Ponedeljak 15.07.2013.
09:16
Mozzartsport

Srpski orlovi iz Lisabona: Debi iz snova Sulejmanija i Đuričića!

Dvostruki strelac: Miralem Sujelmani
 

Eto zašto je Žorž Žesus insistirao da u Lisabon dođu srpski Orlovi! Prvi pripremni meč ove sezone odigrala je Benfika protiv švajcarskog Etual Karuža i slavila sa više nego ubedljivih 6:1, a utakmicu su obeležili mladići iz Srbije, koji su na najbolji mogući način iskoristili poverenje portugalskog stručnjaka.

Mediji u Lisabonu su posle meča istakli da su Marković, Đuričić i Sulejmani “jako zadovoljili i da su pozitivne vibracije preneli na teren“, a poseban utisak ostavili su dvojica napadača.

Sa Bordoom 3:3!

Nema odmora dok traju pripreme. Dan kasnije fudbaleri Benfike odigrali su prijateljski meč i sa Bordoom - bilo je nerešeno 3:3.

Ovog puta Srbi nisu bili strelci. Nemanja Matić odigrao je ceo meč, a Stefan Mitrović, Lazar Marković, Miralem Sujelmani i Filip Đuričić po poluvreme.

Miralem Sulejmani se već na startu na najbolji način predstavio vernoj publici, koja je došla u Švajcarsku da bodri klub, i debi ulepšao sa dva pogotka, dok je Đuričić, kojeg mnogi vide kao idealnog naslednika Pabla Aimara, upisao dve asistencije!

Prvi gol na utakmici 24-godišnji napadač postigao je u 49. minutu susreta, kada je u akciji učestvovao i Lazar Marković. Supertalentovani napadač je odlično proigrao Limu, koji nije uspeo da savlada protivničkog golmana solidnim udarcem, a na pravom mestu se našao upravo Sulejmani, kojem nije bilo teško da upiše prvenac i povisi rezultat na 4:1.

Bivši igrač Ajaksa je u 76. minutu, kada je grudima fenomenalno prihvatio dugačak pas Amorina, pobegao čuvaru, prešao golmana i smestio loptu u mrežu za konačnih 6:1!

Neposredno posle završetka meča Miralem Sulejmani je istakao da “ovako nešto nije mogao ni da očekuje“.


“Čuo sam od Matića i ostalih igrača da klub ima mnogo navijača, ali nisam očekivao da će u Švajcarsku doći u ovolikom broju. Veoma sam zadovoljan svojim debijem u dresu Benfike. Najvažnije je da smo mi funkcionisali kao tim. Ovo je odličan početak za nas i drago mi je što sam ovde“, rekao je bivši igrač Partizana, Herenvena i Ajaksa.

Meč su odigrali još i Stefan Mitrović i Nemanja Matić i bili sasvim solidni.

Kako je počelo, možemo reći da su lisabonski Orlovi napravili sjajan posao, koji bi mogao da koristi i našoj reprezentaciji... Naravno, ako pomenuti igrači budu u daljim planovima selektora.

2024 © - Vesti online