Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 08.08.2013.
14:28
mozzartsport.com A

Bjeković: U Partizanu se ne radi studiozno!

"Volim ovaj klub i ne mogu da se sladim neuspehom, ali mora da se stavi prst na čelo, locira problem i urgentno reši“, kaže legenda Partizana za naš portal i dodaje da bi u Humskoj 1 trebalo da gledaju napred, jer bi i plasman u Ligu Evrope predstavljao veliki uspeh.

Momci su dali sve od sebe: Nenad Bjeković
 

Još jedna (pre)rana eliminacija Partizana iz kvalifikacija za Ligu šampiona pogodila je u živac Nenada Bjekovića, koji u razgovoru za Mozzart Sport ne može da se načudi kako je Parni valjak treću godinu utastopno (Genk 2011, AEL 2012, Ludogorec 2013) okončao vožnju ka grupnoj fazi već posle druge etape.
"Momci su dali sve od sebe, sa te strane im se ne može ništa zameriti, mada, prilično sam se iznervirao posle revanša, slušam i čitam kako, navodno, nismo imali sreće. Da smo ispali od Bajerna, Real Madrida, Porta ili Marseja, pa da čovek razume, ali nas je izbacio Ludogorec. To me boli, nije mi svejedno. Još manje jasno. Evo, trudim se već drugi dan, ali ne mogu da odgonetnem. Ono što su pobrojane velike ekipe za nas, to smo mi za Bugare, trebalo je oni posle dve utakmice da posežu za izgovorima o manjku sreće i umetničkom dojmu, propuštenim šansama. A, ne ovako“, razočarano, reklo bi se i vidno uznemireno, priča jedna od najvećih legendi kluba iz Humske 1.


Mada bi kao žestoki kritičar stanja u klubu mogao mirne duše da posegne za rečenicom - jesam li vam rekao, što niste pazili - pošto smo ga podsetili da je ovakav rasplet predvideo u razgovoru za naš portal pre četiri sedmice, nekadašnji golgeter, trener i direktor odbija da se sladi proročkim sposobnostima i očigledno dobrim poznavanjem fudbala.
"Pazite, ja pre svega volim ovaj klub i ne mogu, sve i da hoću, da se sladim neuspehom. Nije prirodno, ne ide... Mogu nekad da ukažem na očigledne probleme, prokomentarišem situaciju sa distance, posavetujem, ne i da se radujem što ne odosmo dalje. A, to što smo odigrali četiri utakmice i nikog nismo pobedili, što smo samo dva gola dali je za ozbiljnu analizu. Mora da se stavi prst na čelo, locira problem i urgentno reši. Prvenstvo počinje za dva dana, za dve sedmice će završna runda plej-ofa za Ligu Evrope, neka u Humskoj dugnu glave, krenu dalje. Sad je najmanje potrebno da ih ja kritikujem“.


Na naše pitanje gde vidi razloge sve učestalijih mučenja crno-belih na evropskoj sceni, Bjeković odgovara da su dešavanja na terenu posledica pogrešne klupske politike.
"Nismo od Ludogoreca ispali prekjuče, godinama unazad u klubu se ne radi studiozno, to je moralo da rezultira lošijim rezultatima od očekivanih protiv timova koji svake sezone ulažu i napreduju. Ne znam koliko novca ulazi u klub, međutim, siguran sam da transferi nisu skromni. Primera radi, ne možete nekog igrača prodati za pet miliona, a na njegovo mesto dovesti momka plaćenog 100.000 evra. Usput očekivati ekspresan rezultat. Za to nije potrebna fudbalska mudrost, to je čista logika“.


Da bi potkrepio stav, Bjeković ukazuje na primer iz Hrvatske.
"Kod nas se zamenjuju teze pričom da je Zdravko Mamić uspešan samo zato što prodaje igrače, realizuje poslove vredne između 15 i 20 miliona evra. Zaboravlja se činjenica da u gotovo svakom prelaznom roku gazda Dinama izdvoji skoro po pet miliona evra za novajlije. To mu se višestruko vraća. Ekonomski i sportski. Evo ga, opet je obezbedio Evropu do kraja decembra“.


Partizan za nju tek mora da se bori.
"Iskustveno, nema se šta zameriti Vuku Rašoviću. Nije mu lako, siguran sam, ali verujem da može da podigne ove momke. Samo napred, ostala nam je još jedna šansa i moramo da je zgrabimo. Tačno je i da smo nosioci u žrebu, ali valja biti oprezan da nam se ne ponovi Šamrok. Uostalom, imaćemo problem koga god da izvučemo, to se jasno videlo protiv Širaka i Ludogoreca. A opet, plasman u Ligu Evrope, ma šta ko mislio o tom takmičenu, bio bi veliki uspeh“.


Na kraju, zamoljen da prokomentariše zaprepašćujući čin navijačkog skidanja kapitenske trake sa ruke Marka Šćepovića, Nenad Bjeković ponovo uzdiše i tužno konstatuje:
"Svašta sam preturio preko glave u igračkoj, trenerskoj i funkcionerskoj karijeri, ali ovo prvi put videh. Ne bih znao šta da kažem. Zatečen sam, verujte“.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online