Četvrtak 24.10.2013.
00:18
mozzartsport.com

Grupa B: Ronaldo u centru pažnje, pobeda Galatasaraja

 Kristijano Ronaldo je "naterao" sudiju da isključi Kjelinija
 

Real Madrid i Kristijano Ronaldo su nastavili teror, a Juventus se nalazi u dubokom blatu i na rubu eliminacije iz Lige šampiona. Kraljevski klub je verovatno overio prvu poziciju u grupi pobedom od 2:1 nad Starom damom koja je prethodnih godina često umela da bude Realov dželat. Međutim, ulogu dželata su večeras preuzeli sjajan fudbalee i vrlo dobar glumac Kristijano Ronaldo, ali i nemački arbitar Manuel Grafe.


Koliko je Ronaldo večeras bio fatalan za Juventus, toliko je to bio i Grafe sa dve odluke na štetu Juventusa i posebno Đorđa Kjelinija.


Neuspela ofsajd zamka gostiju i genijalan pas Anhela Di Marije spojili su Kristijana sa golom Juventusa. Bufon nije imao šanse u toj situaciji. Juventusu je ovaj meč bio od veće važnosti s obzirom na prethodne kikseve protiv Kopenhagena i Galatasaraja, pa su napadali svim silama. Promašivali su Tevez, Markizio, Kaseres, da bi zasluženo izjednačenje došlo u 21. minutu. Pogba je glavom sprečio loptu da ne ode u gol aut i iznenadio Kasiljasa, a Fernando Ljorente prihvatio otpadak i na najbolji mogući način opravdao poverenje trenera Kontea. Inače, Konte je prvi put ove sezone odstupio od svoje omiljene formacije 3-5-2 i prebacio se na 4-4-2 što mu nije donelo uspeh.


Prvi sporan momenat se desio u 26. minutu kada je arbitar Grafe jedno povlačenje Kjelinija i Ramosa (kakvih ima na tuce u svakom meču) okarakterisao kao penal. Ronaldo je opet bio neumoljiv, Bufon nije imao šanse.


Sve što je Konte planirao i savetovao na poluvremenu, palo je u vodu kada je Grafe u 48. minutu opet odlučio da zagorča život Kjeliniju. Italijanski defanzivac i Ronaldo su bili u duelu, Kjelini jeste zakačio Portugalca po licu i napravio faul, ali sramotna gluma Ronalda i još sramotnija odlukla Nemca da pokaže direktan crveni karton Kjelinija su potpisali presudu Juventusu.


Mogao je Benzema da zakuca poslednji ekser u kovčeg Juventusa, ali je promašio ono što se ne promašuje. Real je rutinski priveo meč kraju, a Juventus je na svojoj koži osetio šta znači kada rival ima vetar u leđa od sudija. Valjda sada shvataju kako se osećaju Katanija, Kjevo i ostalu “boranija” po Seriji A.

Posle tri kola Juventus ima samo dva boda, a to na najbolji način koristi Galatasaraj koji je overio zicer na svom terenu i ubeljivom pobedom od 3:0 nad Kopenhagenom pobegao Staroj dami za četiri boda. 


Izgleda da je Roberto Manćini probuduio Džina sa Bosfora, jer je Galata konačno iskoristila prednost domaćeg terena i nije sagorela u ulozi favorita. Preofanzivna formacija sa Snajderom, Brumom, Burakom Jilmazom i Drogbom je ubila sve nade Danaca.


Melo je najavio pobedu sjajnim utrčavanjem iz drugog plana i zakucavanjem lopte u mrežu Kopehagena. Snajder je pokazao klasu kada je povisio na 2:0 udarcem iz prve, da bi Drogba u finišu prvog poluvremena rešio sve dileme. Kopenhagen je u poslednjim minutima meča stigao do počasnog pogotka.


Real je praktično overio plasman u osminu finala i prvo mesto na tabeli. Galata u sledećem kolu gostuje Kopenhagenu i ako tada pobedi, Juventus će biti u zaista teškoj situaciji jer će ih samo pobeda nad Realom u Torinu ostaviti u trci za prolazak među 16 najboljih.

2024 © - Vesti online