Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 13.04.2014.
16:38
Vesti, Beta A

Euforija na Enfildu: Liverpul juri ka prvoj titulu od 1990.

Redsi u derbiju Premijer lige posle velike borbe pobedili favorita za titulu, Mančester Siti - 3:2!

Gol za titulu: Filipe Kutinjo

Pogodak omalenog Brazilca Filipea Kutinja 12 minuta pre kraja spektakularnog duela između Liverpula i Mančester Sitija možda je i odlučio novog prvaka Engleske.

Redsi su na svom Enfildu, u danu kad je obeleženo 25 godina od tragedije na Hilsborou, pobedili "građane" sa 3:2 i napravili veliki korak ka osvajanju prve titule prvaka Engleske još od 1990. godine.

Liverpul je, kao i čitave ove sezone, odlično počeo utakmicu i poveo sa 2:0 golovima Rahima Sterlinga u šestom i Martina Škrtela u 26. minutu, ali je pao u nastavku meča, pa je Siti uspeo da izjednači preko Davida Slive u 57. i autogolom Glena Džonsona u 62. minutu, a zatim i propusti šansu da potpuno preokrene rezultat. Međutim, tada je Kutinjo majstorski reagovao posle još jedne greške kapitena Sitija, Vensana Kompanija, postigao pobedonosni gol za domaći tim.

Ekipa Brendana Rodžersa je tako stekla pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Čelsi, uz meč više, i sedam bodova u odnosu na Siti, koji ima i dve utakmice manje.

Liverpul je tako ostao neporažen u 2014. godini i u seriji je od 10 pobeda u prvenstvu.

Utakmica na Enfildu počela je sa sedam minuta zakašnjenja i minutom ćutanja u čast žrtava tragedije koja se pre 25 godina dogodila na stadionu Hilsboro u Šefildu, u kojoj je poginulo 96 navijača Liverpula.


Tragedija se dogodila na polufinaloj utakmici FA kupa protiv Notingem Foresta, a taj meč prekinut je u šestom minutu.

Liverpul je poveo u šestom minutu golom Sterlinga. Luis Suares ga je odlično pronašao na desnoj strani, a ovaj se oslobodio Vensana Kompanija i golmana Džoa Harta i pogodio pražnu mrezu. To je bila osma asistencija Suareza kod devet golova Sterlinga, a ukupno njegova 12. u sezoni.

U 14. minutu Staridž je bio u odličnoj prilici, na asistenciju Sterlinga, ali je šutirao pored gola. Domaći su potpuno dominirali, posebno pred protivničkim golom. U 18. minutu Siti je ostao bez Jaja Turea, koji se požalio na povredu prepone, a zamenio ga je Havi Garsija.

Liverpul je duplirao vođstvo u 26. minutu. Kapiten Stiven Džerard je izveo korner, najviši u skoku bio je Škrtel koji je glavom loptu poslao u dalji ugao. To je bio njegov sedmi prvenstveni gol u sezoni i on je najefikasniji defanzivac u Premijer ligi.

Siti je u završnici uspeo da se oslobodi pritiska i stvori nekoliko prilika. U 44. minutu pokušao je Silva glavom, ali je lopta izbijena u korner, posle kojeg se stvorila gužva pred golom domaćih. Sterling i Džonson su u dva navrata uspeli da skinu loptu sa gol linije, a na kraju je golman Minjole uspeo da je uhvati. Minut kasnije dobro je šutirao Fernandinjo, ali je golman Liverpula dobro odbranio.


Ekipa Manuela Pelegrinija bolje je igrala u drugom poluvremenu, držala je više loptu i napravila više prilika. Sudija Mark Klatenburg je u 52. minutu oprostio Suarezu isključenje, pošto nije želeo da mu da drugi žuti karton zbog simuliranja.


Siti je smanjio na 1:2 u 57. minutu posle dobrih dodavanja kratkim pasovima stigli su pred gol Liverpula. Džejms Milner dodao je do Silve, koji je ubacio loptu u mrežu. Pet minuta kasnije gosti su izjednačili ponovo posle dobre kombinacije. U akciji su učestvovali Milner, Samir Nasri i Silva, koji je šutnuo na gol, a lopta je pogodila Džonsona i prevarila golmana Liverpula.


U 75. minutu Siti je mogao do trećeg gola, dobru šansu stvorio je oporavljeni Serhio Aguero, ali Silva nije stigao do lopte. Tri minuta kasnije konačan rezultat postavio je Kutinjo, golom u 78. minutu. Pogrešio je Vensan Kompani, koji je u kaznenom prostoru umesto da izbije loptu dodao do Kutinja, koji je sa 18 metara poslao loptu u mrežu.


Liverpul je do kraja uspeo da sačuva prednost, ali je utakmicu završio sa igračem manje pošto je u trećem minutu sudijske nadoknade vremena isključen Džordan Henderson.

POVEZANE VESTI

Nedelja 13.04.2014. 19:12
Ako je neko zasluzio titulu,onda su to oni definitivno...Najslabiji tim imaju od svih koji se bore za titulu a njavise zelje su pokazali!SRECNO LIVERPOOL!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online