Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 10.04.2014.
12:37
Beta A

Mojes: Igrali smo kao početnici

Trener Mančester junajteda Dejvid Mojes rekao je da su njegovi fudbaleri igrali kao početnici kada su ispustili vođstvo protiv Bajerna iz Minhena, a nakon toga i eliminisani u četvrtfinalu Lige šampiona.

Dejvid Mojes
 

Fudbaleri Mančester junajteda izgubili su sinoć u Minhenu od Bajerna sa 1:3, u revanš utakmici četvrtfinala Lige šampiona. U prvom meču prošlog utorka na Old Trafordu bilo je 1:1. Junajted je poveo u 57. minutu golom Patrisa Evre i taj rezultat bi odveo engleski klub u polufinale, ali je aktuelni šampion Evrope preokrenuo golovima Marija Mandžukića u 59, Tomasa Milera u 68. i Arjena Robena u 76. minutu.

"Takve stvari učite kao početnici, školarci. Kada postignete gol morate da pokušate da ne primite odmah pogodak. Bili smo koncentrisani tokom cele utakmice, igrači su dobro taktički odigrali, dobro su čuvali pozicije i obavili su svoj posao. Ali,
razočaravajuće je što smo se predali kada smo poveli", rekao je Mojes.

U timu Junajteda bio je napadač Vejn Runi, koji je primio injekciju u palac kako bi mogao da igra. On je u drugom poluvremenu propustio nekoliko prilika.

"U pojedinim trenucima mi se činilo da Vejn ima problema da šutne loptu. Bio sam zabrinut pošto nije trenirao cele nedelje, a primio je injekciju protiv bolova. Ali, on je značajan za našu ekipu, posebno jer je povređen Robin van Persi. Imao je nekoliko prilika, ali nije uspeo da ih iskoristi", rekao je Mojes.

Mančester junajted je sedmi na tabeli Premijer lige i sledeće sezone se neće takmičiti u Ligi šampiona, prvi put posle skoro 20 godina.

"Nećemo igrati Ligu šampiona, ali verujem da nije daleko i nadam se da ćemo izostati samo godinu dana. Moramo da se koncentrišemo i oformimo tim koji će vratiti klub u Ligu šampiona, pošto je to dobro takmičenje u kojem smo uživali", rekao je Mojes.

On je istakao da uprava od njega nije zahtevala da kroz prvenstvo izbori plasman u Ligu šampiona i da neće imati problema da privuče nove igrače na Old Traford, uprkos tome što klub neće igrati u najelitnijem evropskom takmičenju. Trener Bajerna Pep Gvardiola rekao je da je njegova ekipa zasluženo polufinalu.

"Znao sam da će biti teško. Nije lako igrati protiv ekipe koja ima osam igrača u svom šesnaestercu. Tako je bilo (i u prvoj utakmici) u Mančesteru. Odlučili smo da napravimo više pasova na sredini terena, oni su se dobro branili, ali otkako smo izjednačili na 1:1 igrali smo mnogo bolje i zaslužili plasman u polufinale", rekao je
Gvardiola.

Žreb za polufinale Lige šampiona održaće se sutra u podne u Nionu. Pored Bajerna u polufinalu su i Čelzi, Atletiko Madrid i Real Madrid.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online