Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 20.07.2013.
18:51
mozzartsport.com A

Odličan početak "orlića": Turci pali na otvaranju EP!

Reprezentacija Srbije je slavila na početku Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina rezultatom 2:1 i već za tri dana ima priliku da obezbedi plasman među četiri najbolja tima na turniru, protiv Gruzije.

 Selektor omladinske reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović
 

Izabranici Ljubinka Drulovića su savladali favorizovanu Tursku golovima 

Andrije Lukovića u 17. i Aleksandra Mitrovića u 54. minutu utakmice, a pogodak za Tursku je delo Nijaza na dva minuta pre kraja susreta.

Ono što pored rezultata zaista raduje jeste odnos prema igri i nacionalnom grbu. Svi, od prvog do poslednjeg kojima je selektor ukazao šansu borili su se kao lavovi, trčali gotovo nenormalno za naše standarde i na kraju potpuno zasluženo slavili.

U prvih 45 minuta je viđen veoma kvalitetan fudbal. Igralo se brzo, precizno, žustro... U takvim uslovima naši momci su se snašli odlično i već u 17. minutu su uspeli da povedu. Perfektan centaršut Golubovića sa desne strane, na pravom mestu se našao Luković i turskom golmanu nije bilo spasa - 1:0.

Tek tada se borba potpuno rasplamsala. "Orlići" su nastavili da napadaju i stvaraju šanse, ali pretili su i Turci. Ogromnu šansu da povedu sa 2:0 naši momci su imali u 22. minutu kada je vezista Vojvodine Milinković-Savić pokušao da iskoristi kiks golmana Pirija, koji je bio daleko od mreže. Gađao je sa skoro 40 metara, ali je lopta naglo promenila pravac i umesto mreže je pogodila stativu.

Odmah potom je rival uzvratio brzim kontranapadom. Igrao se 24. minut kada je golman Rajković odbranio jedan udarac, ali mu se lopta izmigoljila iz ruku i krenula ka golu. Odlični čuvar mreže se opružio koliko je dugačak i uspeo da je izbaci sa linije. Bilo je dileme o tome da li je reč o pogotku, ali se sudija nije oglasio i pored toga što su se Turci bunili.

Do kraja prvog dela je viđena još jedna šansa za naš tim. Prodorni Đurđević je sjajno prevario čuvara, ušao u šesnaesterac, ali je njegov udarac završio iznad gola.

Srbija je odlično počela i drugo poluvreme i nagrada je stigla u 54. minutu. Strelac prvog gola Luković je centrirao sa leve strane, a Mitrović je manirom vrhunskog golgetera pogodio za 2:0.

Turska sve do samog finiša nije uspela da izvrši pritisak koji joj je bio potreban i naš tim je rutinski čuvao prednost od dva gola. U tom periodu vezisti Milinković-Savić i Maksimović su odrađivali veliki posao na sredini terena, a štoperi Veljković i Filipović su bili veoma pouzdani. Sve što su Turci uspeli da urade je bilo nekoliko pokušaja posle kornera i posle centaršuteva iz dubine.

Tek kada je našim defanzivcima pomalo opala koncentracija favorizovani rival je uspeo da dođe do prilike i gola. Rezervista Nijaz se ubacio u šesnaesterac, dobio je odličnu loptu i iz prve opalio. Rajković nije imao šanse da odbrani. Bilo je to 2:1.

Usledile su izmene selektora Drulovića. Naši momci su uspeli da obore ritam, da sačuvaju loptu i praktično rutinski odrade poslednjih nekoliko minuta za prva tri boda na EP.

"Orliće" u drugom kolu očekuje Gruzija, koja je verovatna najslabija reprezentacija u Grupi B, dok će u trećem kolu igrati protiv Francuske.

SRBIJA - TURSKA 2:1 (1:0)

 

SRBIJA: Rajković, Golubović, Filipović, Veljković, Antić, (od 67. Urošević),
Milinković-Savić, Pavlovski (od 89. Vojvodić), Luković, Maksimović,
Đurđević (od 90. Meleg), Mitrović.

TURSKA: Onurcan Piri, Durmuš, Čalik, Tufan, Učan, Šahin, Četin,
Čoškun (od 82. Given), Bakiš (od 54. Nijaz), Jilmaz, Ajdin (od 46. Deniz).

 

STRELCI: 1:0 Luković u 17, 2:0 Mitrović 54, 2:1 Nijaz u 88. minutu. Stadion u Marijampolju. GLEDALACA: 1000. SUDIJA: Majkl Oliver (Engleska).

Subota 20.07.2013. 19:00
Браво момци,свака част за победу!
Subota 20.07.2013. 21:59
Дошло је време да се осветимо турцима
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online