Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 28.10.2013.
13:22 >> 18:02h
mozzartsport.com A

Dijara: Sigurno dobijamo Zvezdu na Marakani!

''Ilić može potezom da reši derbi, Stojković brani i moguće i nemoguće, a verujem i u Kojića i u Fofanu'', kaže Senegalac koji je došao u Beograd kako bi podržao crno-bele.

Došao da bodri bivši klub: Lamin Dijara
 

Lamin Dijara u Zemunelu! Doduše, ne na treningu, već samo u Partizanovom sportskom centru, na prijatelskoj kafi i čašici razgovora sa prijateljima. Napadač Antalije stigao je jutros u Beograd i odmah zapucao u bazu crno-belih, gde će se popodne videti i sa izabranicima Vuka Rašovića i poželeti im sreću pred 145. večiti derbi.


A, svima je dobro poznata činjenica da je Senegalac bio strah i trepet za crveno-bele, pošto je postigao četiri gola i upisao pet asistencija u međusobnim duelima.
''Koristim svaku priliku da skoknem do mog Beograda i Partizana, jer svi znaju koliko ih volim. A pošto ne mogu da stignem na derbi, uzeo sam dva slobodna dana i došao da budem s mojim drugarima pred najvažniju utakmicu'', objasnio je Dijara, koji je u subotu veče igrao 60 minuta protiv Karabuka, a onda u dogovoru sa trenerom Sametom Ajbabom dobio voljno do srede.


Za ljubimca Grobara nema dileme, ubeđen je da će prvak države slaviti u najprestižnijoj utakmici ovdašnjeg fudbala.
''Partizan mora da dobije na Marakani, to će i da uradi. Siguran sam da ćemo pobediti Zvezdu u subotu'', samouvereno poručuje Lamin, a na pitanje otkud je toliko siguran imajući u vidu sve češće kikseve njegovog bivšeg kluba, uzvraća kontrom. ''Moliću lepo, ko je prvi na tabeli? Partizan, koliko ja znam! Da je zvezda bolja od nas, ne bi bila tri mesta iza. Tačno je da kiksiramo i gubimo bodove u poslednje vreme, ali to ne znači da smo loši. Verujem u ovu mladu ekipu i to da će vremenom prestati oscilacije u igri''.


Mada živi na obalama Mediterana, Dijara prati crno-bele i prilično je dobro informisan o kadrovskoj situaciji pred gostovanje u Ljutice Bogdana.
''Čujem da je mali Živković povređen, nadam se da će ozdraviti i konkurisati za meč. Vidim i da Jojić dobro igra. Šta reći za kralja Ilića? Velemajstor koji potezom može da reši utakmicu. Ili Stojkovića? Čovek brani i moguće i nemoguće. Kažem vam, imamo dovoljno igrača za pobedu u derbiju''.


Tamnoputi špic ukazuje da je šansa Rašovićevog tima u ranjovoj odbrani Crvene zvezde, koja je primila bar gol na sedam od deset utakmica u tekućem prvenstvu i nada se da će je nadmudriti Fofana i(li) Kojić, iako je opšti utisak da su i jedan i drugi prilično daleko od forme potrebne za dres Partizana.
''Razumeo sam da Zvezda ima slabiju zadnju liniju. Statistika nisu samo brojevi, ona dovoljno govori o svačijim manama. Očekujem od mog Partizana da iskoristi nedostatke u igri crveno-belih. Jeste da trenutno nemamo napadača velikog imena, ali verujem u Kojića i Fofanu. Nemanja shvata značaj derbija, igrao je za Rad protiv Zvezde, a verujem da su i Fofani objasnili zašto je ova utakmica toliko važna za Partzan. Ja ću im, kad ih vidim, reći samo jednu stvar: morate da budete opušteni, ali i koncentrisani svih 90 minuta. To važi i za ostale''.


Sa pozicije momka koji je redovno bio koban po Crvenu zvezdu, bilo da se igralo na Marakani ili u Humskoj 1, Dijara savetuje Partizanove uglavnom mlađe igrače da ne podlegnu očekivanom pritisku sa tribina, jer će neki od njih, poput Živkovića ili Petrovića, prvi put igrati u zapaljivoj atmosferi derbija.
''Neka se manu atmosfere na tribinama i ne misle o navijačima sve dok ne daju gol i odu da ga proslave sa njima. Jedino o čemu bi trebalo da brinu je teren. A tu smo egal, 11 na 11. Derbi je meč na kome se postaje igrač. Ako vrediš iskočićeš i napraviti nešto veliko, a ako daš gol bićeš - Bog'', dodao je Lamin Dijara, strelac četiri gola na devet prvenstvenih mečeva za Antaliju ove jeseni.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online