Petak 13.06.2014.
11:55
Beta

Sporni penal obeležio početak SP: Kovač o cirkusu, Skolari veruje sudiji

Selektor reprezentacije Hrvatske Niko Kovač
 

Selektor Hrvatske Niko Kovač je rekao da je penal za Brazil bio "smešan" i dodao da će Svetsko prvenstvo da se pretvori u "cirkus", ako sudije ne budu bolje. Japanski sudija Juići Nišimura dosudio je penal posle duela Dejana Lovrena i Freda u šesnaestercu.

"Mislim da niko, nigde na stadionu nije video taj start kao penal. Ako nastave ovako, na turniru će biti 100 penala. Mislim da 2,5 milijarde ljudi koji su gledali utakmicu putem televizijskog prenosa, ne misle da je to penal", rekao je Kovač.

Skolari hvali Oskara

Selektor Brazila Luis Felipe Skolari je pohvalio igru 22-godišnjeg Oskara.

"Nejmar je igrač utakmice, a ako bi postojala druga takva nagrada, trebalo bi da je dobije Oskar. Naša statistika pokazuje da je on imao najviše startova, dodavanja i driblinga - bio je naš najkreativniji igrač na desnoj strani", rekao je Skolari, koji nikada kao selektor Brazila nije izgubio utakmicu na Svetskom prvenstvu.

On je dodao:
"Fred je čovek težak 85 kilograma i ne verujem da je na takav način mogao da bude oboren. Ne krivim ga, svaki igrač nekada pokuša da iznudi penal. Svidelo se to nama ili ne, to je deo fudbala. Ja samo želim da sudije poštuju pravila igre i da ih pođednako primenjuju", rekao je Kovač.


Skolari, koji je sa Brazilom osvojio Svetsko prvenstvo 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, rekao je da sudija donosi odluke.

"Milioni nisu videli penal? Sudija jeste i rekao je da je penal. Sudije odlučuju", rekao je Skolari.


Navijači hrvatske reprezentacije u Sao Paulu su ljuti na japanskog sudiju, a jedan od njih je rekao da "više nikada neće jesti suši".

2024 © - Vesti online