Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 18.05.2014.
17:21 >> 23:15h
mozzartsport.com A

Juventus uz rekorde proslavio novu titulu!

Stara dama pobedom nad Kaljarijem okončala istorijsku sezonu u kojoj je oborila mnoge rekorde, a navijači iskazali nesebičnu podršku treneru Konteu.

Klaudio Markizio
 

Ovo je Juventus za sve vremena! Brojke i statistika neumoljivo govore da je ova aktuelna generacija Juventusa najdominantnija u odnosu na konkurenciju u istoriji Serije A. Stara dama je na impozantan način završila sezonu u kojoj je pregazila konkurenciju kao plitak potok. Pobedom nad Kaljarijem od 3:0 u poslednjem kolu Serije A, šampion iz Torina je u velikom stilu stavio tačku na briljantnu sezonu u italijanskom šampionatu.


Juventus je sezonu završio sezonu sa rekordna 102 boda. U istoriji evropskog fudbala, samo su Real Madrid i Barselona po jednom uspeli da završe sezone sa trocifrenim brojem bodova. Španski giganti su prethodne dve šampiosnke sezone imali po 100 bodova. U Italiji je do danas rekord držao Inter iz sezone 2006/07 kada su Neroazuri sakupili 97 bodova. Takođe, Juventus je u aktuelnoj sezoni uspeo da zabeleži svih 19 pobeda na svom terenu što do sada u najjačim ligama Evrope nikome nije pošlo za nogom. Najbliže tome je bio Real Madrid u sezoni 1988/89 kada je u 19 mečeva na svom stadionu ostvario 18 trijumfa.


Jednostavno, Juventus je prejak za ostatak lige. Neki će to pripisati i slabijem kvalitetu italijanske Serije A u odnosu na prethodne sezone, neko će pomenuti i famozni “vetar u leđa” od sudija, činjenica je i da je Stara dama finansijski najmoćniji klub na Apeninima, ali sve to zajedno ne može da pokvari sliku o jednoj fenomenalnoj generaciji koja će zlatnim slovima ostati upisana u klupskoj, italijanskoj i evropskoj istoriji fudbala.

Kako je današnji meč krenuo izgledalo je da će Kaljari doživeti katastrofu u Torinu. Andrea Pirlo je u svom stilu, magičnim udarcem iz slobodnog udarca u osmom minutu otvorio seriju golova. Fantastičnom plejmejkeru je to bio 26. prvenstveni gol u karijeri iz slobodnih udaraca, tako da mu još dva gola nedostaju da bi izjednačio rekord Siniše Mihajlovića. Potom je Ljorente u 15. minutu bio precizan iz gužve posle kornera, da bi u 40. minutu Markizio posle male majstorije povećao vođstvo na 3:0.
 

U nastavku je Juve spustio gas, pa su se gosti sa Sardinije ipak provukli bez nekog ogromnog poraza. Tokom meča, navijači Juventusa su na sve moguće načine pružali podršku treneru Antoniju Konteu koji je u fazi pregovora oko novog ugovora. Oni su doneli hiljade parola na kojima je pisalo “Con te” (sa tobom) i na jasna način poručili upravi šta misle oko aktuelnog statusa trenera koji im je doneo treću uzastopnu titulu. Konteovi uslovi su da klupska uprava obezbedi kvalitetna pojačanja za napada na Ligu šampiona, jer Serija A više nije izazov za ovu generaciju Bjankonera.


SERIJA A - 38. KOLO

Subota:
Udineze - Sampdorija 3:3 (2:1)
/Di Natale 27, 32, 88 - Okaka10, Eder 53, Sorijano 55/

Nedelja:
Juventus - Kaljari 3:0 (3:0)
/Pirlo 9, Ljorente 15, Markizio 40/
Đenova - Roma 1:0 (0:0)
/Fetfacidis 83/
Katanija - Atalanta 2:1 (0:0)
/Lodi 65, Bergesio 90 penal - Kone 80/

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online