Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 12.02.2014.
14:29
D. Vučić - Vesti A

FSS bira selektora: Sad i Okuka pre Tumbakovića?!

Nastavlja se licitacija oko naslednika Siniše Mihajlovića.

Svi se nadaju: Ljubiša Tumbaković, Ilija Petković, Milovan Rajevac i Dragomir Okuka

Satisfakcija od kolega
Tumbaković ne želi da komentariše napise u štampi, niti činjenicu da nije u prvom planu kod Karadžića.
- Činjenica da su me kolege predložile, odnosno da sam prvi kandidat Stručnog odbora FS Srbije, za mene je velika i sasvim dovoljna satisfakcija - kaže popularni Tumba. - Niko me od čelnika FSS-a nije kontaktirao, tako da ne mogu da naslućujem njihove namere, niti da komentarišem izbor selektora.

Ime Ljubiša Tumbaković ovih dana ne silazi sa stubaca srpske štampe. Najtrofejni u istoriji Partizana i najuspešniji srpski trener u Kini jedan je od kandidata za novog selektora "orlova", ali ga pominju samo stručnjaci i novinari. Čelnici Fudbalskog saveza Srbije, Tomislav Karadžić, pre svih, i dalje ga - ignorišu.


Stručni odbor FS Srbije predložio je, naime, Tumbakovića kao prvog kandidata za naslednika Siniše Mihajlovića, potkrepljujući to njegovim iskustvom i rezultatima. Onaj koji se (očigledno) pita, međutim, uporno izbegava da se izjasni o tome.


Tomislav Karadžić je, naime, danima nagoveštavao da je njegova prva opcija bivši selektor, odnosno da postoji mogućnost da vrati Sinišu Mihajlovića. Pošto je Mihajlović, po svemu sudeći, to odbio, Karadžić se okrenuo svom drugom favoritu, Aleksandru Stanojeviću. I za sredu najavio sednicu Izvršnog odbora FS Srbije, na kojoj je trebalo da se imenuje novi kormilar "orlova". Iako bivši trener Partizana još nije raščistio odnose sa Pekingom...


Ne lezi vraže, u poslednji čas došlo je do obrta - Stanojević je odustao od kandidature, pa je Karadžić morao da odloži Izvršni odbor, navodno za vikend. Pri tome se uopšte nije osvrtao na predlog Stručnog odbora, odnosno nije komentarisao mogućnost da i Tumbaković bude kandidat. A šta se iza toga krije povrdila je vest u beogradskoj štampi da je posle Stanojevića u prvi plan izbio Dragomir Okuka, bivši trener kinsekog Điangsua, koji je 2005. i 2006. vodio mladu selekciju Srbije.


Ostaje da se vidi kakve su stvarne namere Karadžića, koji je proteklih dana proslavio 75. rođendan, a još nije ispunio obećanje dato jesenas da će napustiti FSS...

Petković i Rajevac zaboravljeni
Bivši selektor našeg nacionalnog tima Ilija Petković i jedan od najsupešnijih naših stručnjaka u inostranstvu Milovan Rajevac ovih dana se uopšte ne pominju kao kandidati za Mihajlovićevog naslednika.
- Neću o tome ni reč - izjavio je pomalo ljutito Petković. - Kad izaberu selektora, odgovoriću na svako pitanje. Ovako je deplasirano da pričam koga bih želeo, kad neće biti po mom.

POVEZANE VESTI

Sreda 12.02.2014. 19:26
Ovaj matori iako 75 godina i ne pomislja da se povuce do poslednjeg dinara u kasi FSS-a. Njemu odgovara trener koji ce pre svega biti potcinjen i jeftin (fakticno privatni izbor) sam da klima glavom i slaze price o buducnosti a rezultati su ne-bitni. Pa nek je sa srecom srbskom fudbalu do zadnjeg dinara...?
Sreda 12.02.2014. 16:47
Može da bude ko god hoće osim Tumbakovića . To je najveće govn. u SRPSKOM FUDBALU .
Sreda 12.02.2014. 19:25
Jadna li nam majka,sve biser do bisera.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online