Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 09.10.2013.
20:12
mozzartsport.com A

Tomislav Karadžić: Odlazak, prvo, zavisi od mene!

Tomislav Karadžić nema nameru da odstupi, već da ostane predsednik Fudbalskog saveza Srbije, prenosi "Mocart sport".

 Tomislav Karadžić i predsednik FIFA Sep Blater
 

Mada je krajem avgusta najavio da će se u decembru povući sa funkcije, prvi čovek ovdašnjeg fudbala u međuvremenu je, izgleda, promenio stav i po svoj prilici ne mrda nikud sa Terazija.


On je na konferenciji za medije u prostorijama "kuće fudbala" u Staroj Pazovi govorio, između ostalog, o svom statusu. Nije direktno rekao da ostaje, ali je izgovorio rečenice koje upućuju na taj zaključak, uprkos učestalim zahtevima opozicije da mesto ustupi nekom drugom.
''Dolazi decembar, a da li će se nešto menjati, tj. da li ću ja otići zavisi od četiri faktora. Prvo, zavisi od mene. Drugo, od odluka organa FSS-a. Treće, od mišljenja i odluka vrha državnih organa, sa kojima poslednjih mesec dana imamo komunikaciju. I četvrto, od stava i mišljenja krovnih organizacija UEFA i FIFA, koji poslednjih mesec dana stalno pripituju šta se dešava'', rekao je Karadžić.


Na primedbu da se uplitanje politike u fudbal kosi sa načelima UEFA, Karadžić je pojasnio:
''Imam stav koji ne piše u Statutu, a to je da FSS, kao organizacija u kojoj radi 100.000 ljudi, najviše na Balkanu, ne može bez podrške i komunikacije sa državom da napravi ovo što pred našim savezom stoji. Lokalne samouprave, FSS i država bi trebalo da budu zajedno. Možda sam se nespretno izrazio, nisam mislio da će vrh politike kazati 'Tole, idi' ili 'Tole, ostani'".


Najavio je i Siniša Mihajlović da će ostati selektor samo ako Tole - koji ga je i angažovao - ne ustane iz fotelje, a po svoj prilici ovaj dvojca nastaviće da se pita za sve važno što čeka našu reprezentaciju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016.
''Pre mesec dana sam najavio odlazak u decembru i to je na stolu. Što se mene lično tiče, svaka odluka u će mi odgovarati. Neka manje, neka više, ali ništa se posebno nije menjalo u međuvremenu. Nisam srećan što je Mihajlović vezao ostanak za predsednika i nas iz FSS-a. Mislim da Siniša dobro radi posao, da reprezentacija dobija konture i fizionomiju. U Zagrebu sam razgovarao s ljudima iz BiH, Slovenije, Hrvatske i Makedonije, svi nas proglašavaju najperspektivnijom reprezentacijom u jugoistočnoj Evropi. A to nije slučajno''.


Karadžić je izgleda spremio dobru zaleđinu u susret decembru, najavljuje posetu prvom čoveku FIFA Sepu Blateru i ističe da za njegovo rukovođenje FSS-om redovno dobija pohvale i iz UEFA.
''Mislim da ćemo 29. oktobra Laković, Ćurković i ja ići kod Blatera, jer su se Platini i rukovodstvo UEFA u Pragu već izjasnili oko ovog saveza i njegovo rada. Imajući u vidu da su ocene pozitivne, ja o njima ne bih pričao. U svakom slučaju, organizacija je apsolutno stabilna, dobro radi, funkcioniše. Ništa nije perfektno, ali se radi kvalitetno: sve mlađe selekcije dobro rade, sjajna je komunikacija i saradnja između selektora A i mlađih reprezentativnih selekcija, koje beleže dobre rezultate. Omladinci su osvojili zlato u Litvaniji, Goveradica i Marić su bili na završnicama EP-a, a nadam se da će se mlada i selekcija Baneta Nikolića (sina predsednika države Tomislava) plasirati na EP. Za budućnost srpskog fudbala ne bi trebalo brinuti'', zaključio je Tomislav Karadžić, uz napomenu da smo posmatrajući učinak mlađih kategorija ''među prvih deset u Evropi''.

POVEZANE VESTI

FUDBAL "Tole odlazi"
Sreda 09.10.2013. 20:41
Doci ce dan kada ce morati i to da se resi.
Četvrtak 10.10.2013. 02:39
A koji to kriminalac odlazi svojom voljom? Sta ocete, da se sam zatvori u celiju?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online