Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 31.08.2014.
16:27 >> 20:13h
Vestionline A

JSL: Crno-beli se prošetali Banjicom

Partizan nije imao problema protiv Rada na Banjici i ubedljivim trijumfom 4:0 zadržao je maksimalan učinak posle četiri odigrana kola. Gosti su poveli golom Petra Škuletića u 26. minutu, da bi Danko Lazović pogodio u 42. i 58. minutu za miran nastavak meča. Za četvrti gol pobrinuo se Ismael Beko Fofana u 86. minutu.

U odličnoj golgeterskoj formi: Petar Škuletić

U očekivano uzbudljivom i otvorenom meču raspucanih timova u uvodna tri kola, Partizan je pokazao višu klasu i rutinski izašao na kraj sa upornim "građevinarima". Iskušenja na evrosceni i emotivno pražnjenje posle plasmana u grupnu fazu LIge Evrope nisu došli do izražaja na sablasno praznoj Banjici. Sastav Marka Nikolića delovao je ozbiljno tokom 90 minuta i nije pokazao mane, kontrolisao je tempo i napadao.

Da će ritam Zvezde, koja je u subotu došla do kote 12, da isprate crno-beli, najavio je Petar Škuletić u 26. minutu. Našao se Crogorac na pravom mestu posle ubacivanja Lazovića i klizeći smestio loptu u gol. Upravo Lazović je sa dva pogotka obeležio naredni period meča. Najpre je pred odlazak na veliki odmor matirao Jovanovića kroz ruke i noge, da bi u 58. minutu otklonio neizvesnost oko pobednika, ako je nje bilo.

Nikolić zadovoljan učinkom ekipe

Tačku na ubedljivo izdanje Partizana stavio je rezervista Ismael Beko Fofana šest minuta pre kraja utakmice, iskorostivši sjajan prodor Nikole Ninkovića. Rad je igrao spuštenog garda, nije se branio sa deset fudbalera i malo je falilo da bude nagrađen za taj pristup. Projektil Petra Jelića sa 25 metara pogodio je stativu, koja još podrhtava na Banjici.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

90+2. minut - Meč je završen.
90+1. minut - Fofana je ponovo pogodio, ali se sudija oglasio ranije zbog igranja ruke napadača crno-belih.
89. minut - Igraće se još dva minuta sudijske nadoknade.

86. minut - GOOOOOL!!! 4:0 za Partizan, strelac Fofana. Igraču iz Obale Slonovače nije bilo teško da iskoristi odličan centaršut Ninkovića i glavom zakuca loptu u mrežu domaćina.

83. minut - Napadač Rada Petar Jelić bio je blizu šestog gola u sezoni. Prihvatio je loptu i raspalio sa 25 metara i pogodio stativu gola Lukača.
81. minut - Nikolić je iz igre izveo Škuletića, a šansu pružio Ninkoviću.
76. minut - Ponovo sigurna intervencija golmana Rada posle solidnog pokušaja Živkovića sa 20 metara.
73. minut - Oštro je šutirao Vulićević sa desne strane, ali je Jovanović ovaj put bio skoncentrisan.
72. minut - Dvostruki strelac Lazović je napustio igru, na terenu je Ismael Beko Fofana.
71. minut - Dobra prilika za Škuletića. Crnogorca je odlično uposlio Andrija Živković, a napadač crno-belih nije bio precizan.
65. minut - Slavko Perović je izašao sam ispred golmana, oklevao je sa šutem i potom želeo da asistira saigraču, međutim, Ilić ga je sustigao, prozreo nameru i otklonio opasnost.

58. minut - GOOOOOL!!! 3:0 za Partizan, ponovo Lazović. Neposredno posle situacije u kaznenom prostoru crno-belih, kada su domaći posle starta Saše Markovića nad Perovićem tražili penal, gosti su došli do trećeg pogotka. Škuletić je poveo loptu po levom boku i nesebično uposlio Lazovića, kome nije bilo teško da plasira loptu u mrežu.

50. minut - Dobra prilika za Rad je otišla u nepovrat. Veselinović se iznenada našao u gol šansi, ali je njegov udarac iskosa sa desne strane završio preko gola Lukača.
46. minut - Meč je nastavljen.
45+1. minut - Kraj prvog poluvremena.

42. minut - GOOOOOL!!! 2:0 za Partizan, strelac je Danko Lazović. Iskusni centarfor crno-belih primio je loptu na 20 metara od gola, namestio se na udarac, šutirao po sredini gola i obrukao golmana Jovanovića. Čuvar mreže "građevinara" namestio se da uhvati loptu, ali mu je ona prošla kroz ruke, a zatim i noge i ušla u mrežu.

39. minut - Gužva u kaznenom prostoru Partizana, Perović i Jelić su čekali loptu, međutim, Stanković otklanja opasnost.
31. minut - Šansa za Rad. Posle centaršuta Veselinovića šansu je imao Perović, ali je Lukač sjajno intervenisao.

26. minut - GOOOOOOL!!! Partizan dolazi do prednosti golom Škuletića. Sjajno je Lazović prošao po desnom boku i fantastično ubacio loptu u šesnaesterac, gde je odlično reagovao Škuletić i klizećim ubacio loptu u mrežu.

22. minut - Prilika za Stankovića posle kornera, ali je udarac izblokiran.
16. minut - Lazović se posle jednog duele našao na zemlji pa je morala da interveniše lekarska ekipa. Povreda nije bila ozbiljnije prirode.
13. minut - Partizan nastavlja sa velikim pritiskom. Živković je ubacio sa desne strane, ali Lazović je kasno stigao do lopte.
9. minut - Škuletić je izbio jedan na jedan sa golmanom, ali je Jovanović sjajno odbranio.
4. minut - Prvi napad Partizana i prilika za Brašanca, ali udarac glavom završio je pored gola.
1. minut - Krenuo je susret pred praznim tribinama na Banjici.

  

SASTAVI TIMOVA:

RAD: Jovanović, Denić, Jelić, Gnjatić, Raspopović, Milošević, Rodić, Perović, Bajić, Veselinović, Marković.

PARTIZAN: Lukač, Vulićević, Ilić Branko, Stanković, Petrović, Brašanac, Marković, Grbić, Živković, Škuletić, Lazović

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online