Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 08.02.2014.
17:04
M. Stojiljković - Vesti A

Ko su najlošiji igrači Premijer lige? Srbi sigurno nisu!

Fernando Tores, Demikelis, Šćešnji, Kolo Ture, Soldado, samo su neki od "asova" koje su engleski mediji obeležili kao "najslabije karike" svojih timova.

Nije jedini krivac za petardu na Enfildu: Vojček Šćešnji je protiv Liverpula pet puta vadio loptu iz mreže

Svaki klub ima bar jednog igrača u timu kome se ne može verovati, odnosno koji će vas slabog igrom "izdati" kad je najpotrebnije. Prošlonedeljni veliki derbi Premijer lige pokazao da to pravilo važi i za timove poput Mančester Sitija, koji je poslednjih sezona potrošio na desetine miliona kako bi stvorio najbolji sastav u Engleskoj.

Iskusnog argentinskog defanzivca, 33-godišnjeg Martina Demikelisa, engleski mediji obeležili su za "najslabiju kariku" u timu "građana", koji je prošlog ponedeljka (neočekivano) izgubio na svom terenu od Čelzija (0:1), kad su blistavo veče imali srpski reprezentativci u timu londonskim "plavaca", strelac jedinog gola Branislav Ivanović i fantastični vezista Nemanja Matić.

Martinu Demikelisu bio je to nesrećni 13-ti meč u Premijer ligi, otkako je letos stigao iz Malage na poziv menadžera Sitija, Manuela Pelegrinija. Iako važi za izuzetno iskusnog igrača, koji je čak osam sezona nosio dres minhenskog Bajerna, delovao je prilično nemoćno na stadionu Etihad. Izgubio je mnoge duele i umnogome olakšao posao Murinjovom timu. Osim poznih godina, razlog je verovatno i taj što mu je Pelegrini poverio ulogu defanzivnog veznog igrača, umesto centralnog defanzivca što je igrao čitave karijere.

Izuzetno slaba partija Demikelisa i veliki kiks još jednog veterana, Kolo Turea u timu Liverpula protiv Vest Bromviča u istom kolu (dodao loptu protivniku za izjednačenje), naveli su engleske medije da razotkriju "najslabiju kariku" u svakom od 20 premijerligaških klubova.

Da li su engleska pera preoštra, pogotovo prema strancima, tek na spisku "slabih" našla su se i neka neočekivana imena.

Među njima je i golman Arsenala, Poljak Vojček Šćešnji, kome se uprkos mnogo boljoj formi nego ranijih sezona, zamera da i dalje sa 23 godine deluje nezrelo i pravi neke početničke greške, niti uliva poverenje kad brani gol "tobdžija". Mada, iskreno danas protiv Liverpula (1:5) nije bio ništa slabije od svoje raštimovane odbrane...

Više žutih kartona nego golova: Fernando Tores

Na spisku je i jedan od najskupljih igrača na svetu, Španac Fernando Tores, za koga je Čelzi pre tri godine platio Liverpulu rekordnih 50 miliona funti. Za ovog 29-godišnjeg "balavca" (nadimak mu je "El Ninjo", na španskom "dečak") kaže se da je samo bleda senka nekadašnjeg golgetera "crvenih" sa Enfilda i da često na terenu deluje kao školarac, a ne ubojiti strelac. Tome u prilog govori i činjenica da je u dresu Čelzija dobio više žutih kartona (22) nego što je postigao golova (19) u Premijer ligi?!

Tatin sin nema pojma
Kao najslabiji igrač Hal Sitija "obeležen" je Aleks Brus. Ne bi to bilo ništa čudno da nije u pitanju sin menadžera tog tima - Stiva Brisa.
Odmah će svi reći: "Pa, naravno, igra zato što je tatin sin".
Englezi idu toliko daleko da su Brusa seniora "optužili" i da je nedavno prodao jednog perspektivnog defanzivca kako bi oslobodio mesto za svog juniora.

Negativne kritike dobio je i golman Evertona, 34-godišnji Amerikanac Tim Haurad, iako ga mnogi smatraju jednim od boljih čuvara mreže na Ostrvu. Zamera mu se da tokom sezone napravi nekoliko grešaka koje njegov tim po pravilu preskupo koštaju.

"Da li će kao takav pomoći Evertonu da se domogne Lige šampiona? Verovatno neće", piše u komentaru, uz dodatak: "Uostalom, pitajte Mančester Junajted" (svojevremeno je najuren sa Old Traforda zbog čestih kikseva).


U Mančester Junajtedu mnogo toga ne štima ove sezone, a kao najveći krivac što šampion Engleske trenutno zauzima skromno 7. mesto obeležen je 24-godišnji engleski reprezentativac Tom Kleverli.
Kao igra reči za Kleverlija se kaže da nije baš "pametan" i da je nedostojan veznog reda Junajteda, što pokazuje i statistika da za 18 utakmica nije zabeležio ni jednu jedinu asistenciju.

 

Španac Roberto Soldado u duelu sa Tomom Hadlstonom iz Hal Sitija

Najslabije karike po klubovima
Arsenal - Vojček Šćešnji, golman
Aston Vila - Natan Bejker, odbrana
Kardif - Ben Tarner, odbrana
Čelzi - Fernando Tores, napadač
Kristal Palas - Deni Gabidon, odbrana
Everton - Tim Hauard, golman
Fulam - Jon Arne Rise, odbrana
Hal - Aleks Brus, odbrana
Liverpul - Kolo Ture, odbrana
Mančester Siti - Martin Demikelis, odbrana
Mančester Junajted - Tom Kleverli, vezni red
Njukasl - David Santon, odbrana
Norič - Riki van Folfsfinkel, napadač
Sautempton - Artur Boruc, golman
Stouk - Mark Vilson, odbrana
Sanderlend - Li Katermol, vezni red
Svonsi - Čiko Flores, odbrana
Totenhem - Roberto Soldado, napadač
Vest Bromvič - Dijego Lugano, odbrana
Vest Hem - Džejms Tomkins, odbrana

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online