Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 17.02.2014.
17:24
mozzartsport.com A

Konte: Kapela jedino pamtim po oduzetim titulama!

Trener Juventusa iziritiran izjavama legendarog Don Fabija da Juventus dominira u Italiji jer nema konkurenciju i da zato ne može da uspe u Evropi, prenosi "Mocart sport".

 Trener Juventusa Antonio Konte
 

Da je italijanski klupski fudbal u krizi, to je već svima jasno. Odavno klubovi sa Apenina nisu više konkurentni najboljim ekipama Evrope, a o tome govori i činjenica da će nikad slabiji Milan biti jedini predstavnik Italijana u osmini finala Lige šampiona.


Nedavno je i legendarni Fabio Kapelo skrenuo pažnju na nedostatak kvaliteta u italijanskim klubovima i rekao da je Juventus dobar za italijanske uslove jer nema konkurenciju, dok u Evropi ne može da parira najjačima.


Usledio je žestok odgovor Juventusovog trenera Antonija Kontea koji se nije ustručavao da oplete po Kapelu.
„Neko ko daje takve izjave i komentare je naporan i nema poštovanja za dve uzastopne titule u kojima su oboreni neki rekordi. Kapelov Juventus je osvojio dve titule koje su kasnije oduzete i nešto se ne sećam da je ta Kapelova ekipa imala neki poseban stil igre. Ali, zato se sećam Trapatonijevog i Lipijevog Juventusa koji su igrali sjajno. Kapela jedino pamtim po oduzetim titulama. Ne volim ljude koji sa strane pokušavaju da glume učitelje i dele savete. Bolje im je da pogledaju u svoje dvorište, jer tamo možda više smrdi nego u tuđem. Mislim da je sadašnji Juventus znatno kompletniji u svakom pogledu nego kada sam došao prve sezone. Da podsetim i da smo jedino mi uspeli da zaustavimo Milan sa Ibrahimovićem. Ovo je moja treća sezona u Juventusu i mislim da smo napredovali u svakom smislu - taktički, fizički i psihološki“, rekao je Konte.


Kapelo je kritikovao i Konteov nedavni potez da igračima ukine slobodan dan, a potom ih pošalje kući sa treninga.
„Dešava se da moram da podignem glas kako bi ekipa ostala na pravom putu. Posle meča u Veroni jedino ispravno je bilo da ne smemo da ignorišemo takve stvari. Jednostavno sam skrenuo pažnju ekipi da ne smemo tek tako da prosipamo bodove ako želimo da ostvarimo istorijski uspeh. A treća titula u nizu bi bila istorijski uspeh. Tradicija i istorija su nas naučile da nije lako držati isti nivo koncentracije tri godine uzastopno. Mi to uspevamo, ali kada vidim da dolazi do pada tenzije i entuzijazma, onda je na meni da podsetim igrače na to. Neki misle da to radim loše, neki ne“, istakao je Konte.


Zanimljivo je da je Konte igračku karijeru u Juventusu okončao leta 2004. kada je na klupu Stare dame seo upravo Fabio Kapelo. Legendarni stručnjak nije želeo da zadrži Kontea u ekipi i na njegovo mesto je doveo Emersona. Možda je i to razlog Konteovog animoziteta prema jednom od najboljih evropskih trenera svih vremena.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online