Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 31.03.2010.
22:39
Vestionline A

LŠ: Remi u Londonu, minimalac Intera

Fudbaleri Arsenala uspeli su da izvuku nerešen rezultat 2:2 u prvom meču četvrtine finala Lige šampiona protiv gostujuće ekipe Barselone, dok je Inter u Milanu golom Dijega Milita savladao moskovski CSKA sa 1:0.

U spektakularnom meču na stadionu "Emitrati" u Londonu, Barselona je, kao što je i trener Pep Gvardiola najavio, krenula agresivno od samog starta sa željom da što pre postigne gol. Iz takve igre gostujuću igrači su stvorili čak pet stopostotnih šansi u prvih petnaestak minuta igre! Međutim, Ibrahimović, Mesi i Ćavi nisu uspeli da savladaju odličnog golmana Almuniju. Do kraja prvog dela igre Arsenal nije uspeo da se oslobodi velikog pritiska Barselone koja je u tom periodu meča imala čak osam udaraca u okvir gola.

Čim su krenuli sa centra u drugom delu utakmice, igrači Barselone su poveli. Sjajno je Ćavi pronašao Ibrahimovića kome nije bilo teško da lobuje Almuniju za 1:0. Bio je to 31. uzastopni meč na kome Barsa postiže gol! Sasečeni Arsenal u tim trenucima nije znao gde se nalazi, a takvu smušenost gosti su znali da iskoriste na najbolji način.

Igrao se 59. minut kada je Ćavi ponovo pronašao viskog Šveđanina koji iz gotovo preslikane situacije ovoga puta loptu šalje pod prečku za ubedljivih 2:0. Činilo se tada da će Katalonci pregaziti "tobdžije" i već večeras obezbediti plasman u polufinale, međutim od tog trenutka Arsenal je preuzeo inicijativu.

Sve je krenulo na bolje po tim Arsena Vengera od ulaska Tija Volkota. On je u 69. minutu smanjio prednost na 2:1 i uneo neophodnu živost u ekipu. U narednih desetak minuta viđen je veliki pritisak domaćina na gol Viktora Valdesa. Posle gužve u kaznenom prostoru gostiju u 85. minutu Pujol je s leđa napravio faul nad Ceskom Fabregasom i sudija Masimo Busaka je pokazao na penal. Još gore po Barsu je da je kapiten dobio crveni karton, što znači da ga neće biti u revanšu. Fabregas je bio siguran sa bele tačke za 2:2, međutim, ni njega neće biti u revanšu jer je dobio parni žuti karton.

U drugom meču, Inter je u Milanu stekao minimalnu prednost protiv moskovskog CSKA - 1:0. Jedini gol na stadionu "Žuzepe Meaca" postigao je Dijego Milito u 65. minutu.

Tim Žozea Murinja imao je inicijativu tokom celog susreta, ali su i Moskovljani u nekoliko navrata opasno ugrožavali gol domaćina. CSKA je ušao u utakmicu sa željom da pre svega sačuva svoj gol, a u prvom poluvremenu tim iz prestonice Rusije delovalo je potpuno bezidejno, kada je imao loptu u svom posedu. Gosti su se držali odlično pre svega zahvaljujući izuzetno raspoloženom gomanu Igoru Akinfejevu, ali je u 65. minutu Vesli Snajder odlično proigrao Dijega Milita, a Argentinac je sa 18 metara jako i precizno šutirao po zemlji u donji desni ugao gola gostiju za pobedu i minimalnu prednost pred revanš 6. aprila u Moskvi.

Srpski internacionalci Dejan Stanković i Miloš Krasić odigrali su odlično ceo susret za svoje ekipe, a Krasić je imao jedan dobar udarac ka golu Žulija Cezara. Međutim, plavokosi krilni igrač će propustiti revanš meč, jer je večeras zaradio drugi žuti karton, kada je nesmotreno uklizao u Estebana Kambijasa.

 

Sreda, 31. mart:
Arsenal - Barselona 2:2 (0:0)
(Volkot 69', Fabregas 85'pen - Ibrahimović 46', 59')

Inter - CSKA 1:0 (0:0)
(Milito 65')

Utorak, 30. mart:
Lion - Bordo 3:1 (2:1)
(Lisandro 10', 77'pen, Bastos 32' - Šamak 14')

Bajern - Mančester junajted 2:1 (0:1)
(Riberi 76', Olić 90' - Runi 2')

Revanš utakmice na programu su 1. i 8. aprila.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online