Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 02.10.2013.
23:28
mozzartsport.com A

Grupa B: Fenomenalni Ronaldo, remi u Torinu

Real Madrid je zadržao prvo mesto na tabeli Grupe B Lige šampiona, ubedljivom pobedom nad Kopenhagenom (4:0), dok je u meču višestrukih preokreta Galatasaraj izborio značajan remi na gostovanju Juventusu (2:2), prenosi "Mocart sport".

 Kristijano Ronaldo
 

Kraljevi iz Madrida mogu da pogreše jednom, ne i dva puta za redom. Posle poraza u gradskom derbiju od Atletika, Real je sav bes iskalio na Kopenhagenu i efikasnom partijom zadržao maksimalan učinak i lidero mesto na tabeli Grupe B - 3:0 (1:0).


Prema očekivanju, centralna figura meča na stadionu Santjago Bernabeu bio je Kristijano Ronaldo. On je večeras proslavio 100. utakmicu u evropskim takmičenjimai imao je šta da slavi. Postigao je dva gola, oba udarcem glavom.


Bravu gostiju iz Danske Portugalac je otključao sredinom prvog poluvremena iskoristivši centaršut Marsela sa leve strane, da bi u drugom delu na sličan način reagovao na fantastično dodavanje Anhela di Marije, koji je centrirao rabonom.


Ovim golovima je Kristijano stigao do 22. pogotka u na minulih 21 utakmica u Ligi šampiona, bio je precizan 18 puta na poslednjih 15 susreta, izjednačio je dostignuće Filipa Inzagija iz sezone 2002/2003 pošto su obojica ispalili po pet preciznih hitaca u prva dva susreta.


Za taj drugi gol pola zasluga ide na račun Di Marije, ali se i Argentinac postaraoza pet minuta slave, postigavši gol sa distance, za sigurnih 6:0.


Mada, pitanje je kako bi se sve završilo da je u 40. minutu Jorgensen umesto prečke pogopdio cilj, a Modrić na gol liniji sprečio da lopta završi u mreži ili da Luka Modrić nije


Juventusu se crno piše. Prvak Italije nekako pobeđuje u Seriji A, uglavnom uz pomoć sudija, ali u Ligi šampiona još ne zna za trijumf. Posle razočaravajućih 1:1 u Danskoj, Stara dama je razočarala i u Torinu, odigravši samo 2:2 sa Galatasarajem, mada kako je igrala i taj rezultat joj je čist ćar.


Isprsili su se gosti predvođeni novim trenerom Robertom Manćinijem, kontrolisali dešavanja na terenu, uštopovali napadački tandem Vučinić – Tevez i čekali priliku da zaprete. Dočekali su je u finišu prvog poluvremena, kad je neshvatljivu grešku Bonućija kaznio veliki majstor Didije Drogba, postigavši 41. gol u Ligi šampiona i sledeći put kad zatrese mrežu u ovom takmičenju izjednačiće se sa bivšim asom torinskih crno-belih Alesandrom Del Pjerom.


Malo organizovana partija Juventusa u drugom delu donela im je izjednačenje 12 minuta pre kraja, pogodio je Čileanac Vidal iz penala, da bi 180 sekundi pre isteka vremena Kvaljarela doneo preokret i nezasluženu prednost domaćinu. Obično u takvim situacijama italijanske ekipe odugovlače, ''zaključaju'' utakmicu, ali je sastav Antonija Kontea opet zabrljao i u opštem slavlju na tribinama i terenu dozvolio da ih Umut Bulut kazni iz prvog narednog napada, pa vredan bod putuje u Istanbul.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online