Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 18.08.2013.
13:23
mozzartsport.com A

Rašović: Razmišljao sam da odem, ali nisam kukavica!

‘’Taj čin bih smatrao izdajom, neću bežati pred problemima, što bi u ovom trenutku bilo najlakše’’, rekao trener Partizana i prepustio ljudima iz kluba da se bave suđenjem u Nišu.

Partizan je oštećen u Nišu: Vuk Rašović
 

Umesto da melje, kao u navijačkoj pesmi, Parni valjak zastajkuje. Ukočio je već na drugoj stanici superligaške trke, ostavio dva boda u Nišu (0:0) i nastavio nespretnu, neubedljivu i neopreznu vožnju ovog leta.


Partizan je protiv Radničkog zabeležio treći remi, uz dva poraza i samo jednu, na mišiće i uz sudijsku pomoć izvojevanu pobedu nad Novim Pazarom, zbog čega se postavlja pitanje odgovornosti i statusa šefa stručnog štaba Vuka Rašovića.
On je vodio jutarnji trening u Zemunelu, mada i sam priznaje kako su nevolje uigri narasle do mere – nepodnošljivih.
‘’Ne mogu reći da nisam razmišljao o povlačenju, a ako će tako svi problemi da nestanu, onda nije sporno da odem. Lično, taj čin bih smatrao izdajom. Nisam kukavica, neću bežati pred problemima, što bi u ovom trenutku bilo najlakše’’, priča Rašović dan posle utakmice drugog kola Super lige.


Crno-beli su na Čairu reprizirali slabosti iz svakog od prethodnih pet mečeva, zbog čega ni rezultat nije mogao da bude povoljniji.
‘’Znali smo da nas u Nišu čeka teško gostovanje, da je Radnički nezgodan, pogotovu na svom terenu. Prvih 20 minuta smo tražili način da dođemo do pas igre, ali je domaćin visoko stajao na našoj polovini. U nastavku prvog poluvremena smo se konsolidovali, izgledali bolje, nametnuli naš stil, ali smo upali u problem zbog Kojićeve povrede. Morao je da uđe Mitrović, a podsećam da se on iz Brisela u Beograd vratio pola sata posle ponoći noć pred gostovanje u Nišu. U drugom poluvremenu je bilo bolje, pošli smo po gol, imali šanse, ali ih nismo realizovali, dok nas je protivnik ugrožavao iz opasnih kontri’’.


Računajući I završnih pet kola minule sezone, ovo je bila prva utakmica crno-belih u prvenstvu pod Rašovićevim vođstvom na kojoj nisu ni pobedili, ni postigli gol.
‘’Želeli smo bodove, igrali u najofanzivnijoj mogućoj formaciji, ali nismo stigli do željenog rezultata. Trebalo bi pogledati i sporne situacije, evidentno su postojale. Takve stvari se dešavaju, sad su bile na našu štetu, a ljudima iz kluba prepuštam da se time pozabave’’, odgovorio je trener Partizana na putanje da li je sudija Vlado Glođović iz Vrbasa možda svesno prećutao ranije isključenje Živkovića, zbog svega što je pratilo dešavanja na premijeri sa Novim Pazarom.


Mada, bez obzira na sudijske odluke, Partizan jednostavno ne ostavlja utisak ekipe sposobne da eliminiše Tun. A prva utakmica završnog kola kvalifikacija za Ligu Evrope je već u četvrtak.
‘’ Fofana nema pravo da igra protiv Tuna, Kojić je povređen, videćemo hoće li biti u konkurenciji, dok je Mitrović u glavom u novom klubu. Otvoren je problem levog beka, jer ni Volkov ni Gulan ne mogu da igraju. Imamo tri dana da se pripremimo, videćemo ko će igrati, Voja Stanković je bio dobar na ovoj utakmici, igrao je sigurno i iskusno’’.


Ako je nešto dobro za prvaka Srbije onda je to činjenica da je Vladimir Stojković povratkom na gol ulio sigurnost klimavoj odbrani, pa bi radi interesa kluba bilo logično da brani i protiv Tuna. S druge strane, ne valja ni za jedan tim, pogotovu šampionskih ambicija, kad mu je golman već četvrtu utakmicu najbolji pojedinac na terenu.
‘’Stojković je godinama reprezentativni golman, što je pokazao i kad se vratio, videli ste njegov fenomenalni reprezentativni potencijal, sve je odradio kako je trebalo, ali ostaje činjenica da imamo dosta problem u odbrani i njenom sastavljanju, jer smo na šest utakmica imali isto toliko različitih poslednjih četvorki’’.


Priznao je na kraju i Rašović ono što navijači odavno vide, da ekipa maltene tapka u mestu.
‘’Imam utisak da nešto napredujemo, ali ne možemo bolje iz dobro poznatih razloga, iako ne želim da tražim izgovore. Neke greške se ponavljaju, detektovali smo ih i bavimo se njima, ali moramo da sačekamo neke kasnije angažovane igrače i neke da dođu na deficitarnim pozicijama’’, zaključio je trener Partizana.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 19.08.2013. 14:01
Đurić je glavni krivac! Kad se stvori tim, on ga rasproda! Finansijska policija bi morala to dobro da pročešlja!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online