika kupova (oba puta Totenhem je pobedio: 2:1 i 3:1). Potom je i sa Crvenom zvezdom, 1972. godine, ukrstio koplja u Kupu UEFA: u Londonu je bilo 2:0 za "pevce", a u Beogradu 1:0 za Zvezdu.

Sada je reč o nekom "trećem" takmičenju, tačnije modifikovanoj verziji Kupa UEFA, ali motiv je veliki kao Topčidersko brdo. I veće.

U dobro poznatoj sivoj atmosferi i mulju u kojem se nalazi srpski fudbal, gostovanje Totenhema u Beogradu je, zaista, pravo osveženje, pa zašto da ne upotrebimo i trcanu frazu - pravi fudbalski praznik?

Odavno u Beogradu nije gostovao veći i poznatiji klub od Totenhema.

"Partizan je ulaskom u Ligu Evrope delimično ispunio svoj cilj. Istog trenutka postavljen je novi - ne želimo da budemo puki učesnik, već da se takmičimo koliko god je to moguće", optimistično je počeo obraćanje trener crno-belih Marko Nikolić na konferenciji za novinare i nastavio:

"Imam puno poverenja u svoj tim, poseduje sportsku drstkost i pred njim je velika prilika. Kombinacija mladosti i takmičarskog iskustva daje mi za pravo da verujem i da se nadam".

Kao veliku prednost crno-belih Nikolić je istakao to što njegov tim nema nikakav pritisak.

"Nemamo imperativ i to je pozitivno. Ne dajemo obećanja, ali bez ikakve sumnje


Nikolić se nije saglasio sa konstatacijom da Partizan u četvrtak nema šta da

Danilo Pantić: Navijači, napravite feštu

"Očekuje nas dobar rival u četvrtak. Totenhem je dugi niz godina u samom vrhu Premijer lige. Učinićemo sve da zabeležimo dobar rezultat, a što je najbitnije nemamo pritisak. Pozivam sve navijače da u četvrtak naprave feštu u Humskoj".

 izgubi. pokušaćemo da pobedimo što je normalan sportski rezon", kaže mladi trener.

"I te kako imamo šta da izgubimo - tri boda! Drugačije razmišljanje nije šampionsko. Jesmo rasterećeni iz razloga što niko od nas ne očekuje mnogo, a da li mi očekujemo od samih sebe to je drugo pitanje. Put do uspeha nije lak, moramo da prođemo kroz muke".

On nije želeo da iznosi sa koliko bi osvojenih bodova u grupi bio zadovoljan, objašnjavajući da ne želi time da stvara teret ekipi.

"Momci su zaslužili da igraju Ligu Evrope, i to u grupi koja, praktično, ima kvaltet neke grupe Lige šampiona i trebalo bi ih pustiti da uživaju na terenu".

Na novinarsko pitanje da li se konsultovao sa nekadašnjim trenerima Partizana koji su igrali važne evropske utakmice i odmeravali snage sa engleskim klubovima u Evropi, Nikolić je odgovorio: "Pripremamo temeljno utakmicu već nekoliko dana. O Totenhemu ne bih trošio previše reči, jer se o njemu jako dobro sve zna. Mene mnogo više zanima Partizan. Verujem da možemo da se takmičimo na ovom nivou i znam da posedujemo odlučnost i volju. Kao i uvek probaćemo da nametnemo svoj stil, a da se - naglašavam - u detaljima adaptiramo protivniku"

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online