Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 15.07.2013.
09:16
Mozzartsport A

Srpski orlovi iz Lisabona: Debi iz snova Sulejmanija i Đuričića!

Bivši igrač Ajaksa prvi meč u novom klubu krunisao sa dva pogotka, dok je nekadašnji prvotimac Herenvena upisao dve asistencije.

Dvostruki strelac: Miralem Sujelmani
 

Eto zašto je Žorž Žesus insistirao da u Lisabon dođu srpski Orlovi! Prvi pripremni meč ove sezone odigrala je Benfika protiv švajcarskog Etual Karuža i slavila sa više nego ubedljivih 6:1, a utakmicu su obeležili mladići iz Srbije, koji su na najbolji mogući način iskoristili poverenje portugalskog stručnjaka.

Mediji u Lisabonu su posle meča istakli da su Marković, Đuričić i Sulejmani “jako zadovoljili i da su pozitivne vibracije preneli na teren“, a poseban utisak ostavili su dvojica napadača.

Sa Bordoom 3:3!

Nema odmora dok traju pripreme. Dan kasnije fudbaleri Benfike odigrali su prijateljski meč i sa Bordoom - bilo je nerešeno 3:3.

Ovog puta Srbi nisu bili strelci. Nemanja Matić odigrao je ceo meč, a Stefan Mitrović, Lazar Marković, Miralem Sujelmani i Filip Đuričić po poluvreme.

Miralem Sulejmani se već na startu na najbolji način predstavio vernoj publici, koja je došla u Švajcarsku da bodri klub, i debi ulepšao sa dva pogotka, dok je Đuričić, kojeg mnogi vide kao idealnog naslednika Pabla Aimara, upisao dve asistencije!

Prvi gol na utakmici 24-godišnji napadač postigao je u 49. minutu susreta, kada je u akciji učestvovao i Lazar Marković. Supertalentovani napadač je odlično proigrao Limu, koji nije uspeo da savlada protivničkog golmana solidnim udarcem, a na pravom mestu se našao upravo Sulejmani, kojem nije bilo teško da upiše prvenac i povisi rezultat na 4:1.

Bivši igrač Ajaksa je u 76. minutu, kada je grudima fenomenalno prihvatio dugačak pas Amorina, pobegao čuvaru, prešao golmana i smestio loptu u mrežu za konačnih 6:1!

Neposredno posle završetka meča Miralem Sulejmani je istakao da “ovako nešto nije mogao ni da očekuje“.


“Čuo sam od Matića i ostalih igrača da klub ima mnogo navijača, ali nisam očekivao da će u Švajcarsku doći u ovolikom broju. Veoma sam zadovoljan svojim debijem u dresu Benfike. Najvažnije je da smo mi funkcionisali kao tim. Ovo je odličan početak za nas i drago mi je što sam ovde“, rekao je bivši igrač Partizana, Herenvena i Ajaksa.

Meč su odigrali još i Stefan Mitrović i Nemanja Matić i bili sasvim solidni.

Kako je počelo, možemo reći da su lisabonski Orlovi napravili sjajan posao, koji bi mogao da koristi i našoj reprezentaciji... Naravno, ako pomenuti igrači budu u daljim planovima selektora.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online