Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 12.05.2014.
18:00
Beta A

Barselona i Atletiko na Nou Kampu igraju za titulu!

Fudbaleri Atletiko Madrida igrali su 1:1 sa Malagom, dok je njihov glavni konkurent za osvajanje titule, ekipa Barselone igrala bez golova sa Elčeom u 37. kolu španske Primere.

Vili Kabaljero i Filipe Luis
 

Posle remija dve prvoplasirane ekipe, bodovna razlika na tabeli je ostala nepromenjena, pa će o tituli šampiona Španije odlučiti direktan duel Atletiko Madrida i Barselone, koji se igra narednog vikenda. Madriđanima će i nerešen rezultat sa Barselonom u poslednjem kolu Primere biti dovoljan za osvajanje titule, pošto trenutno imaju tri boda više od Katalonaca, ali i znatno slabiju gol-razliku.

Malaga je prva stigla do vođstva protiv "jorgandžija", golom Samuela Garsije u 65. minutu, ali su Madriđani uspeli da izjednače i osvoje važan bod preko Tobija Adervajlarda, devet minuta kasnije. Ekipa Barselone nije uspela sa iskoristi kiks Atletiko Madrida, i približi im se na tabeli, jer je odigrala 0:0 sa Elčeom. Katalonci su imali inicijativu tokom celog meča, ali je odbrana Elčea dobro funkcionisala, i uspela da odbrani svoj gol. Elče je tako stigao do važnog boda koji mu je obezbedio opstanak u Primeri.

Real Madrid je poražen od Selte sa 0:2, i tako izgubio svaku šansu da osvoji titulu šampiona Španije. Dvostruki strelac za ekipu iz Viga bio je Čarls u 43. i 63. minutu. Real Madrid posle ovog poraza ostaje bez titule prvaka, i može da se
koncentriše na finale Lige šampiona koje će 24. maja igrati sa gradskim rivalom Atletiko Madridom u Lisabonu. U derbiju začelja Almerija je savladala Granadu sa 2:0, i zadržala realne šanse za opstanak u ligi, dok je Granada pogoršala svoju
poziciju, i nalazi se na 15. mestu.

Almerija je oba gola postigla iz penala. Prvi strelac je bio Verza u 19. minutu, a konačan rezultat postavio je Aleks Vidal u 83. Fudbaleri Hetafea pobedili su Sevilju sa 1:0, i došli do važna tri boda u borbi za opstanak, dok je Sevilja ovim porazom ugrozila svoju petu poziciju u Primeri, koja naredne sezone direktno vodu u Ligu
Evropa. Sevilja ima samo bod više od Real Sosijedada koji je šesti, pa će tako naredno kolo odlučiti ko će se direktno plasirati u evropska takmičenja. Espanjol i Osasuna su igrali nerešeno 1:1, pa se tako Osasuna zbog ovog remija nalazi u zoni ispadanja, na 18. poziciji sa 36 bodova, što je dva manje od Granade koja je 17.

Betis, koji je sigurno ispao iz primere, pobedio je na svom terenu Valjadolid sa 4:3, iako su gosti u dva navrata vodili. Valjadolid se posle ovog poraza nalazi na 19. poziciji u Primeri sa 36 bodova, i malim šansama za opstanak u ligi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online