Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 27.12.2013.
11:38
BETA A

Ivanović: Čelzijeva odbrana jedna od najboljih na svetu

Fudbaler Čelzija Branislav Ivanović ocenio je danas da njegova ekipa ima jednu od najboljih odbrana na svetu.

Branislav Ivanović

"Sećam se prvog dana kada sam došao u Čelzi, znao sam koliko je tada bilo dobrih odbramebnih igrača u ekipi, a i sada imamo veoma snažnu odbranu. Mislim da Čelsi ima jednu od najboljih odbrambenih linija na svetu, sa Džonom Terijem, Ešlijem Kolom, Gerijem Kejhilom, Davidom Luizom i Sezarom Aspilikuetom", rekao je Ivanović, preneli su britanski mediji.

"Volim da pričam o ljudima sa kojima igram, pošto svakodnevno mogu da vidim koliko su kvalitetni. Naša odbrana je jedan od razloga zbog koga smo osvojili trofeje. Zadovoljni smo zato što svi igramo timski i svaki igrač otežava protivničkim ekipama da postigne gol, ne samo defanzivci", dodao je srpski reprezentativac.

Ivanović je među kandidatima za najbolji tim sveta u izboru Međunarodnog udruženja profesionalnih fudbalera (FIFPro). Teri je 2009. godine bio poslednji defanzivac Čelsija koji je bio u najboljem timu sveta u tom izboru, a Ivanović je rekao da je zadovoljan što se uopšte našao među kandidatima.

"Drago mi je što sam na listi. Naravno, kada osvajate trofeje, očekujete da će mnogo vaših saigrača biti u konkurenciji. Znam da su svi igrači Čelsija dovoljno dobri i ceo naš tim bih proglasio najboljim", rekao je Ivanović.

On je ocenio da je Premijer liga najkvalitetnija liga na svetu i da očekuje veliku borbu za titulu, koju ove sezone mogu da osvoje četiri ili pet ekipa.

"Premijer liga je najbolja liga na svetu i konkurentna je zbog sjajnih igrača i navijača na stadionima. Ove sezone dobro ide klubovima iz Mančestera, Arsenalu i Liverpulu i ima mnogo dobrih ekipa, ali moramo da se koncentrišemo samo na svoju igru. Biće teško, ali će biti veoma zanimljiva sezona", rekao je Ivanović.

Ivanović je u maju pobedonosnim golom protiv Benfike u finalu (2:1), doneo Čelziju trofej Lige Evropa.

"To je jedan od najboljih trenutaka u mojoj karijeri. San svakog igrača je da postigne pobedonosni gol u finalu evropskog takmičenja i veoma sam ponosan. Ali, ne volim mnogo da obraćam pažnju na to, pošto je to sada prošlost. Jednoga dana ću imati vremena da se setim toga i da uživam", rekao je Ivanović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online