Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 16.02.2014.
00:04
mozzartsport.com A

Pogledajte: Miloš Jojić - specijalista za debije!

Miloš Jojić je, pre Borusije, davao golove u prvim utakmicama za Teleoptik, Paritzan i A reprezentaciju Srbije, prenosi "Mocart sport".

 Miloš Jojić (skroz desno) je proslavio debitantski gol sa saigračima
 

Došlo je vreme da Nemci opet, posle Nevena Subotića, Mladena Krstajića, Marka Pantelića, Slobodan Komljenovića i drugih, aplaudiraju jednom Srbinu. Ni moćni Bajern, ni lepršavi Dortmund, već je Miloš Jojić vest dana u Bundesligi, pošto je u prvoj utakmici u dresu Borusije dao gol - i to posle 17 sekundi na terenu. Tako je postavio rekord takmičenja, kao rezervista koji je najbrže zatresao protivničku mrežu.


Neko bi rekao „čista slučajnost“, no uvid u arhivu pokazuje da je popularni Zeka specijalista za mečeve na kojima debituje, pa od početka karijere do danas razvija savršenu golgetersku nit da se u svakom novom timu predstavi pogotkom.


Ta serija je počela pomalo neopaženo jer je 14. avgusta 2010. bio samo „tamo neki“ mali Jojić, u kojeg je bezuslovno verovao tadašnji šef struke Teleoptika Vuk Rašović. A, momak iz Stare Pazove na poverenje je uzvratio golom u 51. minutu za overu pobede nad Sinđelićem (2:0). Tada je imao samo 18 i po godina.


Još dve sezone dokazivanja pred Rašovićević očima, pa prekomanda u prvi tim i ekspresan povratak u Teleoptik, posle priprema sa prvim timom crno-belih jer je tadašnji trener Avram Grant procenio da još nije vreme za Milošev debi u seniorskoj konkurenciji. Mirno je prihvatio odluku, strpljivo čekao šansu i devet meseci kasnije, kada je Izraelca zamenio Vladimir Vermezović, dobio priliku da debituje u petom kolu Super lige. Bio je 15. septembar 2012, kada je u 38. minutu susreta sa kulskim Hajdukom (5:2) zamenio povređenog Sašu Ilića, a početkom drugog poluvremena savladao Nikolu Perića.

Kompletna sezona pod Vermezovićevim vođstvom je obeležena kako Partizanovim oscilacijama, tako i nejasnim Jojićevim statusom, koji je veću minutažu počeo da dobija tek kada je za trenera prvog tima promovisan Vuk Rašović. Njihova saradnja iz Teleoptika poput pelcera se primila i u prvom timu, a uz ocenu da je bio pokretač Parnog valjka u turbulentnoj sezoni Jojić je dobio poziv za A reprezentaciju Srbije. I, već na prvoj prijateljskoj utakmici, protiv Japana (11. oktobra 2013. godine), dao je gol, posle samo četiri minuta na travi "Karađorđa".


Otuda i ne čudi što mu je protiv Ajntrahta bilo dovoljan prvi kontakt sa loptom da nastavi impresivnu seriju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online