Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 18.07.2013.
16:13
mozzartsport.com A

Nađ: Ne bi pobedili ni decu u školskom dvorištu!

„Ninković bi trebalo da se zapita zašto nije bio na nivou koji se od njega očekuje, Saša Ilić zašto nije, kao kapiten, „podigao“ ekipu, a njegov imenjak Marković zbog čega nije uklizao bar 15 puta“, rekao je direktor Partizana u analizi remija sa Širakom.

Opleo po svima: Albert Nađ
 

Bilo je u bliskoj prošlosti pokušaja da se navijačima Partizana namakne crni povez preko očiju, da im se "objasni“ kako nisu videli ono što jesu, međutim, posle blamaže u Jermeniji postalo je i crno-belima jasno da za ulepšavanjem stvarnosti nema svrhe. Ponajmanje valjanog razloga. Uznemirujuća loša partija i tek malo bolji rezultat (1:1) primorali su Vuka Rašovića da pred novinarima kaže kako je izdanje protiv Širaka bilo katastrofalno, a sve je dan kasnije - iscrpno i detaljno - ponovio njegov prvi pretpostavljeni, Albert Nađ.


Sportski direktor Paritzana je analizu razočaravajućeg početka kvalifikacionog puta ka Ligi šampiona počeo od psihologije.
"Igrači nisu bili spremni za utakmicu, delovali su nezainteresovano i potcenjivački, za to nema opravdanja. Takvim pristupom ni dečake ispred zdrage koji igraju na male golove ne možeš da savladaš. Prihvatiću da se u Gjurmiju desio slab dan, jer znam kako je tim delovao na pripremama u Sloveniji i kontrolnom turniru u Varšavi, kad su i novinari složili u oceni da se stvara novi, brži i agresivniji Paritzan. Verujem i dalje u ove momke, nisu mogli da zaborave da igraju fudbal, ali se mora priznati da je izdanje u Jermeniji bilo katastrofalno“, počeo je bez uvijanja u oblande Albert Nađ.


Jasno je da je izostanak Ivana Ivanov poremetio ekipu, ali nekadašnji kapiten ne dozvoljava da se krivica deli parcijalno. Svestan je da se svi crno-beli ljuljaju u istom čamcu. Zato podseća na usporene reakcije odbrane, statičnost veznog reda i traljave pokušaje napadača.
"Nismo bili loši samo zato što nije igrao Ivanov, kompletna ekipa je pravila katastrofalne greške, osim Lukača. Ninković bi trebalo da se zapita zašto nije bio na nivou koji se od njega očekuje, Saša Ilić zašto nije, kao kapiten, „podigao“ ekipu, a njegov imenjak Marković zbog čega nije uklizao bar 15 puta i pokazao borbenost kao u večitom derbiju. Valjalo bi da se zamisli i ostatak tima. Ni rezerve nisu donele pomak, Marko Šćepović je jedini pokušavao, mada ni to nije bilo dovoljno“.


Na osnovu reči Alberta Nađa može se zaključiti da je veća odgovornost na direktnim izvođačima radova na terenu, nego na njihovom šefu.
"Vuk Rašović je dobro spremio utakmicu, video sam igrače na poslednjem treningu, delovali su izvanredno i agresivno. Ne znam šta se promenilo za 24 sata, ali za to nema opravdanja. Jutros smo održali kratak sastanak i zatvorili ružnu stranu. Ako igrači imaju ponosa, a siguran sam da imaju, onda ih je zabolelo sve objavljeno u štampi i portalima, a tiče se njihove igre. Samo, trebalo bi da znaju da niko od novinara nije napisao neistinu ili nešto izmislio. Sve je predstavljeno baš onako kako su fudbaleri Paritzana i zaslužili“.


Da nije bilo vrlo dobrih intervencija Milana Lukača i spasonosnih pozeta Vladimira Volkova za šest dana bi pred crno-belima bio duplo teži zadatak.
"Pogledao nas je onaj odozgo, igrači moraju da mu budu zahvalni, ne da se skrivaju pred istinom da je Širak imao bolje šanse i trebalo da ostvari bolji rezultat. Raduje me što je Milan Lukač dobro branio, najavio da će biti pojačanje, ali nisam baš srećan što je to uradio baš juče, bolje da se razbranio u grupnoj fazi Lige šampiona ili Lige Evrope. Još jedan detalj privlači pažnju: njemu su svi igrači posle meča pohitali u zagrljaj, čestitali mu kao hokejaškom golmanu, svesni da ih je Milan spasao“.


Dok Ivan Ivanov čeka kaznu zbog disciplinskog prekršaja, nastaog odbijanjem da igra protv Širaka, dotle se postavlja pitanje zbog čega crno-beli ranije nisu pronašli zamenu bugarskom štoperu. Imali su svi u klubu dovoljno vremena, počev od bivšeg direktora Ljubiše Tumbakovića, preko predsednika Dragana Đurića, do aktuelnog čoveka zaduženog za poslove u prelaznom roku, Alberta Nađa.
„Hoću da snosim deo odgovornosti što nismo pronašli zamenu Ivanovu, stvarno ne bežim od toga, međutim, o njemu je trebalo razmišljati dosta ranije. Možda još u decembru mu ponuditi novi ugovor ili spremiti zamenu. A ne ovako. Još smo usput došli u poziciju da na kraju sezone neki igračima isteknu ugovori, a za njih ne možemo da uzmemo ni evro obeštećenja. Neke transfere je trebalo spremiti mnogo pre juna, kap što smo, recimo, Vladimira Volkova 2010. završili još u martu“.
Partizan nema pravo da prijavi nove igrače za revanš sa Širakom, tek ako se plasira u narednu rundu za tim će konkurisati Petar Grbić, možda u međuvremenu još neko stigne u Humsku. Ako se uklopi u politiku poslovanja crno-belih: da bude jeftin.
"Nije me utakmica u Jermeniji pokolebala u stavovima, verujem u ovu ekipu. Neću da pravdam sebe, niti bežim od realnosti i potrebe da što pre nađemo pojačanja, kako bismo pokrili pojedine pozicije, ali... Sve bi bilo u redu da imamo budžete poput Real Madrida i Barselone, ovako situacija nije sjajna, borićemo se da pronađemo rešenja“, završio je Albert Nađ.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 18.07.2013. 18:31
Partizan "TANAK"
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online