Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 24.10.2013.
00:18
mozzartsport.com A

Grupa B: Ronaldo u centru pažnje, pobeda Galatasaraja

Real golovima Portugalca doveo Staru damu na rub eliminacije, ali uz veliku pomoć arbitra. Galatasaraj nije propustio zicer protiv Kopenhagena, prenosi "Mocart sport".

 Kristijano Ronaldo je "naterao" sudiju da isključi Kjelinija
 

Real Madrid i Kristijano Ronaldo su nastavili teror, a Juventus se nalazi u dubokom blatu i na rubu eliminacije iz Lige šampiona. Kraljevski klub je verovatno overio prvu poziciju u grupi pobedom od 2:1 nad Starom damom koja je prethodnih godina često umela da bude Realov dželat. Međutim, ulogu dželata su večeras preuzeli sjajan fudbalee i vrlo dobar glumac Kristijano Ronaldo, ali i nemački arbitar Manuel Grafe.


Koliko je Ronaldo večeras bio fatalan za Juventus, toliko je to bio i Grafe sa dve odluke na štetu Juventusa i posebno Đorđa Kjelinija.


Neuspela ofsajd zamka gostiju i genijalan pas Anhela Di Marije spojili su Kristijana sa golom Juventusa. Bufon nije imao šanse u toj situaciji. Juventusu je ovaj meč bio od veće važnosti s obzirom na prethodne kikseve protiv Kopenhagena i Galatasaraja, pa su napadali svim silama. Promašivali su Tevez, Markizio, Kaseres, da bi zasluženo izjednačenje došlo u 21. minutu. Pogba je glavom sprečio loptu da ne ode u gol aut i iznenadio Kasiljasa, a Fernando Ljorente prihvatio otpadak i na najbolji mogući način opravdao poverenje trenera Kontea. Inače, Konte je prvi put ove sezone odstupio od svoje omiljene formacije 3-5-2 i prebacio se na 4-4-2 što mu nije donelo uspeh.


Prvi sporan momenat se desio u 26. minutu kada je arbitar Grafe jedno povlačenje Kjelinija i Ramosa (kakvih ima na tuce u svakom meču) okarakterisao kao penal. Ronaldo je opet bio neumoljiv, Bufon nije imao šanse.


Sve što je Konte planirao i savetovao na poluvremenu, palo je u vodu kada je Grafe u 48. minutu opet odlučio da zagorča život Kjeliniju. Italijanski defanzivac i Ronaldo su bili u duelu, Kjelini jeste zakačio Portugalca po licu i napravio faul, ali sramotna gluma Ronalda i još sramotnija odlukla Nemca da pokaže direktan crveni karton Kjelinija su potpisali presudu Juventusu.


Mogao je Benzema da zakuca poslednji ekser u kovčeg Juventusa, ali je promašio ono što se ne promašuje. Real je rutinski priveo meč kraju, a Juventus je na svojoj koži osetio šta znači kada rival ima vetar u leđa od sudija. Valjda sada shvataju kako se osećaju Katanija, Kjevo i ostalu “boranija” po Seriji A.

Posle tri kola Juventus ima samo dva boda, a to na najbolji način koristi Galatasaraj koji je overio zicer na svom terenu i ubeljivom pobedom od 3:0 nad Kopenhagenom pobegao Staroj dami za četiri boda. 


Izgleda da je Roberto Manćini probuduio Džina sa Bosfora, jer je Galata konačno iskoristila prednost domaćeg terena i nije sagorela u ulozi favorita. Preofanzivna formacija sa Snajderom, Brumom, Burakom Jilmazom i Drogbom je ubila sve nade Danaca.


Melo je najavio pobedu sjajnim utrčavanjem iz drugog plana i zakucavanjem lopte u mrežu Kopehagena. Snajder je pokazao klasu kada je povisio na 2:0 udarcem iz prve, da bi Drogba u finišu prvog poluvremena rešio sve dileme. Kopenhagen je u poslednjim minutima meča stigao do počasnog pogotka.


Real je praktično overio plasman u osminu finala i prvo mesto na tabeli. Galata u sledećem kolu gostuje Kopenhagenu i ako tada pobedi, Juventus će biti u zaista teškoj situaciji jer će ih samo pobeda nad Realom u Torinu ostaviti u trci za prolazak među 16 najboljih.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online