Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 26.01.2014.
21:28
M. Stojiljković - Vesti A

Spektakl u najavi: Kolarov i Nastasić protiv Ivanovića i Matića!

Žreb za FA kup spojio Mančester Siti i Čelzi, ali i Arsenal i Liverpul.

Prvi put starter u timu Čelzija: Nemanja Matić u duelu sa Markom Arnautovićem iz Stouk Sitija


Pripremite se za dva spektakla. Žreb za 5. rundu FA kupa bio je surov za favorite, spojio je četiri prvoplasirane ekipe iz Premijer lige. Lider šampionata londonski Arsenal će na svom stadionu Emirejts dočekati Liverpul, dok će drugoplasirani Siti u Mančesteru ugostiti Čelzi.

Kakav pakao za Arsenal!
Posebno će teško biti Arsenalu koji će osim sa Liverpulom u FA kupu, u periodu od samo 11 dana, igrati sa istim rivalom u Premijer ligi (8. februara u gostima na Enfildu), kao i sa Mančester Junajtedom (12. februara na svom terenu), dok ih u Ligi šampiona očekuje duel sa evropskim prvakom Bajernom (19. februara u Londonu)!

Nema sumnje da će navijači uživati u dva spektakulna duela, a nama je posebno zanimljiv ovaj drugi pošto je žreb suprotstavio jedne protiv drugih velike prijatelje i saigrače iz nacionalnog tima Srbije. Aleksandar Kolarov i Matija Nastasić ugostiće Branislava Ivanovića i Nemanju Matića. Ovaj polednji je danas prvi put bio starter u timu Čelzija otkako je za 21 milion funti (oko 25,5 miliona evra ili 35 miliona dolara) stigao iz lisabonske Benfike, a Murinjov tim je stigao do minimalne pobede od 1:0 nad Stouk Sitijem (prelepim golom Brazilca Oskara iz slobodnog udarca). Taj trijumf bio je dovoljan da je Čelzi plasira u petu rundu FA kupa gde ga čeka Mančester Siti.


Zanimljivo je da će se isti rivali prethodno sastati i u Premijer ligi, 3. februara takođe na Itihad stadionu u Mančesteru.


Naravno, menadžer Čelzija Žoze Murinjo je odmah posle pobede nad Stoukom u svom stilu prokomentarisao žreb.


- To je dobro. Naš prioritet tokom sezone je da stalno napredujemo, a najbolji način da napredujete je ako vas očekuju teški izazovi. To je dobra stvar za nas, to je dobar žreb - ponovio je Portugalac.


Siti je pobedio u svih 11 utakmica na svom terenu ove sezone u Premijer ligi i postigao čak 42 gola, ili u proseku 3,8 po meču. Jedini poraz ove sezone u Mančesteru doživeo je u Ligi šampiona od prvaka Evrope Bajerna, 2. marta kad je bilo 1:3.


Čelzi je u prvom ovosezonskom dvoboju sa Sitijem slavio na svom Stamford Bridžu sa 2:1, a sad ga čekaju dva uzastopna gostovanja na "nepobedivom" itihadu.


- Mi želimo da igramo protiv najboljeg tima dva puta u 15 dana. Želimo da igramo na njihovom stadionu gde su pobedili sve rivale i gde u postizali po četiri, pet ili šest golova protiv svih timova, pa čak i protiv Arsenala (6:3), Totenhema (6:0) i Mančester Junajteda (4:1). Ako izgubimo, izgubićemo od najboljih, a ako ne izgubimo biće fantastično - zaključio je Murinjo.

  

"Sveci" iz Sautemptona gosti "crnih mačaka" iz Sanderlenda
Mečevi naredne runde na programu su za vikend 15. i 16. februara.
Parovi pete runde FA kupa:
Mančester Siti - Čelzi
Šefild Junajted ili Fulam - Notingem Forest ili Preston
Arsenal v Liverpul
Brajton - Hal Siti
Kardif Siti - Vigan Atletik
Šefild Vensdej - Čarlton Atletik
Sanderlend - Sautempton
Everton - Svonsi Siti

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online