Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 27.01.2014.
12:57
M. Stojiljković - Vesti A

Kad Murinjo hvali: Čelzi s Matićem leti po terenu!

Kad se neko oseća tako komforno na terenu, pohvata sve lopte protivnika i podeli ih saigračima, onda sve izgleda jednostavno - kaže Portugalac za srpskog vezistu posle pobede nad Stouk Sitijem.

"Pauk" svuda stiže: Nemanja Matić na meču sa Stouk Sitijem

Čelzi je juče rutinski stigao do pobede nad Stouk Sitijem (1:0) i plasmana u 5. rundu FA kupa Engleske, pa iako je za protivnika u narednoj rundi dobio moćni Mančester Siti, u engleskim medijima se u post festumu utakmice mnogo više piše o prvom meču Nemanje Matića u startnoj postavi Murinjovog tima, nego o predstojećem derbiju sa "građanima".


Srpski vezista se prošle nedelje vratio na Stamford Bridž pošto je Čelzi priznao grešku od pre tri godine kad ga je prosledio u Benfiku kao deo transfera Brazilca Davida Luiza. Ta greška je gazdu Romana Abramoviča koštala 21 milion funti ( (oko 25,5 miliona evra ili 35 miliona dolara), ali to sad izgleda premalo koliko bi Matić u budućnosti mogao da doprinese igri Čelzija.


Srpski vezista je debitovao prošlog vikenda kad je zaigrao u poslednjih pet-šest minuta derbi meča sa Mančester Junajtedom (2:0). To je bilo premalo vremena da srpski "pauk" pokaže šta zna. Takav nadimak mediji su mu nadenuli zbog sposobnosti da dugim nogama pokriva veliki prostor i rivalima oduzima lopte na sredini terena.


Upravo je to, uz savršenu tehniku, Matić demonstrirao u meču sa Stoukom, što je oduševilo i menadžera Čelzija. Poznat je Žoze Murinjo kao trener koji ima poseban odnos sa igračima, zbog čega ga oni obožavaju, ali se ne pamti da je Portugalac nekog tako javno nahvalio kao Nemanju posle prvog starta u dresu "plavaca".


- Igrao je veoma dobro, zajedno sa Lampardom doneo je veliku stabilnost na njihovom delu terena. Videlo se da se oseća veoma ugodno na terenu, ukrao je protivnicima mnogo lopti, a njegova dodavanja uvek su bila kvalitetna. Dobro je koristio svoje fiziče kvalitete, ne da bi dominirao pored visokog Krauča, jer je to nemoguće, ali mu je stvorio mnogo problema u igri.


Murinja je posebno impresionirala Matićeva elegantna jednostavnost u igri.


- Ima mekanu levu nogu, loptu saigraču uvek šalje lagano i pravovremeno, pa u njegovom slučaju sve izgleda veoma jednostavno. Ekipa prosto leti na terenu kad neko sve čini s lakoćom i tako jednostavno - rekao je menadžer Čelzija za engleske medije.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online