Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 30.08.2013.
23:56
mozzartsport.com A

Superkup Evrope: Bajern "ukrao" Čelziju trofej!

Bavarci osvojili Super kup Evrope pošto su boljim izvođenjem jedanaesteraca savladali Plavce i revanširali im se za poraz u finalu Lige šampiona pre 15 meseci.

Fudbaleri Bajerna slave još jedan vredan rezultat
 

Naš narod bi rekao ''došla maca na vratanca'', Gari Lineker bi ponovio dobro poznatu ''fudbal igraju svi, a pobeđuju Nemci'', a navijači Bajerna iz Minhena ne moraju ništa da kažu. Oni pevaju: mi smo šampioni! Bavarska mašina osvojila je Super kup Evrope pošto je savladala Čelzi boljim izvođenjem jedanaesteraca u Pragu – 5:4.


U regularnom toku bilo je 1:1, posle produžetaka 2:2 i bez obzira što su Plavci dva puta vodili i bili na nekoliko sekundi do prvog pehara u sezoni, Pep Gvardiola je osvojio prvi pehar od dolaska na Alijanc arenu, a Riberi i društvo se revanširali Englezima za to što su im na njihovom stadionu ispred nosa odneli pehar Lige šampiona pre 15 meseci. Sad je scenario bilo skoro identičan, samo u korist prvaka Evrope.


Posle spasa u poslednji čas (Martinez postigao gol za izjednačenje u poslednjim trenucima produžetka), Bavarci kao da su dobili psihološku prednost u penal seriji, svi fudbaleri su pogodili mrežu, prilično precizni bili su i Murinjovi puleni, sve do pete serije kad se za loptu uhvatio Romelo Lukaku, a Manuel Nojer ukrotio taj šut. I slavlje je moglo da počne.

Iako u formaciji sa dva zadnja vezna i samo jednim klasičnim napadačem, otresitija igra ekipe Žozea Murinja u uvodnom delu utakmice isplatila se veću osmom minutu. Sjajno je loptu vukao Edin Azar, proigrao Širlea na desnom krilu, novajlija iz Leverkuzena centrirao, a Fernando Tores pokazao da je, ipak, igrač za velike utakmice. Dao je gol i u osmom različitom takmičenju za Čelzi – 0:1.

Tek od tog trenutka Bavarci su počeli da opravdavaju status evropskog prvaka i stežu obruč pred Peterom Čehom, ali što zbog sebičnosti, što zbog prekombinovanja nisu uspevali da ugrozer gol Plavaca. Sve do 47. minuta. Onda je Frank Riberi opravdao nagradu za najboljeg igrača Starog kontinenta za 2013. i šutem s distance izjednačio – 1:1.

Mada su do isteka 90. minuta Nemci imali više loptu u nogama i nekoliko pokušaja, konkretniji u završnici bili su fudbaleri Čelzija. Najpre je Azar promašio zicer, potom Branislav Ivanović uzdrmao prečku udarcem glavom, da bi David Luiz stavio na muke Manuela Nojera, a reprezentativac Pancera spektakularno odbranio.


Sve što nisu uspeli u regularnom delu, Plavci su nadoknadili početkom prvog produžetka. Nije im smetalo ni isključenje Ramiresa (dobio crveni karton, propustiće prvi meč Lige šampiona protiv Bazela, 18. septembra), pa se Azar kao na video igrici ušetao u kaznini prostor Bajerna, doneo Čelziju novu prednost – 2:1.

Nju je u drugom produžetku fantastičnim odbranama čuvao Peter Čeh sve do prvog minuta nadoknade vremena, kad je rezervista Havi Martinez posle velikog pritiska doneo Bavarcima zasluženo izjednačenje i poslao ekipe da šutiraju penale – 2:2.


Bajern Minhen – Čelzi 2:2 (1:1, 0:1), penalima 5:4
Strelci: Riberi u 47. i Martinez u 120+1. za Bajern, a Tores u 8. i Azar 93. minutu za Čelzi. Strelci iz penala: Alaba, Kros, Lam, Riberi, Šaćiri za Bajern, a Luiz, Oskar, Lampard, Kol za Čelzi. Stadion: Eden u Pragu. Gledalaca: 21.000. Sudija: Jonas Erikson (Švedska). Crveni karton: Ramires (Čelsi) u 85. minutu.
Bajern Minhen: Nojer – Rafinja (od 56. Martinez), Boateng, Dante, Alaba – Lam – Roben (od 96. Šaćiri), Miler (od 71. Gece), Kros, Riberi – Mandžukić. Trener: Pep Gvardiola.
Čelzi: Čeh – Ivanović, Kejhil, Luiz, Kol – Ramires, Lampard – Širle (od 87. Obi Mikel), Oskar, Azar (od 113. Teri) – Tores (od 98. Lukaku). Trener: Žoze Murinjo.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online