Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 13.06.2014.
11:55
Beta A

Sporni penal obeležio početak SP: Kovač o cirkusu, Skolari veruje sudiji

Brazil je pobedio Hrvatsku rezultatom 3:1 u prvoj utakmici Grupe A Svetskog prvenstva, a penal koji je dosuđen u 71. minutu i koji je realizovao Nejmar za 2:1 i dalje je predmet sporenja.

Selektor reprezentacije Hrvatske Niko Kovač
 

Selektor Hrvatske Niko Kovač je rekao da je penal za Brazil bio "smešan" i dodao da će Svetsko prvenstvo da se pretvori u "cirkus", ako sudije ne budu bolje. Japanski sudija Juići Nišimura dosudio je penal posle duela Dejana Lovrena i Freda u šesnaestercu.

"Mislim da niko, nigde na stadionu nije video taj start kao penal. Ako nastave ovako, na turniru će biti 100 penala. Mislim da 2,5 milijarde ljudi koji su gledali utakmicu putem televizijskog prenosa, ne misle da je to penal", rekao je Kovač.

Skolari hvali Oskara

Selektor Brazila Luis Felipe Skolari je pohvalio igru 22-godišnjeg Oskara.

"Nejmar je igrač utakmice, a ako bi postojala druga takva nagrada, trebalo bi da je dobije Oskar. Naša statistika pokazuje da je on imao najviše startova, dodavanja i driblinga - bio je naš najkreativniji igrač na desnoj strani", rekao je Skolari, koji nikada kao selektor Brazila nije izgubio utakmicu na Svetskom prvenstvu.

On je dodao:
"Fred je čovek težak 85 kilograma i ne verujem da je na takav način mogao da bude oboren. Ne krivim ga, svaki igrač nekada pokuša da iznudi penal. Svidelo se to nama ili ne, to je deo fudbala. Ja samo želim da sudije poštuju pravila igre i da ih pođednako primenjuju", rekao je Kovač.


Skolari, koji je sa Brazilom osvojio Svetsko prvenstvo 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, rekao je da sudija donosi odluke.

"Milioni nisu videli penal? Sudija jeste i rekao je da je penal. Sudije odlučuju", rekao je Skolari.


Navijači hrvatske reprezentacije u Sao Paulu su ljuti na japanskog sudiju, a jedan od njih je rekao da "više nikada neće jesti suši".

ANKETA
Da li je sudija ispravno postupio kada je dosudio jedanaesterac za Brazil protiv Hrvatske?

POVEZANE VESTI

Petak 13.06.2014. 17:23
Fred je bio u sesnaestercu, u posedu lopte, u pokretu da sutira, zasto je onda trebalo Lovrenu da ga vuce? Penal je jasan, pitao bi Hrvate kakvu bi galamu digli da je situacija bila suprotna? Izjava Kovaca je smesna i coveka od 85 kila mozes jednim lakim cimanjem da izbacis iz ravnoteze kada je u pokretu da u padu sutira.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online