Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 04.01.2014.
15:29
M. Stojiljković - Vesti A

Bizarno: Luis Suarez prljavi ulični pacov!

Upravo tim rečima je menadžer Oldama Li Džonson "nahvalio" golgetera Liverpula pred nedeljni obračun dva kluba u FA kupu Engleske.

Paklen napadač: Luis Suarez


"Da, rekao sam da je Luis Suarez kao prljavi ulični pacov, ali to mislim u najpozitivnijem smislu", pojašnjava 32-godišnji menadžer Oldama.


Li Džonson je ovu bizarnu izjavu engleskim medijima dao na osnovu svog iskustva, jer je pre četiri godine dok je bio član Bristol Sitija igrao prijateljski meč protiv Ajaksa, čiji je napad tada predvodio ovaj Urugvajac.

- Igrao sam tada protiv Luisa Suareza i bio veoma razočaran, jer nas je "razbio". Tada on još uvek nije bio dovoljno poznat u Engleskoj, ali se sećam da sam se pitao posle meča: "Ko je ovaj neverovatan fudbaler". On je strašan, paklen napadač, govorim to kao divljenje, zato što je rođeni pobednik. Nikad ne staje. Ima želju da na svakoj utakmici bude bolji nego u prethodnoj - hvali Li Džonson opasnog Urugvajca.

Luis Suarez je obeležio prošli mesec u engleskom fudbalu:


- Prvo je postigao četiri gola protiv Noriča (5:1) i postao prvi igrač u istoriji Premijer lige, koji je tri puta postigao tri ili više golova protiv jednog istog kluba (on je na pet mečeva protiv Noriča postigao čak 11 golova!).

- Takođe, 15. decembra na meču sa Totenhemom, koji je Liverpul usred Londona dobio sa 5:0, Suarez je prvi put u istoriji bio kapiten ekipe. Na tom meču on je postigao dva gola i zabeležio dve asistencije.

- Dan kasnije proglašen je za "Fudbalera godine" u izboru engleskih navijača (Football Supporters' Federation Player of the Year).

- Ukupno je u decembru postigao 10 golova i ušao u istoriju Premijer lige kao prvi fudbaler koji je u jednom mesecu postigao dvocifreni broj golova.

- Sve to donelo mu je novi, daleko unosniji ugovor, koji je potpisao 20. decembra i koji bi na Enfild Roudu trebalo da ga zadrži do 2018. godine.

- Luis Suarez je do sada zarađivao 160.000 funti nedeljno, a po novom ugovoru taj iznos je zaokružen na čak 200.000 funti ili oko 240.000 evra! Dnevno to iznosi malo više od 34.000 evra!!!

Dobar, loš, zao - najbolji

2011: Januar - Tadašnji menadžer Liverpula Keni Dalgliš doveo ga je na Enfild Roud iz Ajaksa, koji je prodajom Urugvajca zaradio 22.8 miliona funti

Februar - Postiže gol za Liverpul na debiju protiv Stouk Sitija (2:0)

Decembar - Fudbalska Asocijacija ga kažnjava sa osam mečeva neigranja i novčano sa 40.000 funti zbog optužbe da je na rasnoj osnovi vređao igrača Mančester Junajteda, Patrisa Evru

2012: Februar - Suarez odbija da se rukuje sa Evrom na prvom meču u kome se vratio u startnu postavi Liverpula posle suspenzije. Postigao je gol, ali je njegov tim izgubio taj derbi sa 2:1.

Avgust - Dogovorio je novi dugoročan ugovor sa Liverpulom

2013: April - Kažnjen je sa 10 utakmica neigranja jer je ugrizao srpskog defanzivca Branislava Ivanovića na meču sa Čelzijem (2:2), odigranom 21. aprila na Enfildu

Septembar: Vratio se na teren posle suspenzije i ponovo je rival bio Mančester Junajted, ovog puta u Liga kupu (0:1)

Decembar: Postigao je dva gola protiv Totenhema i u tom trenutku stigao do fantastičnog skora od ukupno 17 pogodaka na samo 12 utakmica ove sezone 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online