Nedelja 16.02.2014.
00:04
mozzartsport.com

Pogledajte: Miloš Jojić - specijalista za debije!

 Miloš Jojić (skroz desno) je proslavio debitantski gol sa saigračima
 

Došlo je vreme da Nemci opet, posle Nevena Subotića, Mladena Krstajića, Marka Pantelića, Slobodan Komljenovića i drugih, aplaudiraju jednom Srbinu. Ni moćni Bajern, ni lepršavi Dortmund, već je Miloš Jojić vest dana u Bundesligi, pošto je u prvoj utakmici u dresu Borusije dao gol - i to posle 17 sekundi na terenu. Tako je postavio rekord takmičenja, kao rezervista koji je najbrže zatresao protivničku mrežu.


Neko bi rekao „čista slučajnost“, no uvid u arhivu pokazuje da je popularni Zeka specijalista za mečeve na kojima debituje, pa od početka karijere do danas razvija savršenu golgetersku nit da se u svakom novom timu predstavi pogotkom.


Ta serija je počela pomalo neopaženo jer je 14. avgusta 2010. bio samo „tamo neki“ mali Jojić, u kojeg je bezuslovno verovao tadašnji šef struke Teleoptika Vuk Rašović. A, momak iz Stare Pazove na poverenje je uzvratio golom u 51. minutu za overu pobede nad Sinđelićem (2:0). Tada je imao samo 18 i po godina.


Još dve sezone dokazivanja pred Rašovićević očima, pa prekomanda u prvi tim i ekspresan povratak u Teleoptik, posle priprema sa prvim timom crno-belih jer je tadašnji trener Avram Grant procenio da još nije vreme za Milošev debi u seniorskoj konkurenciji. Mirno je prihvatio odluku, strpljivo čekao šansu i devet meseci kasnije, kada je Izraelca zamenio Vladimir Vermezović, dobio priliku da debituje u petom kolu Super lige. Bio je 15. septembar 2012, kada je u 38. minutu susreta sa kulskim Hajdukom (5:2) zamenio povređenog Sašu Ilića, a početkom drugog poluvremena savladao Nikolu Perića.

Kompletna sezona pod Vermezovićevim vođstvom je obeležena kako Partizanovim oscilacijama, tako i nejasnim Jojićevim statusom, koji je veću minutažu počeo da dobija tek kada je za trenera prvog tima promovisan Vuk Rašović. Njihova saradnja iz Teleoptika poput pelcera se primila i u prvom timu, a uz ocenu da je bio pokretač Parnog valjka u turbulentnoj sezoni Jojić je dobio poziv za A reprezentaciju Srbije. I, već na prvoj prijateljskoj utakmici, protiv Japana (11. oktobra 2013. godine), dao je gol, posle samo četiri minuta na travi "Karađorđa".


Otuda i ne čudi što mu je protiv Ajntrahta bilo dovoljan prvi kontakt sa loptom da nastavi impresivnu seriju.

2024 © - Vesti online