Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 09.03.2014.
15:08
mozzartsport.com A

Sušić: Dok sam ja selektor neće mi niko sastavljati tim!

Iako je od teškog poraza u Insbruku prošlo već tri dana, situacija u bosanskohercegovačkim medijima se ne smiruje, prenosi "Mocart sport".

 Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić
 

I dalje se govori o sukobu Edina Džeka i navijača, o tome kako selektor Safet Sušić ne drži konce u svojim rukama i kako se najveće zvezde ponašaju raspušteno. Ipak, čuveni Pape je u razgovoru za Avazov sport govorio upravo o gorućim problemima, bez dlake na jeziku.


O "slučaju Džeko" postoji nekoliko verzija. Prema jednoj, centarfor Mančester sitija je na okupljanje reprezentacije došao sa povredom kolena, pa je bio jako ljut što ga Sušić nije zamenio već na poluvremenu. Prema drugoj, Džeko je bio nezadovoljan činjenicom što njegov veliki prijatelj, Senijad Ibričić nije dobio poziv u reprezentaciju. Sušić je imao šta da prokomentariše na ovu temu.
"Razumljivo je da ste vezani za nekog s kim ste godinama u sobi i da vam nije drago kada te osobe nema. Ima i ljutnje, to znam po sebi. I ja sam bio igrač, ali nikada nisam prigovarao treneru zbog toga. Neće ni Džeko, ni Spahić. Bar ne dok sam ja tu. Preko tih stvari moraju preći i u utakmicu moraju da uđu punog gasa, a ne ljuti i neraspoloženi. Oni moraju biti koncentrisani na igru, a ne na to koga selektor zove", rekao je Sušić. 

On je zatim nastavio:
"Meni veoma smeta kada predstavnici medija pitaju Džeka ili Spahića da li je trebalo zvati ovoga ili onoga i da li oni kroje tim. Kada bi neko meni krojio tim, ja ne bih bio selektor. A o igračima koje oni zagovaraju, mogu reći samo to da, kada se za njih urgira, imaju još manje šansi da ih zovem. Zato, neka se javnost ne začudi kada budem pravio spisak za Brazil. Možda bude velikih iznenađenja, ali je sigurno da oni koji ne igraju, sigurno neće ići na Mundijal".


Otac Edina Džeka, Midhat, napao je posle utakmice dirigenta reprezentacije Bosne i Hercegovine zbog toga što njegovog sina nije zamenio do 60. minuta, kakav je bio dogovor, što je naravno odmah izazvalo veliku buru u medijima.
"Nije tu bilo konflikta. To je, u prvom redu, bio propust organizatora. Na mestu koje je rezervisano za igrače, službena lica i novinare, Edinov otac nije imao šta da traži. Inače, tog dogovora nije bilo. Dogovor je bio da jedan od napadača izađe iz igre nakon jednog sata, jer sam hteo da uvedem Izeta Hajrovića i Edina Višću i probam s formacijom 4-3-3. To sam rekao Edinu pre utakmice, ali on je forsirao da on bude zamenjen. Nismo se dogovorili nego je to bio njegov stav. On je mislio da će to biti on. Da je Edin na poluvremenu izričito zahtevao da izađe, izveo bih ga. Ne bi bilo problema. Ovako, ja sam selektor i ja određujem ko igra, a ne Džeko".


Sušić je istakao da je bio upoznat sa činjenicom da je Džeko došao na okupljanje s povredom kolena, ali da je doktor unutar ekipe dao zeleno svetlo 27-godišnjem napadaču. Ono što je bacilo još jaču senku na kompletan meč sa Egiptom jeste Edinov konflikt s navijačima.
"U ovom poslu važniji su sadašnjost i budućnost nego prošlost. Ljudi brzo zaboravljaju i zato im se stalno treba dokazivati. Pogodilo je i mene kada su mu navijači zviždali, ali mora prihvatiti kritiku. Vjerovatno su i on i ostali igrači zaslužili kritike. No, ako ne bude igrao onako kako se od njega očekuje, zviždat će mu opet. Neka ovo i njemu i ostalima bude lekcija".


Kompletna javnost u zemlji naših komšija pita se da li je Safet Sušić ispustio konce iz ruku, pošto se pojedinci ponašao krajnje raspušteno.
"Iskreno, bojim se da sve ovo ne ode predaleko, ali se nadam da neće. Mene nije strah nikoga i ničega. Strah me je samo da ne prođemo prvi krug. Ono što bi bilo najbolje je da svi budemo malo više trezveni i samokritični. Ohrabrujuće je to što imam fenomenalne igrače u ekipi. Neki jesu malo specifični po pitanju karaktera, ali to je, valjda, normalno. Daj, Bože, da svi imaju probleme kao ja".


Ipak, Pape je najavio da će ponovo "stegnuti obruč" i da mu za to podrška Saveza nije potrebna.
"U ekipi će biti onako kako ja kažem jer me ničega nije strah", zaključio je 58-godišnji stručnjak u razgovoru za Avazov sport.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online