Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 17.02.2014.
21:34
mozzartsport.com A

Mođi: Ako Konte ne priznaje dve titule, ne bi smeo ni da zakorači na stadion!

Nekadašnji moćnik podseća i da je Kontea iz Juventusa oterao upravo Fabio Kapelo kojeg sada napada aktuelni strateg Stare dame, prenosi "Mocart sport".

 Fabio Kapelo je započeo polemiku u vezi fudbalskog giganta iz Torina
 

Rasplamsala se polemika Juventusovih bivših i sadašnjih lidera. Sve je krenulo nedavno kada je Fabio Kapelo izneo stručno mišljenje da Konteov Juventus nije konkurentan za najveće domete u Evropi, a onda je Juventusov aktuelni strateg žestoko odgovorio Kapelu nazivajući ga nezahvalnikom koji nema poštovanja.


Sada se u priču umešao i Lućijano Mođi, siva eminencija Juventusa iz prethodne uprave kluba. Mođi ima zabranu obavljanja funkcija u italijanskom fudbalu zbog nameštanja rezultata sa početka prošle decenije kada je Juventus dominirao italijanskim fudbalom. Upravo je Mođi doveo Kapela u Torino i sa njim osvojio dve titule koje su kasnije oduzete Satroj dami kada je dokazano da nisu izborene na terenu.


U Juventusu i dalje ne priznaju tu sudsku odluku i na sva glas se hvale kako imaju 31. titulu, to piše i na njihovom stadionu u Torinu iako zakon kaže da imaju 29 pehara nacionalnog prvaka. Više puta su nova uprava i trener Konte isticali da ne priznaju to oduzimanje titula, ali se sada Konte zapetljao kontradiktornim izjavama jer je u napadu na Kapela rekao da te dve titule nisu Juventusove?!
„Onda Antonio Konte ne bi smeo ni da zakorači na Juventusov stadion ako ne priznaje te dve titule jer na stadionu piše da su one Juventusove. Da je poštenjačina kakvom se predstavlja, trebalo bi da kaže: ’Ja ovde neću da igram’. A što se tiče snage Kapelovog i ovog Konteovog Juventusa, podsetiću trenera da je Italija osvojila Mundijal 2006. godine sa okosnicom koju su činili fudbaleri Kapelovog Juventusa. Vidim da je Konte nervozan, ali izjave kakve on sada daje, u moje vreme ne bi smele da izađu iz Juventusa. Prvo bi morao da me pita za dozvolu da govori u javnosti...“, rekao je Mođi za italijanske medije.


Mođi je podsetio i šta se desilo leta 2004. kada je Kapelo došao u Juve.
„Istina je da je Kapelo odlučio 2004. godine kada je došao u Juventus da mu Konte kao igrač nije potreban. Konte je tada završio karijeru, ali detinasto je ako zbog toga napada Kapela, jer svaki trener ima pravo da bira igrače na koje računa. Mislim da Kapelova nedavna izjava nije sporna. On je rekao da najbolji igrači napuštaju Seriju A, što je istina, kao i što je rekao da jedino Juventus može da privuče velika imena iz inostranstva poput Teveza ili Ljorentea. Umesto da uprava i Konte to shvate kao pohvalu svog rada, oni se svađaju. Stvarno ne razumem“, prokomentarisao je nekada najmoćniji čovek italijanskog fudbala.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online